MTZ Belarus

Ниси ме разумео. Немам никакве аутоматске куке на крајевима полуга, већ класична окца (што и не доживаљавам као неки посебан недостатак), а немам уобичајене приводне ланце са затезном матицом који ограничавају померање прикључака лево-десно, већ некакву телескопску конструкцију која се продужује или скраћује окретањем спољног дела те конструкције, а онда се та подешена дужина фиксира осигурачем који пролази кроз отвор у спољном делу телекопа и шлицовани отвор у унутрашњем делу телескопа. Читав тај процес ме неретко поприлично замара, све нешто нишаним да се поклопе ти отвори на спољном и унутрашњем делу те телескопске конструкције. Ланци и затезна матица ми се чине као пуно удобније решење за мој "проблем".

Ja se izvinjavam, nisam baš najjasnije opisao, a očigledno da ni ne vidim dobro. ::sramota::

Kao prvo, to što košta 700 din je ovo sa slike, tj. deo između crta na fotki. Tj. nema lanaca već samo stežuća matica i dva vijka za tu maticu koji na krajevima imaju ušice:

Kao drugo, ne znam gde sam video nalepnicu da piše na mađarskom, sad kad sam uveličao fotku vidim da je na ruskom:

Taj deo (sa nalepnicom) samostalno bez vijaka košta 300 din.

A da li je original ili nije, razlikuje se od levog španera za koji takođe ne znam da li je originalni jer je tu kod prethodnog vlasnika traktora menjan prvi deo poluge. Ali na vašaru ima i takvih, cena je ista. Ja sam kupio onaj deblji iz prostog razloga jer sam tu prvo naišao, posle sam na vašaru video i iste kao ovaj moj na levoj poluzi al' sam već bio kupio ovaj deblji.

Koja je razlika kad su ti španeri do točka ili između poluga kao kod dukeja?
Kako je bolje za špartanje?

Koliko bo trebalo da bude sirina prednjih tockova na 82.1? Ugradio sam servo prosle godine pa sam suzio trap na 170 da mi klip pase na srednju rupu. E sad mi se cini da je to malo usko.

Суштина је иста мени се више свиђа као код дукеја из разлога кад испадне осигурач не може да се одкачи машина.
То можеш да решиш са системом кога ја фабрички имам на "Брус Лију", са цевкама које улазе једна у другу, па се провлачи осигурач да их фиксира (или "на мртво" или на шлицован отвор где има 4-5 сантима "луфта").

Ima li neko ideju zasto nece da gura vodu gore u hladnjake u kabini? Kompresorom kad nabijem pritisak ide voda kroz sistem, al nece pumpa da gura gore

Nemam, nikako ga uspostaviti da radi, sve protocno al nece pumpa gore da gura, a kad skinem crevo sa bloka sa leve strane ide voda

Termostat je izbacen, a sa desne strane jedino curi iz vodene pumpe na to crevo, gore iz kabine ne
izbacen termostat ti je vec prvi problem i prva greska,kad se stavi termostat mora se dobro poterati i ugrejati jer treba malo veci gas da pumpa protera i napravi cirkulaciju kroz radijator,to bude problem svaki put kad se ispusta voda ili antifriz iz motora,a moze da se desi i zagusenost saca samog radijatora,vrti vodu u krug al nezagreva samo sace pa duva mlako

Nazad
Vrh