MTZ Belarus

Na onoj 2107 mislim da je taj model ne bih rekao,a za ostale ne znam....

Ma ko ga je** ako malo krci,bitno je da se ne kida tako lako.

sad mi treca na samari jako daleko a auto je seoski mercedes i sve lade pogotovo nive,ima ih u kumanu kao blata a nive trose 12-13 i jos ih voze valjda na plin.
Post je spojen: [time]1275435724[/time]
ali sam provalio tek posle generalne pre 1 god da 577 menjam brzine bez kvacila sto je i mnogo bolje jer nezakrci ni malo a stisnem kvacilo i jos gore se salta,samo bez kvacila saltanje ide kad oduzmes gas.

savoris je napisao(la):
IMT-550 je napisao(la):
li zovni Savoris-a on je i ovako dao izjavu da se najvise bavi popravkom poljo.mehanizacije....Savo legenda :bravo: :bravo: :D

idi bježi đavole od kud ja znam šta znači krrrrr , ja vozim fine traktore :haha:
Ma znao sam ja da si ti od onih finijih narocito si fin kad busis rupetine za Vladimircem koji nema krrrr........ :D :haha: :haha: :haha: ::svaka cast::

Bubu je napisao(la):
@zzivica

Pricamo o menjacu na Belarus traktoru a ne generalno jer je generalno jako sirok pojam.

@amac86rs

Za koje operacije ti nije bio pogodan menjac na 952?
Pa ja sve sto sam i napisao odnosilo se na menjac. Nekad mi je falila odgovarajuca brzina se setvospremac i u transportu kad vuce neki veci teret,tacnije kad treba krenuti.

North ARMY je napisao(la):
Na onoj 2107 mislim da je taj model ne bih rekao,a za ostale ne znam....

Ma ko ga je** ako malo krci,bitno je da se ne kida tako lako.

Ja bas imam 2107 i Nivu -obe imaju identican precizan menjac!

@amac86rs

Ajd za setvospremac jos i mogu da razumem ali ne kontam zasto ti nije odgovarao za transport? Posto su spore/brze na rucici menjaca-lako moze da se salta. Ja recimo kad vozim 820 ili 892 pod teretom vozim sporohodne, 3, 4, 5, brzohodne, 6, 7, 8, 8 zec, 9 kornjaca, 9 zec!?!? Na slican nacim moze i 920/952 da se vozi. . .

ja sa 892 po ravnom mogu da krenem iz brzih brzina tacnije samo 6 redukujem i polako krene ne moram da se **greška spore pa u brze dok kod 952 sam morao da krecem iz sporih.

amac86rs je napisao(la):
ja sa 892 po ravnom mogu da krenem iz brzih brzina tacnije samo 6 redukujem i polako krene ne moram da se **greška spore pa u brze dok kod 952 sam morao da krecem iz sporih.
Ali si ih imao manje za promenu i sigurno si lakse menjao i na menjacu i na reduktoru bas zbog sinhrona , a i nisi na 952 imao 9 koja mora duplo kvacilo pa kornjaca-zec da bi koliko toliko bilo ujednacen razmak izmedju 8 i 9 inace dimiiiii kao neznam ni ja sta , to je mosje misljenje vozio sam 52 , 552 , 82 , 820 , 920 , 952 , 1025 , 1221 tako da sam se isprobao sa ruskim menjacima i jedino sto je sigurno da su sila,a sad sve ostalo :D :bravo: :ppozdrav:

ima li ko podrivac da vuce sa mtz 952
Citam u prospektu AGROMERKURA IZ ADE da njihov podrivac sa 5 radnih tela do 40cm radne dubine mozes vuci sa 90 ks

amac86rs je napisao(la):

Kod nas ko tako radi sa 892 cesto menja lamelu. Sa 820 jos i moz' krecati 6-om a sa 892 nije preporucljivo iz razloga sto je 892 brzi u svakom stepenu prenosa od 820 sa istim tockovima.

isidor je napisao(la):
ima li ko podrivac da vuce sa mtz 952
Citam u prospektu AGROMERKURA IZ ADE da njihov podrivac sa 5 radnih tela do 40cm radne dubine mozes vuci sa 90 ks
Moze vuci da nekazem sta :nono: :zli: Pa to jedino da je cist pesak pa da 90 ks vuce 5 radnih tela na 40 cm mislim da je to bas neizvodljivo , jedan moj prijatelj vuce Horsch podrivac zahvata 3 metara sa 10 radnih tela na dubinu do 30 cm sa John Deere-om 8230 od 260 konja u zamenu za oranje ali 260 ks na 10 radnih tela 30 cm/dubine i 90 ks na 5 radnih tela a dubina 40 cm :nono: :sta: :haha:

@bubu

Stoji to da nije preporucljivo i slazem se satim da ne valja to raditi al on to moze da izvuce a lamelu nikad nisam menjao,dok kod 952 je malo teze to. Nisam rekao da sinhro menjac na 952 ne valja vec sam rekao da je dobar al da mu fali brzina i to je tako. Nebi na rusu 105 ks pojacavali menjac to jest ubacivali predmenjac da je onaj broj brzina dovoljan.

952 i 1025 su menjaci sa ogromnim razlikama ali bih ipak radije vozio 952 jer je mnogo laksa manipulacija sa jednom rucicom menjaca nego sa dve koje pri tom jos nisu obe sinhronizovane pa treba iskustva da se prebaci bez krrrrrrrrr brze/spore i izbor dijapazona na toj rucici.
Ako tako radis i nisi menjao lamelu onda nemas vise od 2000 rh na tom traktoru. . .

decki meni na 82-ki slini ulje na glavi i to cini mi se bas na sarafu od auspuha na prvom i cetvrtom klipu,inace mi motor trosi oko 0.5 do litre ulja na sto rs jel moguce da je netko navio duze sarafe unutra ili

nemogu biti duzi sarafi zato sto tuda prolaze podizaci ventila da su duzi sarafi uprli bi u podizace nemoj slucajno da uvrces duze sarafe problem je sto bi tu mozda trebali doci brezonijer oni su malo konusni pa onda dihtuje navoj.ako te bas nervira ti promeni dihtunge na grani i na vrh sarafa namazi malo crvenog silikona.

Nazad
Vrh