MTZ Belarus

Planiram mozda da ugradim i ja pa me zanima ko to ugradjuje i kolika je cena otprilike

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Planiram mozda da ugradim i ja pa me zanima ko to ugradjuje i kolika je cena otprilike

Iz malo volje i malo znanja mehanike mozete i sami da ugradite a moze i bilo ko od majstora kod radi ruse, trebalo bi da znaju.
Sto se cene tice zavisi od delova, kvalitet je razlicit, od jedno 350e pa do 500e za ceo komplet i sve sto treba.

Vec kad bim ugradjivao voleo bi da to bude kvalitet gde to ima da se kupi?

Sta moze bti razlog dozanja nivoa ulja na 820?
3. Stvari, nafta, voda i ulje.
Ako je nafta onda ce pasti pritisak jer ce razrediti ulje.
Ako je voda onda ce posiveti ulje, pobeleti, kako god.
Ako je ulje onda ce ga faliti u hidrauliku ili hidro stubu a u motoru povecavati.
U zavisnosti od toga sta je podiglo nivo trazi se kvar.

Ima 3 te ac pumpe po ceni gledano,ja sam uzeo najskuplju oko 3-4k dinara valjda,zaboravio sam sad.Na drugi traktor,nije belarus,mi upustalo gorivo u karter i problem je bila ac pumpa,nova stavljena nema ni 200 sati na njoj,vratio staru i sad je dobro.
Inace mora da ti je opao pritisak ulja ako je nafta,vidi se po satu pritiska ulja,znaci radni pritisak bar pola bara,1 bar manje,zavisi koliko nafte je pustio a i nema sanse da ima pritisak na leru ugrejan,meni je na tom traktoru gde sam imao taj problem pritisak bio skoro nula,tj ispod 1 bar,onda prekidam posao i kuci.A i ako ima pritisak,svejedno je opasno koristiti takvo ulje,nema to vise podmazivanje i zastitu kakvo je trebalo imati.Uzmi izvuci merac ulja sa imt-a i pod prstima vidi koliko je ulje masno,isto to uradi na rusa ,dok su ulja hladna npr ili oba vruca,na rusa ako pusta naftu se lako oseti pod prstima da to vise nije da kazem masno.

Poslednja izmena:
Ovaj deo se nalazi pored davača pritiska ulja. Slučajno sam polomio ovu plastiku gore. Kako se ovaj deo zove,da bih mogao da ga poručim?
b83a82c23eda2b7c7a8852f460fa10e8.jpg
fe50eb6f32b7d8bc59b9396b600dca90.jpg

Poslednja izmena:
Na zadnjem levom točku sa unutrašnje strane guma nije legla na felnu, nemože verovati kakve propuste imaju, to nije ništa ozbiljno ali ako je novo valjda neko kontroliše šta izlazi iz fabrike a i na montaži da ne primete.
Видео сам и ја то, мислим, на оба задња точка. Обзиром да кажу да су због транспорта одвијали ауспух (види како је крив), могуће и да су испуштали гуме, да би трактор спаковали под арњеве камиона који га је довезао.

Nesto gledam juce , bilo mi cudno kako se ponasa servo na rusu.

Posto lako se mota, ali kad ga raspalim po putu nikako ga pohvatati stalno ili levo ili desno.Nikako pravo da ide kad pustim volan.
Spone sve nove lufta nema , ali sumnjam ili na klip ili orbitrol da upustaju.

Obelezim polozaj volana, posle kilometar dva voznje volan se okrenuo za 360 stepeni a ja sve vreme pravo vozim

I to u desnu stranu se okrenuo.
Nikad u levu , samo u desnu.
Kontam da upusta ili klip ili orbitrol.
Dali je imao ko slicna iskustva?

Sent from my POCO F3 using Tapatalk

I nama 7ica hoće tako da se ponaša, ali još nismo stigli do rešavanja problema, jednostavno ne dolazi na red..

Nazad
Vrh