MTZ Belarus

Da pokušam da pomognem kod tog krčanja prilikom prvog šaltanja, odnosno da napišem kako su mene učili (mada se ja toga baš i ne držim jer mi ne krči menjač u prvom šaltanju). Stojite (menjač se ne vrti), kvačilo nije stisnuto, dalje ide ovako: stisnuti kvačilo, ubaciti menjač u prvu/drugu, ne puštati kvačilo, odmah nakon druge prebaciti menjač u npr. šestu, polako puštati kvačilo i krenuti. Tako ne krči, tj. tako mi je objašnjeno. A kad je traktor u pokretu pa stanete i treba da promenete brzinu, onda nema potrebe za tom drugom - to je samo kad se menjač ne vrti... Npr. orete nekom brzinom (recimo četvrta), dođete do kraja brazde i stisnete kvačilo, tad dok je stisnuto kvačilo ubacujete u rikverc ili neku drugu brzinu, puštate kvačilo i idete, ne treba to među ubacivanje u prvu/drugu...

Kad god je traktor van njive ,a i u njivi u prskanju,rasipanju djubrivo bi isto moglo,retko kad koristim kvacilo ,jedino za devetu vecinom koristim.Menjac ne krci,tako preko deceniju ga teram,normalno kad kreces prvo ubacivanje u brzinu treba kvacilo xd.

A nije nosio prskalicu od 1200 litara.
IMG_20200603_125430119.jpg
Ovaj kolega mora da je samo dvobrazni plug nosio cim ima pomocnu hidrauliku,plus onaj ko je ugradjivao bilo mu je zao dva ramena pa je na ovo postojece vario.

Послато са SM-J710F помоћу Тапатока

Gledao sam svojevremeno specifikacije tih rusa 200+ks.
Zf menjac, bosch hidraulika, Cat/cummins motor. Cat motor prepoznati lako jer je zut a cummins crven.
Motori do modela 2022 mtz sestaci preko toga su druge firme,zanima me onaj deo zf menjac,gde ste to videli?

Oni mali novi rusi su sve katepilar,koliko sam razumeo lika sa jutjuba kad ih je objašnjavoo na nekom sajmu ,tamo samo da rus vozi bi bilo rusko.
Ovo sa slike nije mali rus,koliko sam ja uspeo da nadjem informacija ti sto su bili predstavljeni u Hanoveru treba da nose samo CAT motore zbog euro norme i eventualno bos hidrauliku koji je ima,ostalo bi trebalo da je njihovo.

Kolega to sto ste vi videli 5 modela traktora iz te fabrike koji dolaze kod nas i to 5 low cost masima koje su predvidjene za nas sirotinju to bi bio vas problem,udjite na njihov sajt pa vidite koliko i kakvih tu masina ima pa onda da pricamo dal su ili nisu sposobni da naprave traktor.

Ovaj kolega mora da je samo dvobrazni plug nosio cim ima pomocnu hidrauliku,plus onaj ko je ugradjivao bilo mu je zao dva ramena pa je na ovo postojece vario.

Ovaj traktor ne ore-nosi samo prskalicu tokom cele godine...zbog nje je i napravljeno pojacanje.a to da li mi je bilo zao ramena ili ne,ili sam smatrao da je fabricko rame iz 90 tih kvalitetnije nego novo kinesko-nije toliko ni vazno.

Ovaj traktor ne ore-nosi samo prskalicu tokom cele godine...zbog nje je i napravljeno pojacanje.a to da li mi je bilo zao ramena ili ne,ili sam smatrao da je fabricko rame iz 90 tih kvalitetnije nego novo kinesko-nije toliko ni vazno.
Sta god da radi a da to njegova hidraulika nije mogla da podnese i morala biti ugradjena ova pomocna znaci da mu je mnogo i tesko ili ste imali viska vremena i viska novca pa ugradjivali bez veze.

Dža ih braniš sranje je sranje ,a uz to i rezervni delovi su im sranje ovi novi.
Znači traktor je go ku... a ne traktor ,a to šta oni prave za marsovsko tržište ne znam,ali ovi ovde su njesra,imam 2 kom,silom prilika da mogu promenio bi ih još juče.
I dobro si rekao ,sramno su jeftini jel toliko vrede,samo su kod nas bezobrazno skupi.
Ja se prosto čudim kad neko kupi nov 82 ks ni tamo ni vamo traktor ajd 90 još nekako ,ima sada dobar izbor turaka da se bira.

Dža ih braniš sranje je sranje ,a uz to i rezervni delovi su im sranje ovi novi.
Znači traktor je go ku... a ne traktor ,a to šta oni prave za marsovsko tržište ne znam,ali ovi ovde su njesra,imam 2 kom,silom prilika da mogu promenio bi ih još juče.
I dobro si rekao ,sramno su jeftini jel toliko vrede,samo su kod nas bezobrazno skupi.
Ja se prosto čudim kad neko kupi nov 82 ks ni tamo ni vamo traktor ajd 90 još nekako ,ima sada dobar izbor turaka da se bira.
Pa vi ih kolega gurnite u prvu reku koju imate u blizini i orite volovima a ne ceo dan da sedite u golom ku....

Eno ga naljutise čovek,a ja kudim traktor i fabriku,a ne njega.
Jebi ga.
Nikakve potrebe da se ljutim nemam,ako za nesto imate argument onda isti iznesite da svi vidimo a ne da uludo udarate po tastaturi.
Vi tvrdite da na onim traktorima nema nista rusko i ja vas lepo pitam da mi kazete sta ima i od koga jer me zanima vi nemate odgovor sem mislite da ste culi i da su rusi go .....

Ne menjaj temu,bojan je napisao šta je na njemu rusko na te nove katepilar traktore mislim,tražim i ne nalazim snimak gde je lik objasnio šta je na njemu.Velike ne komentarišem,samo ova 2 mala modela.
A to koliko je dobar rus po stavkama koje čine jedan traktor,vidimo za šta su se odlučili Bojan i Radoslav,a mogli su istu konjažu da kupe u ruskoj varijanti.

Nazad
Vrh