MTZ Belarus

Evo samo sam hteo primer da dam, Bosch svaba pa ili ja imam jako dobar vid pa vidim do svabije ili ovo sto se vidi sa mog prozora Bosch u Simanovcima.
Mozda je u tom smislu Kinez,ko zna gde se djubre sve sklapa.

Ne kazem da sam u pravu, stvarno sam pitao gde se sklapa, nisam upucen jer me nikad nije nesto ni zanimalo, ono sto sam napisao su reci coveka koji uvozi mnogo ali mnogo delova i kao sto sam napisao covek ni ne krije odakle je koji deo, meni je cak i pokazao koliko koji u nabavci kosta.

Pazi ovamo, imaš Magneton ORIGINAL made in CZ, a imaš i PRC Kina kopiju koja liči 99% na original...
Upola cene !!!!
Na kutiji kopije iz PRC isto piše Magneton !!!!

Ima kako da ne,jedan moj prijatelj je radio u fabrici magneton do 2018 pa zato i pisem sve ovo,a daleko od toga da nema i kopije samog magnetona a i svedoci smo da se danas sve kopira,od igle do lokomotive,samo kad krenu pitanja jesi kupio plavi bosch ili zeleni........ode sve u honduras

Сетим се дел боја кад продаје капуте и вхс камере и видеорекордере... Све оригинал роба. За неко тржиште.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.

Sto neko gore pomenuo Stihl 180 je cist kinez. Ja je kupio kao necu ja Kinesku testeru, kad se prvi put pokvarila kaze mi serviser sto si kupio to djubre kinesko. Ja zabezeknut mislio da imam deluxe proizvod kad ono sklepotina:p

Moramo biti svesni da je radna snaga u PRC mnogo manje nego na zapadu i da se mnogo toga proizvodi i sklapa tamo.Pitanjeje samo da li ima kontrole kvaliteta od strane tih zapadnih kompanija ili ne.Trebalo bi da ima jer se ipak to sve prodaje po belom svetu pod njihovom robnom markom.

Moramo biti svesni da je radna snaga u PRC mnogo manje nego na zapadu i da se mnogo toga proizvodi i sklapa tamo.Pitanjeje samo da li ima kontrole kvaliteta od strane tih zapadnih kompanija ili ne.Trebalo bi da ima jer se ipak to sve prodaje po belom svetu pod njihovom robnom markom.
Pre dwsetak god u razgovoru sa jedjim masinskim inzenjerom koji radi ozbiljno ovde, a bio je tamo sam cuo da kinez zeli da pruzi ozbiljan kvalitet za odgovarajucu cenu.
Znaci moze skuter za 250e ali moze i za 750e. Ovaj drugi moze da parira nemackoj izradi.
Covek kaze da ljudi sa kojima je saradjivao prosto kipe od zelje da se dokazu kvalitetom u svakom smislu. Za to ocekuju odgovarajucu nadoknadu koja je opet mnogo manja od one u zapadnim zemljama.
Poenta nije pitanje da.li je to nesto proizvedeno u Kini, pitanje je kakva je osoba taj posao narucila i pogodila po koje pare!

Moj otac je 80-tih u Nemačkoj kupio gedore kineske proizvodnje, 10-32, koje su tokom 40 godine odvrnule i zavrnule tone šrafova, i ni jedna nema ni najmanje oštećenje. Moja ocena je da su bolje od starog Uniora sigurno, a blizu klase zapadnih brendova.

U više navrata sam čuo, a i uverio se, da istok pravi i kvalitetne stvari ali one imaju cenu. Takvih stvari ima po zapadnim prodavnicama. E sad što naši trgovci uzimaju od njih samo najlošiji kvalitet po najmanjoj ceni, problem je znači u našim trebovanjima, a ne proizvođaču. Dakle, opet je do nas.

Nazad
Vrh