MTZ Belarus

Ove godine smo od napred crevima izvukli par za kipovanje do zadnjeg kraja .Kada radim sa starim izvodom za kipovanje a palica koja daje komandu za ovaj novi par nije u neutralnom položaju nego je gurnuta do kraja (zbog lakšeg otkačavanja priključka),jako teško iskipuje prikolicu .

Plastike i gumice se menjaju kad procuri razvodnik na rucicama, nazalost nema neke veze sa pritiskom i dizanjem.
Menjao sam pre par godina te plastike i O ringove.

Držim rucicu da podize tanjiraču ona krene da se diže stigne do pola pa padne skroz dole, pa ponovo krene pa padne pa se podigne skroz, a ručicu držim non stop na podizanje.

Poslednja izmena:
Nisam gledao filter, otac je spomenuo da pogledamo i nismo, poluge na prazno diže i spušta, a nemam pri ruci neki tezak prikljucak da probam, zagradjeni su po šupama. Ali probacu

Kod 1221. 2 mala palica menjača teško ulazi u prvi rang, u drugi rang i rikverc ulazi dobro. Šta može biti problem? Da li voziti tako ili reagovati da ne dođće do večeg kvara?

Pošto je remont menjača na 1221 ,čisto me zanima da znam računicu,normalno da zavisi šta je krepalo ali onako paušalno,sigurno je neko radio pa ga izašlo toliko i toliko za te i te delove.
Ima vlasnika tu na forumu pa neko nešto zna ,majstor sigurno zna,samo dal će šta napisati.

Pošto je remont menjača na 1221 ,čisto me zanima da znam računicu,normalno da zavisi šta je krepalo ali onako paušalno,sigurno je neko radio pa ga izašlo toliko i toliko za te i te delove.
Ima vlasnika tu na forumu pa neko nešto zna ,majstor sigurno zna,samo dal će šta napisati.
Ako ste pod ovo "majstor" mislili na mene Cenu za ruke cu vam lako reci i ona je 400e.
Sto se delova tice tu ne znam sta bih rekao jer jako veliki raspon kvaliteta delova ima samim tim i raspon cena je jako veliki, pravi delovi su poprilično skupi,
Dobra strana je sto kvar na tim menjacima obicno ne bude veliki tj ne ode mnogo delova.
Cena popravke moze biti od jedno 700,800 pa sve do dve i kusur hiljade.

I mi tako nedavno prepakovali cilindar hidraulike ,nije radio ni 10 sati kad on procureo ,raspala se gumica velika gornja gde izlazi klip,inače je iz onog seta gumica što prodaju u radnjama ,e pa to njesra sada je zamenila ista samo deblja 95x3,5 mm,a bila je od 3 mm.

Da li je neko menjao originalni ruski alternator sa nekim drugim ne ruskim snažnijim alternatorom?
Da li se slaže u tom slučaju položaj remenice spram kaiša i da li odgovara kačenje alternatora na nosač?
Da li ste u tom slučaju imali pravilno pokazivanje broja obrtaja? Originalni alternator na rusu (bar ovi noviji) je petofazni, a alternatori sa drugih auta su mislim trofazni, pa mi je logično da onda na izvodu W nije ista frekvencija impulsa (preko koje elektronski obrtomer pokazuje koji je broj obrtaja) za isti broj obrtaja motora. Da li postoje ne ruski alternatori sa petofaznim namotajima?

Odradio sam hidro volan na rusu i morao sam da suzim prednji trap sa 178 na 172cm da bi upasovao hod klipa tj jednak ajnslag na obe strane... Jel mozda bilo pametnije da ga prosirim umesto sto sam ga suzio?

Bane imam utisak da je mozda problem u brzim spojkama. Kada se kači prikolica to nije dvosmerna hidraulika, a na tanjirači jeste pa onda treba da spojke budu kompatibilne.

Nazad
Vrh