MTZ Belarus

A kako bi taj klin izvadio sto spaja klip sa tom plocom ?.

Mi smo morali malo (za par cm) da pomerimo levi rezervoar da bi se klin dovoljno izvukao da oslobodi cilindar.

Evo i mene da se javim , majstor Lala bio juce i resio problem sa dizanjem pluga . Ja sam promenuo ventil u monobloku,proverili smo pritisak pumpe,dostelovao je ventil ispod volana za krug i po,ponovo proverili i on dize i radi ok. Jos smo zamenili i ovu oprugu koja ide ispod kacenja za topling koja se raspala na tri dela.

Jedino mi nije jasno ,posto majstor tvrdi da je fina rucica do sedista a ja opet mislim da je do stakla. Jer kada tu do stakla namestm na recimo 4 sa ovom do sedista dizem plug na krajevima i spustam ,radi bez problema. Kada radim obrnuto ,plug hoce da podrhtava i ne mogu da nastelujem dubinu a da stalno ne diram rucicu

Imas problem zato sto dizes i spustas plug kontrolom vuce a ne rucicom za dizanje i spustanje pluga. Namjestio si preveliku osjetljivost odnosno kontrolu vuce. Na 0 ti je do sjedista bez kontrole vuce. A dubinu namjestas topling-kotac (topling mora da zivi inace lomi tu oprugu vrlo brzo sto si zamijenio a i iskrivi topling) , i sam plug ako nije u horizontali isto pravi problem, osim ako ne namjestis jaku osjetljivost vuce kao ti .

Dubinu imas granicnik na rucici pa tu namjestis. Kod mene je kontrola uvijek na 0 , ako udjes u put traktor stane i okrece ne dize plug.

Jos nesto ako imas preveliku osjetljivost pocinje i grijati ulje u hidrauliku a moguce ti je zato i potrosio i rasteretni ventil.

Poslednja izmena:
Do stakla ti je rucica za dizanje i spustanje a do sedista za namjestanje otpora vuce.
Majstor ti je dobro rekao.

Ako sam ja dobro razumeo traktor nije ni imao problem.
Grejanje ulja je najverovatnije uzrokovalo pogrešno koriscenje.
Kad se ulje previse ugreje pritisak padne i nema snage da podigne.

Mozda nekom bude zanimljivo.
5e3d8a59b3af78e73f184bd27143ddfa.jpg
29b14569be8bfbdf0c8282bd2b8676b3.jpg

Poslato sa ELE-L29 pomoću Tapatoka

Kad se ore rucica do sedista kako je podesena, a kako ona srednja dali se spusta skroz ili se namesti granicnik na neki broj.

Ја кад орем обртачем топлинг ми стоји на плугу у оном положају где је зазор, руке на трактору морају бити паралелно наштеловане када се качи плуг, а на точку одређујем дубину орања. У кабини ручицом до седишта одредим дубину којом ћу орати тако да плуг стоји равно паралелно са земљом и у складу са дубином одређеном на точку плуга ( на пример на броју 4), ручицом до прозора дижем и спуштам плуг тако да она када је плуг спуштем стоји исто паралелно са ручицом за дубину на броју 4, када дижем плуг дигнем га до краја , обрнем, уђем у бразду и поново на 4 спустим. И то је то.

Ako sam ja dobro razumeo traktor nije ni imao problem.
Grejanje ulja je najverovatnije uzrokovalo pogrešno koriscenje.
Kad se ulje previse ugreje pritisak padne i nema snage da podigne.

Za grejanje ulja sam ja rekao da ako je rucica na osjetljivom vise grije. Koliko sam ja razumeo da je pritegao samo rasteretni ventil, a neko je i rekao prije da izmjeri prvo pritisak ulja.

Mozda mu neko zamenuo sajle napolju

Na 1221 mozes sa kontrolom vuce podizati plug ako je opruga slomljena (moguce i ako je citava ako je tezina na hidrauliku veca), onda spusta koliko je rucica za podizanje namjestena , ali proizvodjac to nije predvidio , jer u uputstvu za normalno koristenje se to ne spominje.

Ni ja to nisam znao,mi smo taj traktor uzeli iz Almexa sa 800 sati,i bio je sa njega zakacen onaj polu vuceci plug,i taj gazda sto je ostavio u Almehu traktror je tastu objasnio kako da ore,ispostavice se pogresno. Traktor je tako sa tim plugom i slomljenom oprugom mogao da radi u nedogled jer nije imao opterecenje,cim se opteretio pokazalo se da to nije to.

Nazad
Vrh