Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kako da krenes sa vecim teretom ako ne saltas u hodu
Duplo kvačilo i medju gas hoćeš reći?
- - - - - - - - - -
Ovo redovno od 1 do 4 je sinhro?
A 1025, 16km/h ako se dobro sećam.Mislim da je menjac isti,a 1221 ima vece gume i trebalo bi da je brzi. Kod mene na 1900 o/min prvom ide 12km/h
Kako znas da je cevcica ?,mislim spolja se ne vidi koliko je debeo kardan,cev.
Inace nije mi jasno kako nekome pucaju poluosovine na 820-920,gledam kod nas ima jedan sto usluzno stajnjak izvlaci,mislim da je rus 820,mozda 920,ali veci nije,poprilicno sam siguran.On vuce prikolicu za stajnjak koja kad je natovarena,vislji je stajnjak nego vrh kabine traktora.Kako njemu ne pukne poluosovina ??,koliki je to pritisak tona na zadnje tockove,i jos taj se navuce stotinu prikolica godisnje.
1221 mislim da ima sporiju tu prvu u četvrtom rangu,zato kreće bez problema sa velikim teretom. Video sam kako to izgleda sa kamionskom prikolicom. (na ravnom terenu)
Jeste 1221 ima sporiju prvu brzinu u četvrtom rangu. Ja moj 1025 sa kamionkom i 15 tona psenice u njoj, kad izadjem na put, kako ga prebacim u brze bilo da stajem i da krecem ja krecem na ravnom u prvoj brzini u četvrtom rangu. Krene on ali nije mu svejedno jer je prva stvarno malo brža brzina što je u suštini najveća mana tog menjača po meni. Ja imam 920 sa 14/4 menjačem, prednost je ta što se jako lako šalta, ali po meni nema izbor brzina neki za rad, zato sam se i opredelio za 1025 kada sam kupovao.
Inače kardan je original i napravio je svega 30-ak r.č. bez nekog opterećenja.