aca74
Član
Rok trajanja jeste.36'meseci za ove nase starinske. g12 ide zamena na 5 godina, pojedini jos kvalitetniji i duzi rok.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Za podmazivanje(Diesel Lub) ili nešto drugo.Aditiv za sta?postoji aditiva za vise namjena.
Poslano sa mog LG-M200 koristeći Tapatalk
prodao bih verovatno
Oranje.Kada si ga przio pa je spala
Ne zaboravite da rashladne tescnosti imaju i mazivna svojstva osim rashladnih. rashledne tecnosti ne bi trebalo da budu duze u upotrebi od 36 meseci ili 1000 rs. Po meni sve preko toga je rizik po ceo sistem, a narocito za novije traktore. Ljudi se cetso cude zasto im je procurila neka gumica, ili napukao blok, a da u vecini slucajema glavni krivac moze da bude rashladna tecnost.
Dobiva se hidrolizom etilen-oksida.Etilen-glikol za razliku od etanola koji također u ugljikovodičnom lancu ima 2 ugljikova atoma na ugljikove atome ima vezane dvije hidroksilne grupe (karakteristične grupe za alkohol).
Pri koncetraciji od 70% glikola u vodi ledište smjese je pri -51°C, a ledište čistog glikola je pri -12°C. Vrelište mu je na 197°C, a gustoća mu je 1,1132 g/cm3.
Etilen-glikol u smjesi s vodom omogućuje hlađenje motora i pri vanjskim temperaturama od -50°C.Snizuje ledište vode, pa je to najvažniji sastojak automobilskih antifriza, a negdje služi kao cjelokupni antifriz, stabiliziran sa 2,6-di-terc-butil-4-metil-fenolom (5mg/l). Služi i kao tekućina za automobilske kočnice, kao otapalo, za pripravu tiskarskih boja, eksploziva i polimernih materijala te za sprječavanje stvaranja leda na krilima zrakoplova.
Glikol je higroskopna, gusta i otrovna tekućina, pa se danas sve više nastoji zamijeniti drugim, manje otrovnim tvarima. Poznato je jako puno namjernih trovanja glikolom, zbog svog slatkastog okusa i dobrog otapanja u vodi. Osoba otrovana njime izgleda pijano.
Ovdje ovaj plavi u velikom pakovanju od 25 litara je glikol, a njega ovdje mozes da kupis i kemijski cistog , daje se kravama u ketozi, za ljude je otrovan. Bezbojan je kao voda ako je ovaj 100% cisti , gusci je od vode , cist. Ovaj plavi za automobile je ofarban i malo jeftiniji a kako je za industrijsku upotrebu nije kemijski ni cist.
Moj otac je u svom opelu , oni zuti jubilarni, samo povremeno nadolivao antifriz ako je bilo potrebno i auto je doziveo 32 godine i nijedno crijevo na motoru nije procurilo , motoru nije bilo nista ali se limarija raspala, odavno upokojen na nekom otpadu.
Postoje uredjaji za mjerenje "jacine" antifriza i ne mijenja se osim ako je jako prljav ili ima ulja u njemu. Ako ima odgovarajucu tocku smrzavanja a ako nema nadolije se koncentrovani.
Imao si pravo .E ovu ponudu ako ispustis stvarno nemam reci......
moj deda je meni uvek govorio,pored svakog u zivotu prodju zlatna kola,ako nesednes na vreme u njih nikad ih vise stici neces,mislim da su ti zlatna kola na cupriji,idi vidi....
Da vidimo sad ko će se javiti u temi za ponove.
Imao si pravo .