MTZ Belarus

Ja sam rusa morao da kupim zbog zdravstvenih problema, a ne zbog količine zemlje. Tj. trebala mi je dobra zatvorena kabina, zadihtovana i tiha. Od onoga što sam ja mogao da priuštim, tu su u obzir dolazili polovni rus i zetor, rus je bio jeftiniji u ponudi koje sam ja tada imao i tako sad imam njega (MTZ 82.1 2004. godište, 3000rh...

Zadovoljan sam, ogromna je razlika na bolje, samo što sam morao onda postupno da menjam mehanizaciju za njega, prvenstveno mislim na plug i setvospremač. Traktor je jači, brži, udobniji, tiši... Sve se uradi brže i lakše. Ali ima i stvari koje mi nedostaju od IMT-a 560. To su njegov hidraulik - ako ništa drugo onda ono da na kraju brazde povučeš ručicu hidraulika i ruka ti je slobodna dok ovde moraš da držiš polugu dok god se oruđe ne podigne, lakše se uđe i izađe iz IMT-a, kad je neravno manje se mlatiš po kabini nego u rusu (zbog visokog položaja sedišta), rus je nekako kao jarac u odnosu na imt-a po tom pitanju...

Pošto je bio kod nemarnijeg gazde (za moje pojmove), ja sam ga nakon kupovine doveo u stanje blisko fabričkom (izuzimajući motor), i sad tako povremeno ulažem koji dinar u njega da bude ajd da tako kažem opremljeniji. Kupio sam mu traverzne (valda se tako kaže), naručio sam novi tip kućišta termostata da bih imao mesta za dodatnu sondu temperature - da zadržim postojeći elektronski i da imam još i onaj stari sat sa sondom i fluidom, isto će biti i sa uljem, gledam da negde nađem tegove za zadnje točkove i sl.

Poslednja izmena:
Posto od skora vozim rusa i odavno torpeda kolegi radoslavu da kazem torpedo ne skace ko jarac bar po tome je izuzetan prosto pliva,sve ostalo je na strani rusa.

Koliko radis zemlje?
Trebao bi i ja nesto, al neznam sto.....kako okrenem rus ispada najbolji, al kad vidim kakve kvarove ima, budem skeptican....torpeda se bojim zbog mjenjaca, kao i deutza, sve je to istjerano, skupi djelovi, imt od 100ks nitko nepreporucuje.....zetor skup, al nije nikakav traktor......ostaje jedino rus

Nisam zagovornik rusa ali prema budzetu jedini traktor koji odgovara stalezu kome pripadam.Odrzava se sa pijace a to sto je mastan pa ni mi nismo isti neko je masniji neko nije.Sto se snage tice tu je stvarno ispostovano sve.Da neko ne tumaci pogresno nisam protiv zapadnjaka i voleo bih da imam ali to ce biti verovatno nikad,ipak cena je presudna

Posto od skora vozim rusa i odavno torpeda kolegi radoslavu da kazem torpedo ne skace ko jarac bar po tome je izuzetan prosto pliva,sve ostalo je na strani rusa.
Neće skakati ni rus samo kad se nauči terati :ppozdrav:

- - - - - - - - - -

Koliko radis zemlje?
Trebao bi i ja nesto, al neznam sto.....kako okrenem rus ispada najbolji, al kad vidim kakve kvarove ima, budem skeptican....torpeda se bojim zbog mjenjaca, kao i deutza, sve je to istjerano, skupi djelovi, imt od 100ks nitko nepreporucuje.....zetor skup, al nije nikakav traktor......ostaje jedino rus

Kakve god kvarove da ima rešiš ih u momentu za male novce i teraj dalje.Ako kupiš iole očuvan primerak nećeš imati problema a ako se odlučiš za neki jeftiniji može i to, središ ono što treba i opet gas.Kod rusa ti je to tako, takav kakav al odrađuje posao.

Pa nije bas torpedo toliko spor kao sto ga vi predstavljate ali ja ga ni ne teram pa necu ni rusa.Ne mogu ih uporedjivati 75-ica i rus 1025 nisu za uporedjivanje.

To stoji da su djelovi jeftini, kod nas ih nitko nece.....za 10000€ se prodaje 1025 mislim da je oznaka, ima elektronsko paljenje prednje vuce i blokade dif.....za 8000€, u dobrom stanju standardna 82 ili 820 sa grbavim mostom, iako bi vise volio da ima 100-110ks, da moze povuci 4x12 plug.....

Nemam ni ja za neki zapadni, polovni zapadnjak ubijen, kosta ko novi rus, odrzavanje preskupo.....nije to za nas male, treba se on otplatiti

Imam problem sa rusom, kad sam radio sa trobraznim plugom dizao je malo teze tj. brze je dizao na jacem gasu, danas je u branju dizao bunker samo pri gasu preko 2000obrtaja.
Rus je 820 02god, kako se gleda pumpa po protoku,marka,okrugla,kockasta...

Kako sediš u traktoru skineš desnu oplatu od volana,tj bočnu oplatu i videćeš razvodnik hidraulike tj njime komanduju one tri ručice pored volana,kad se malo zagledaš skroz sa leve stane na njemu ima plastični čep mislim da je ključ 22 nisam siguran kad njega odviješ imaš štaf kojim šteluješ pritisak kontra matica i šraf.Ja sam pravio crevo sa priključkom kipe na kraju manometar i kad daš komandu ručicom pored volana on pokaže pritisak,i tada šteluješ na onom šafu ako može da se došteluje.Koliko je validno to ne znam tj taj pritisak ali ja sam problem rešio.

A šta da radim kad neće nikako da kipuje? Probao sam zmajevku soje sa sve tri ručke i ni da makne.

Radoslave jel ti bar napne creva ?
Jutros sam imao kod cika Dangera mali kurs obuke. Sad je blato u placu, sutra cu kad se prosusi premeriti pritiske.

Nazad
Vrh