Philby
Član
Provjeri kaiš da li je dovoljno zategnut.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kolega samo isključiš direktno na ručici kod sedišta između nogu i kad stane kardan onda vratiš gore ručicu kod ručnog gasa na iskljčenje.Ja sam sejao i sejacu i dalje na 1000 obrtaja,imam jednu vecu parcelu koja nije ravna pa 539 i 549 nemogu da izvuku uzbrdo,sejem na koliko me secanje sluzi 1150 do 1200 obrtaja i potrosi goriva isto kao i 539,mozes slobodno jedino treba voditi racuna da prilikom okretanja nema turiranja gasa i kad se ukljuci kardan lagano dodati gas do 1200 da netrpi remen na pneumatskoj,isto tako treba voditi racuna pri iskljucivanju kardana da se rucka negurne naglo u polozaj iskljuceno vec postepeno do sredine polozaja rucke i tu je malo zadrzati da se kardan sam zaustavi skoro i onda vratit rucicu skroz u polozaj ugaseno jer ako se naglo iskljuci opet zaskripi remen,znaci prvo smanjiti gas na sto nizi ler i onda polako iskljucivati rucku
Sale aj pojasni, slabo te razumem.
Svaka cast majstore!izmesteni rucica menjaca i reduktora
zna li neko koliko ide ulja u menjac i diferencijal na 80ki?
To znam, ali nisam saleta bas najbolje razumeo sta dalje.Ispod sedista imas rucicu za kardan preko tockova msm da je levo u sredini je skroz iskljucen a desno palis kardan na 540/1000 zavisi kako je namesten
Svaka cast majstore!
Послато са SM-J700H уз помоћ Тапатока
Saleta znam i mozda je malo sasav al nije lud i glup da radi na svoju stetu pa mi nije bas najjasnije.
Imam ja 2 takvih koji nisu ni znali da se kardan gasi kod stakla, nego su ispod sedista palili i gasili.
moze se to i na leru ukljucitiSve je tako kao sto Sale kaze, ali, pri svakom ponovnom ukljucivanju te rucice ispred sedista mora se traktor ugasiti da bi se ukljucila.
Послато са SM-J530F уз помоћ Тапатока
Kolega samo isključiš direktno na ručici kod sedišta između nogu i kad stane kardan onda vratiš gore ručicu kod ručnog gasa na iskljčenje.
Koliko je meni poznato,na staroj 82-i se ta ručica ispod sedišta uključi i ne dira se.Kardan se uključuje i isključuje na rućici koja se uzubljuje. stoji sa desne strane dole.A imaš i ispod traktora.koja služi isto za kardan.Komplikovan do srži.Garantujem da 90% ljudi muči muku i ne razume tehniku ni brzina-mnogi kažu koju strefim što je i tačno.Treba organizovati kurseve za rukovanje ruskim traktorima.pozdravljam ideju al kod mene je to neizvodljivo,to jeste dosta komplikovano a da prepravljam nepada mi na pamet jer tu parcelu koju moram da sejem rusom sejem je svake druge ili trece godine pneumatskom tako da mi nije o glavu da prepravljam,kod mene je prva serija velike kabine i ta rucica nije ubacena u kabinu nego svaki put moram da dignem taj poklopac mali ispod sedista pa da zavucem ruku sa 22 vilastim kljucem izmedju dva rezervara i ondak kljucem ukljucujem i iskljucujem kardan tako da je malo zaguljeno,al posto je upitanju samo jedna parcela za sejati sa rusom onda polako na osecaj iskljucujem i nema problema