MTZ Belarus

Necu ni ja da pametujem, samo kazem sta sam procitao na tablici.

Tapatalkkal küldve az én moto e(6) plus eszközömről
Evo tablice pedesdvojke.
5d4182962f2890a00c799dfdb1291489.jpg

Evo ga još jedan,po serijskom broju rekao bih da je stariji :)
A ko zna kako rusi mere snagu,možda ima i više od sto konja :ROFLMAO:

Tesko ide.Neznam kako bi objasnio
Na 82 smo otac i ja ugradjivali klip i orbitrol...tesko isao i tada...zamenili pumpu,stavili od 105-vrti se kao sat.na rakovici ugradili isto orbitrol od mtz,klip od mtz,pumpa od bmw e 36...radi odlicno.na ursusu 1634 menjali i pumpu i orbitrol,klip remontovali,i stalno na leru ide teze nego sto bi trebalo.cak sa starom pumpom isao bolje nego sa novom.

Iz ove motorčine od skoro 5000 kubika bi se moglo izvući i celih sto konja..
Moglo bih i hiljadu. Samo treba staviti veeeeliki turbo i veeeeliku pumpu. Ali eto, ima tolko,kolko ima. Zato traje dvesta godina. Niski obrtaji, mala snaga naspram zapremine. Nas skoro uvek radi na maksimalnim obrtajima. Spremac 2.9, Leopard 3 btazde, vucna tanjiraca domace proizvodnje sa malim diskovima. Ide,ide, al nije mu lako.

Jel trosi kao zil, s' obzirom na tu veliku kubikazu?
Kako bi tu seo neki dobar turbo od Skanije
Ima cova na YT sa nekom 82- kom, ubacen turbo, bas mi se svidja kako melje sa onim prikolicama u transportu.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Ima cova na YT sa nekom 82- kom, ubacen turbo, bas mi se svidja kako melje sa onim prikolicama u transportu.

Ako mislis na onog iz Golubinaca sto vuce repu u toj 82-ci je mecka od 130 konja

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Ovo je taj stari tip bloka
Turbo je od 1221
Glava od 1025
Klipovi isto
Dizne i pumpa isto 1025
Intercooler je ubačen
Kvačilo i zamajac je ostao od 52
ubačen je mali reduktor
Traktor je završio prošle zime negde u mačvi
Al je išao kao avion a i Indijanac ga ŽNJARI

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Nije ogroman potrosac. Trenutno nemam za bolji, pa nek trosi koliko hoce. Jeftino je gorivo. Oranje je oko 20 litara po jutru, mozda nesto manje, tanjiraca 6-8, spremaca nisam nikada merio. Trebalo bi da je tu negde. Razmisljao sam ja o turbini,ali kosta ko pola traktora. Skupljam pare, pa cemo uzeti neku zamenu.

Nazad
Vrh