MTZ Belarus

popustis kontru na donjem srafu i dok motor radi zavrces sraf po brucu,zavrnes 1/4 kruga pa proturiras i obavezno gledas u auspuh,sme da ima dima a nesme da bude jako crno, posto kad je previse onda izbacuje sirovu naftu....i jos dve stvari...dzaba punjenje ako nije namesteno paljenje kako treba...i ako nisi stegao glavu 24-25 kg i ako su ti upale stubline nesmes jako da ga biberis,zato sto hoce da produva na glavi....a ako ti je sve kako treba,onda samo gas,gas....i kad padne mrak pogledaj na auspuh kako ruja bljije vatru....

Malo je to po meni rizik, osim ako je pumpa rastelovana ali ja bih prvo dizne odradio jer nisu ti iste dizne za turbo motore i obicne .pa tek onda stelovao punjenje .nikad nisam voleo da petljam oko pumpi vp.
A cinimi se da ni klipovi na motoru nisu isti malo su ojacani .Za glavu motora nisam siguran ali cini mi se da izduvni ventil veceg precnika .ali nisam siguran posto nisam nikada otvaro rusa 952.

evo bosista na licu mesta :haha:
i sad je to kao pravi turbo od 90 ks,a bos pumpa uopste nije ista,pocevsi od tegova u pumpi,membrane koje nema,e to su za mene budzotine,da se razumemo,moze to al.......dokle.......
turbo ima ojacane klipove i sa tri karike koje su drugacije od 82 koji ima sa 4 i 5 karika itd.......jos mnogo stosta,ulosci dizni drugaciji :ppozdrav:
Post je spojen: [time]1271015844[/time]

i nije rizicno ,jeste da ima dosta razlike kod ovih motora sa turbom i bez turba, 82.1 moze da podnese turbo posto je kod rusa to sve golemo i ojacano,posto kao sto se zna rusi ne stede na gvozdju,....

Post je spojen: [time]1271016040[/time]

to stoji da rusi nestede,al nije isto u snazi motora sa na uvo nastelovanom pumpom od 82 i org pumpa od 892,sasvim druga pumpa i dizne,al......neko voli i tako,samo da se zove da je nakacio turbo na 82 i da se vozi kroz selo ::traktor1::

sve ja to znam sto ti govoris,ali mi ovde pricamo da se na klasican motor od 82ke, ubaci turbo sta je potrebno,i onda je pomenuto punjenje na PVP,kako se steluje.....bla,bla...

Pa da ni pumpa nije ista .Svega tu ima .
Nego Zna li neko dali 952 trosi manje ili vise od 820 po radnom satu .
A da to 82 sa friziranjem je kao magarca pravis konja,pa na trke

Sve to moze braso ima da ga,napakujemo da samo da vristi,vatru ce da bljuje da rze .sve dok radilica ne istrci da vidi ko ga tera

Ajde pravimo nakaze od Rusa .To su opaki traktori Ljute masinke .To su rusi posle rata pravili nisu znali sta ce sa tenkovima pa su ih pretopili u traktore.A sad kad nema vise tenkova tope konzerve od piva Vidis da po zadrugama svi traktoristi piju poivo to je zbog sirovine .sta ce mu trbo onda sa dve ruke treba flajku da drze
Post je spojen: [time]1271017712[/time]

isidor je napisao(la):
Ajde pravimo nakaze od Rusa .To su opaki traktori Ljute masinke .To su rusi posle rata pravili nisu znali sta ce sa tenkovima pa su ih pretopili u traktore.A sad kad nema vise tenkova tope konzerve od piva Vidis da po zadrugama svi traktoristi piju poivo to je zbog sirovine .sta ce mu trbo onda sa dve ruke treba flajku da drze
:haha: :haha: :haha: :haha: vecu odvalu nisam odavno procitao :D :haha: :haha:

nego dodavanje doze moze da se radi u nekim manjim kolicinama , ja sam konkretno mislio samo na to ne gledajuci na turbo , sto se tice turba mislim iako sam sklon budzotinama da je to previse ::novac::

ja moga rusa kada sam kupio i odmah mu odnio pumpu na remont posto je radio nikako , kilavo do bola
i covjek pumpu uradio traktor radi kao sat ima snage sve Ok ali trosi brateeeee
ja popricam malo sa covjekom koji mi radio pumpu i on mi kaze kako da nastelujem dozu , posle toga snaga ista ali potrosnja ogromna razlika

naime prije kada gu sprzim uz brdo na auspuh je islo mnogo ali mnogo nesagorele nafte , ja popustim gas dim se drasticno smanji ali snaga ne popusta , znaci predoziran
a sad posto sam uradio motor imam osjecajda bi mogao malo dodati posto sada grize kao grizli i ispunjava broj obrtaja lako , ali pri prvom opterecenju bi broj obrtaja lako padne za nekih (od oka) 100tinjak obrtaja

:haha: :haha: :haha: :haha: vecu odvalu nisam odavno procitao :D :haha: :haha:

nego dodavanje doze moze da se radi u nekim manjim kolicinama , ja sam konkretno mislio samo na to ne gledajuci na turbo , sto se tice turba mislim iako sam sklon budzotinama da je to previse ::novac::

ja moga rusa kada sam kupio i odmah mu odnio pumpu na remont posto je radio nikako , kilavo do bola
i covjek pumpu uradio traktor radi kao sat ima snage sve Ok ali trosi brateeeee
ja popricam malo sa covjekom koji mi radio pumpu i on mi kaze kako da nastelujem dozu , posle toga snaga ista ali potrosnja ogromna razlika

naime prije kada gu sprzim uz brdo na auspuh je islo mnogo ali mnogo nesagorele nafte , ja popustim gas dim se drasticno smanji ali snaga ne popusta , znaci predoziran
a sad posto sam uradio motor imam osjecajda bi mogao malo dodati posto sada grize kao grizli i ispunjava broj obrtaja lako , ali pri prvom opterecenju bi broj obrtaja lako padne za nekih (od oka) 100tinjak obrtaja
[/quote]
ajd sapni na PP :bravo: sta si cacnuo za potrosnju

Moj 820 kada je bio nov imao je rotacionu pumpu,kada je imao oko 2 god. pumpa je crkla! Srecom drug mi je bosista,pa mi je stavio linijsku pumpu (malko drukciju od standardnih). Sada trosi kao i svaki rus,ali malo bolje vuce! :D

Nazad
Vrh