MTZ Belarus

Nije to staro za jednog Rusa. Mi održavamo jedan Mtz 52 iz 1967 godine! Imao je okruglu masku, pa smo je menjali, radjena generalna, menjač, instalacija,ofarban... Čovek sa njim radi oko 50 kj zemlje, i žao mu je da ga proda pa da kupi nov jer je zadovoljan.
To je ovaj model:
Da taj nije bio uspešan, fabrika bi propala pre 40 godina.

oj1bex.jpg

Imao je tu jedan moj komsija nesto slicno ali je bio 59-a,to je bilo oko 90-e ali je otiso nezna dal je ziv jos,ali je kod njeg radio u sumi.Jel kod vas ima tih jumza?

Ovo je Mtz.
Bilo je u selu do skoro 2 Harkovca bez kabine, neznam dali su prodati, to je onaj što nema prednju vuču i volan mu je sa desne strane, osovina volana mu ide pored motora. Taj ima drugačiji motor i menjač od Mtz.

Znam da je to mtz,nego mislim na jumz ti su srebrni,imaju prvi most ko mtz ali je motor drukciji,ima s desne strane bosch pumpu i tak,dosta je razlicit

Ima to sve da se kupi za adaptaciju, ali je skupo, ne isplati se na starom traktoru, daleko je jeftinije da se popravi stub. Mislim da su novi delovi za tu adaptaciju u rangu od 800-1000 evra?

Ma samo velim,nemislim ga kupovat (jos) nego slagat (ponovno) prvi put mi nije radila blokada pa smo ga rastepli i slozili i ona radi ko beba,i promjenili usput sve gumice i sad mi bjezi smrad po putu

Ma uzalud dok ga drzis ide lijevo kad ga desno ode direktno udesno prema grabi,mislis da si pijan,kod nas u hr zbilja toliko kosta stub,kompletni ventil (davac blokade 40 eura).Jel moguce da je ovdje jeftinije

Nazad
Vrh