MTZ Belarus

Ne pravi taj proizvodjac od juce traktore sa duplim gumama , ako me sjecanje sluzi. Pucaju i na Fendovima. A to je mit kao onaj ,da americki abrams je neunistiv ;) , dok se nisu pojavili klipovi na youtubu da i on pukne kao i ruski kad ga pogodi ista raketa.

Moze moze,u komentarima vlasnik kaze da i nije bas retka pojava kod njih,a kod njega ne viri toliko osovina van da kazem tog kao zvona,kao kod rusa sto viri.Jbg dupli tockovi su najveci krivac ,najvece opterecenje trpe poluosovine zbog njih.
Za traktor koji je više nego duplo jači i veše nego duplo deži od 982 ta osovina mi ne deluje mnogo deblja nego rusova.

Ta osovina je fi 100 a koliko vidim isti sistem kao kod mene na 4630 iz 70-ih godina.Ovo je samo do lošeg materijala i ničega više.

Ne pravi taj proizvodjac od juce traktore sa duplim gumama , ako me sjecanje sluzi. Pucaju i na Fendovima. A to je mit kao onaj ,da americki abrams je neunistiv ;) , dok se nisu pojavili klipovi na youtubu da i on pukne kao i ruski kad ga pogodi ista raketa.
Koja raketa? Pukne svaki kad ga pogodi dovljno jaka raketa ili ako zaštita ne uspe da odradi posao. Fora je u tome što su se Abramsi pokazali jako dobro u zalivskom ratu protiv T-72 i starijih modela ne zato što su neuništvi već su imali mnogo bolju opremu i mogli da ih gadjaju dok ih Iračani još i ne vide.

Ta osovina je fi 100 a koliko vidim isti sistem kao kod mene na 4630 iz 70-ih godina.Ovo je samo do lošeg materijala i ničega više.
Znači samo oko 20% deblja od rusove. Joša kad se stavi daj drugi tučak pa napravi polugu ... Ne verujem da je kriv loš materijal. Ovako na prvi pogled tu gde je pokla deluje to dosta kvalitetno

Meni se čini da je struktura materijala kvalitetna što ipak i očekujem od JD. Po izgledu loma ja bih dao mišljenje da je to secnulo na nekoj rupi sa nošenim teškim priključkom jer jedna strana izgleda malo tamnije..
Iz mog iskustva Rusi ugrađuju nešto bolje čelike u mašine široke potrošnje.
Što se tiče vojne opreme tu sigurno turaju jače materijale.

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka

Po izgledu loma ja bih dao mišljenje da je to secnulo na nekoj rupi sa nošenim teškim priključkom jer jedna strana izgleda malo tamnije..
Grešiš. Govori lik da je njiva potpuno ravna, a vidi sa da vuče mašinu. Lom je nastajao usled dinamičkog opterećinja i zamora materijala . Krenuo je mnogo pre nego što je sam točak otpao. Tamnija strana predstavlja pokotinu koja je vremnom rasla i širla se ko zna koliko dugo. Pre samog loma osovina se tržala samo na tom belom preseku. Verovatno je bila dovljna sila prenosa snage sa motora na točak da izazove krajnji lom.
To se uglavnom desi kao što si rekao kad se nosi neka teška mašina i najidje se na rupu ili izbočinu pa sila postane previše za to "zdrave" osovine što je ostalo.

Imam problem na 820, na zadnjim piključcima za hidraulik nece da podigne tanjiraču, ili je podize a secka pa je popusti skroz dole dok drzim rucicu za podizanje, kad pustim rucicu tanjiraca stoji podignuta toliko koliko uspe da je podigne, prikolicu praznu kipuje kad je u prikljucku na rucici na dole, a kad je u drugom priključku kad treba sa ruciciom u polozaju na gore da kipuje, kipuje ali jako sporo, a u istom tom prikljucku tockove od tanjirace nece uopste ni da podigne. Jel zna neko kakav bi tu problem mogao da bude?

Jesam, to prvo, skidao sa sejalica, sa drljače, isto, iglice cu.
Cimam rucicu pa “uvati” pa podigne. Pozadi sam sporeveo jos jedan par prikljucak, od napred, i na oba se isto ponaša.

Da pitam i ja nešto .Kada koristiš jednu palicu u kom položaju je ona koju ne koristiš.Da li je skroz napred ili u srednjem ?

Imam problem na 820, na zadnjim piključcima za hidraulik nece da podigne tanjiraču, ili je podize a secka pa je popusti skroz dole dok drzim rucicu za podizanje, kad pustim rucicu tanjiraca stoji podignuta toliko koliko uspe da je podigne, prikolicu praznu kipuje kad je u prikljucku na rucici na dole, a kad je u drugom priključku kad treba sa ruciciom u polozaju na gore da kipuje, kipuje ali jako sporo, a u istom tom prikljucku tockove od tanjirace nece uopste ni da podigne. Jel zna neko kakav bi tu problem mogao da bude?
Kolega manometar pa izmeriti pritisak u oba izvoda, najbolje mozda povezati direktno bez brzih spojki pa proveriti.
Naravno proveriti i nivo ulja u hidrauliku.
Kad se premeri pritisak ako ga ima i ako je na obe strane isti onda nije do traktora a ako je slab ili nije isti onda traziti zasto ga nema ili ato je razlici.

Nazad
Vrh