MTZ Belarus

Moram da ih menjam pod hitno, bojim se da nije prelazno...

Ne znam da li je to nova politika, ali i meni su na 892 u okviru redovnih servisa stelovali ventile i to 2 puta. Prvi servis na 50rs i drugi put mislim da je bilo na 500, ali nisam tacno siguran.
I to sve po ceni onih 20l ulja koje placas kao cenu servisa. Svaka zamena ulja donesu novi fiter koji nisu naknadno naplacivali.
I sve u svemu, moram priznati, da su ti ljudi bili ektra ljubazni i profesionalni, jednom su mi stelovali i plivajucu hidrauliku za oranje. Sve sto god trazis, za svaku pohvalu.
Meni je servis bio 6 puta u toku te dve godine i cena servisa je bila oko 8500 din (cena ulja koje donesu), to Mabanoj ulje se nikako nije gadjalo sa motorom 892 al sam ga cesce menjao.
Jedino sto su se 2 puta pojavili sa 20w-50 uljem, kao nisu trenutno imali drugo u firmi.

To Mabanol ulje sam nasuo u Armu da probam i cim napravi 100 sati bacam ga. Sada ima 80rh od zamene i kada se uzme pod prste nije ni blizu masno kao Modrica i posle 100 sati.

Slazem se sa tobom Bojane, manometar je drzao ok pritisam sa tim uljem i do 150rs, ali ga je motor dosta trosio.
Opet za cenu servisa meni je bilo ok da ga kada servis ode ispustim i kupim kakvo god zelim.
E sada da li je ostavilo posledice na motor nemam pojma, za sada se jos vrti(motor)

Verovatno nije. Ti menjas redovno ulja (Dejan iz prodavnice mi te hvali) i nece tu biti posledica. Bolje na 100-150rh menjati i nek je Mabanol nego Castrol pa na 300 sati.

Pa vidi sve menjam na 150rs, cak cu sada i ovu polusiteticku(10w-40) Modricu na toj satnici da menjam. Mislim da je redovno odrzavanje najjeftinije.
Posle garancije sam sipao Pristu i Modricu i prezadovoljan sam sa oba.
I kada bih sipao neko premijum ulje poput Texaca ili nesto slicno opet bih ga menjao na toj satnici u MTZ-u. Mozda sam ponovio pervise puta, ali samo zato sto mislim da je taj motor dosta cadjav i ne zelim da razmisljam koliko toga to ulje moze da primi u sebe, a ne zato sto mislim da mu opadaju mazivne karakteristike.

To Mabanol ulje sam nasuo u Armu da probam i cim napravi 100 sati bacam ga. Sada ima 80rh od zamene i kada se uzme pod prste nije ni blizu masno kao Modrica i posle 100 sati.

Ne vidim neki razlog da je loše ulje? Mislim da je to sve do navike.

Mi ga sipamo bukvalno u sve od traktora kombajna agregata. Ulje u traktorima se menja na 200sati kombajn 100-120sati kako se uklopimo, ne troše ga uopšte. Godišnje trošimo oko 180-200L Mabanol ulja.

Davno pre njega smo sipali jedno drugo ulje, ali kada samo našao nove kante od ulja sa sve nalepnicama i novim čepovima po 200din. Nikad više.

Ako se ne varam u katalogu za 892 i stoji da u njega ide 20-50 ulje. Ja u sve sipam Akcelu 15w 40 koja mi je preporucena za 105-ce kejsove, jedino mi u Pumu ide drugacije ulje. Ulja menjam na 250 sati. Čistije ulje izadje iz rusa 892 posle 250h nego iz case-a. Doduše case ima duplo vise sati od rusa.

Prva, druga, kuplung treća, ruski ti je menjač sila...

Nazad
Vrh