MTZ Belarus

Dok sam studirao, na Elektrotehnickom fakultetu smo imali Huawei sviceve. 2007 nisam ni znao sta je Huawei. Ti svicevi su bolji od Ciska i slicnih zapadnjaka koji su cenom isli 2-3x. Faks je to dobio kao donaciju, za mojih 5g studiranja to nikada nije stalo a radi 24/7.

Dok sam studirao, na Elektrotehnickom fakultetu smo imali Huawei sviceve. 2007 nisam ni znao sta je Huawei. Ti svicevi su bolji od Ciska i slicnih zapadnjaka koji su cenom isli 2-3x. Faks je to dobio kao donaciju, za mojih 5g studiranja to nikada nije stalo a radi 24/7.
Gde si studirao, BG ili NS ?
Mogu da potvrdim ovo sto kaze Bojcetic sto iz svog sto iz zeninog iskustva koja je vise u telekomunikacijama, kinez je to opasno napravio i kinez kad hoce moze da napravi jako kvalitetne stvari. Na stranu to sto smo mi navikli da kod nas stize samo krs roba, nesto mi se cini da ovo kinesko kod nas sto se prodaje u Kini niko nece pa donesu ovde :ROFLMAO:

Nemojte preterivati , to sto se prodaje u kini gdje vidite da pise negdje OEM (a ako ne pise onda je jos nekvalitetnije) je tezak falsifikat i ne vrijedi ni kao sekundarna sirovina jer je smece. Takvu robu ne mozete nigdje vani ni kupiti osim u kini i banana drzavama koje dozvoljavaju uvoz takve robe (prozor u EU je vecinom preko poljske jer i oni su sibicari) Ne vrijedi ni koliko kosta a kamoli kao original.
Drugo je brendirani kineski proizvod iza koga stoji ime neke kineske firme koje moze biti kvalitet ili da i nije u top rangu ali nije ni smece.

Pa kome to da prodaju kad ljudi imaju plate 30-40000 din i koliki je procenat njih koji mogu skuplje stvari da priušte tako da ništa čudno da nam više uvoze bofli nego kvalitetno.

Брат ми од тетке је ишао у Кину да склапају неке послове за њихову фирму и оданде је дошао пун одушевљења. Каже шта они имају и какав квалитет ми то за 100 година нећемо видети. Они за сваку земљу,сваки континет и државу имају други квалитет. Једноставно наш стандард је такав да боље не можемо да приуштимо.

Recimo kineske sekjuriti kamere od Hikvision i Dahua, njih ako kinezi kopiraju ne smeju napisati njihovo ime , vecinom ne pise nista ali prodavac na aliexpresu kaze da su OEM i iste kvalitete kao i ove brendirane , i jos nesto zanimljivo ne mogu se u njih ucitati original softver , ni softver ne smeju da koriste ako je kineski , recimo Hikvision je kineski ali je top kvalitet koji prodaju svuda u svjetu i diktiraju standarde u toj oblasti. Jedino postoji slicnost kao i sa jos nekim kineskim proizvodjacima elektronike , ne smeju da ih ugradjuju u americkim drzavnim firmama , privatno amerikanci ih mogu kupovati i ugradjivati, razlog spijunaza , radi se o mreznim kamerama koji rade preko rutera i interneta i navodno razlog je spijunaza.

Tako da kinezi ne smeju svoje da kopiraju ali tudje smeju.

Nemojte preterivati , to sto se prodaje u kini gdje vidite da pise negdje OEM (a ako ne pise onda je jos nekvalitetnije) je tezak falsifikat i ne vrijedi ni kao sekundarna sirovina jer je smece.
Чек', нисам те разумео... Зар ОЕМ није ознака "оригинални произвођач опреме", тј. нека форма која по наруџбини производи нешто за неку другу фирму, па та роба на тржиште иде под марком и логистиком те друге фирме? Нешто типа пластични панели ентеријара на "Југићу" нису из крагујевачке фабрике, већ је њихов ОЕМ била сплитска "Југопластика" или ОЕМ цајгера је био "Телеоптика"? Некако ми твоје објашњење личи да то ОЕМ значи неоргинални аналог.

OEM za kineze znaci da je nepotpisani falsifikat.

A koliko mene sjecanje sluzi ,OEM se pocinje pominjati kod kopiranja IBM ovog softvera i hardvera za PC. Radi isto a izpocetka se nije ni znalo tko ga proizvodi, ne mislim na proizvodjace cipova vec gotov IBM bezimeni kompatibilni racunar. Moguce gresim. Provericu sta kaze google.

Net kaze

• An original equipment manufacturer (OEM) provides the components in another company's product, working closely with the seller of the finished product, known as the value-added reseller (VAR).
  • In the computer industry, OEM may refer to the company that buys products and then incorporates or rebrands them into a new product under its own name.
  • Traditionally, OEMs focused on business-to-business sales, while VARs marketed to the public or other end users.
  • OEMs stand in contrast to aftermarket products, which offer replacement parts that are generic and cheaper than an OEM's parts.

Имаш лепих ОЕМ примера код трактора, нпр: ОЕМ мотора нпр, "Перкинс", ОЕМ квачила "ЛуК", мењача ZF, моста "Антонио Караро"... Никада нисам ОЕМ сматрао за некакав аналог, генеричку замену, квалитетну или не, нез разлике, за неку компоненту. За то сигурно постоји неки други термин, а не ОЕМ. Другим речима, мени је ОЕМ скроз ОК ствар.

Njima je OEM , proizvod bez logoa , cista kutija a samo radi kao original i cijena je normalno manja , ali u komentarima oni koji kupe kazu da nemoze da se apgrejduje sa original softverom , sto znaci nema veze sa OEM.

Svi imamo ili smo imali priliku da koristimo kineske alate, ovakve ili onakve.
Pre nekog vremena sam u jednoj prodavnici na insistiranje coveka koji radi u njoj uzeo na probu jedan kratki nastavak i jednu T rucicu, alat je cist Kinez sto ljudi i ne kriju i prodaju ga kao kineski alati i cena mu je vise nego smesna.
Da skratim pricu alat je koristen i sto bi se reklo po pravilu i manijacki i svakako, T rucica je redovno nastavljana na cev i popustla zadnje tockove, kratki nastavak isto tako koriscen i usput sto puta koristen kao izbijac i koje kakav probojac i i jedan i drugi alat rade bez ikakve greske ili ostecenja.
Da napomenem da je jednom prilikom na cev slomljena Uniorova T rucica iz osamdesetih godina, prebaceno na kineza i odvrnuo je.
Tako da sigurno imaju dosta klasa alata i svega ostalog i naravno raznih cena istog tog alata.

Gde si studirao, BG ili NS ?
Mogu da potvrdim ovo sto kaze Bojcetic sto iz svog sto iz zeninog iskustva koja je vise u telekomunikacijama, kinez je to opasno napravio i kinez kad hoce moze da napravi jako kvalitetne stvari. Na stranu to sto smo mi navikli da kod nas stize samo krs roba, nesto mi se cini da ovo kinesko kod nas sto se prodaje u Kini niko nece pa donesu ovde :ROFLMAO:
Bg generacija 2007, smer RTI.
@grunt
Ostalo na 4 godini drugi semestar. Poceo da radim i nikada se nisam vratio da zavrsim:confused:

Inace strasna generacija smo bili, iznedrili nekoliko Google, Microsoft programera. Kasnije NVidia jedan otisao u san Francisko. Sada neki zavrsili doktorate po Barseloni, ETH iz Svajcarske.

Nazad
Vrh