MTZ Belarus

10 година трајали,ових нема у продаји.Треба да узмем нове за 892...Шта препоручујете?
52538879f0d99af11d5c0e49845a3240.jpg

Послато са SM-A510F помоћу Тапатока

To je nemoguce jer kupujes polovan traktor. Moji traktori su ispravni tj sve sta se desi resava se. Kako ja tebi da garantujem npr za motor, kad dihtung glave moze da produva sad pa sad na traktoru od 20-30 godina.
Naravno da je nemoguće garantovati da se neće nešto pokraviti posle par sati rati na polovnom traktoru. Ovde se radi o tome da ima ljudi koji nešto skrpe za prodaju a ima i onih "domaćina" koji poprave samo ono što je u tom trenutku puklo a ne zamene i ostale delove koji su pohabani/potrošeni. Cilj je takve zaobići.

Naravno da je nemoguće garantovati da se neće nešto pokraviti posle par sati rati na polovnom traktoru. Ovde se radi o tome da ima ljudi koji nešto skrpe za prodaju a ima i onih "domaćina" koji poprave samo ono što je u tom trenutku puklo a ne zamene i ostale delove koji su pohabani/potrošeni. Cilj je takve zaobići.
Naravno to i.jeste poenta cele price

539 sa kojim prskamo jabuke 90% se radi preventivno. Na primer svakih 800 sati se menja ulje u hidrauliku/menjacu. Pumpa, dizne, ventili se rade na 800-1000 sati takodje preventivno. Sada je to sve radjeno iako je traktor isao sve dobro, bez dima i sa malom potrosnjom goriva mi smo to radili. Radimo tako jer on nama ne sme da stane. Stavlja mu se Mann filter ulja, ulje u vazdusnom filteru se menja na 20-50 sati (ako je isao u prasinu na 20, ako nije na 50). Menjamo takodje i creva sto vode vazduh od filtera do motora preventivno na svake 3g. Ulje se menja na 100-120 sati (100 ako je vukao teret, a 120 ako je samo prskao).
Taj traktor ne bi prodao ni za 5000e, njegovo stanje je identicno kakav je bio kao nov sto se tice mehanike. Ustvari necemo ga nikada prodati jer nas dobro sluzi i zaradi sebe svake godine.

Sagal Sombor. 800din komad. Ima na yt kanalu Dino DIY test filtera gde se vidi koliko je Mann superioran filter.

Bojceticu izvini sto te smaram znas li oznaku napamet, da uglobim na silu nebesku za sledeci put kad menjam ulje?

sagal

Koji od ovih?

Da li neko zna pošto je topling za rusa (80ks) u Agropanonci? Hteo sam da kupim neki polovan ruski topling pa da ga produžim jer mi je originalni kratak za plug, ali ne mogu ništa polovno da nađem a da valja, svi su uglavnom jako rasklimani. Računam da je u Agropanonci originalni bolji od onih kineskih ili turskih (ko zna gde ih sve prave-kopiraju) sa vašara, ako nije mnogo skuplji od onih vašarskih...

Mene vašarski sasvim lepo služi... Radim sa 757.3 i spremč konskilder 3.7...za neke teže mašine ne znam, a sa ovima se i ne poznaje da je radio zadnjih 13 godina...

TOPLA-na zetora 5911 od 100A,služio 11 godina.Opet kupljen ali od 110A (prošle godine).Dopunim ga u proleće i to mu je.

Nazad
Vrh