MTZ Belarus

@ bewisa

sta ja znam meni se vise svidja sinhron zato sto je sporiji mozda mu fali jedna brzina al mogu ti reci da je i ovo sasvim dovoljno.naj vise mi se svidja to sto ima dobar bir brzina za oranje a to je naj bitnije.
koristim trobrazni plug neznam ciji je

Pozdrav svima Goran iz okoline Sapsa.Dali neko moze dami kaze ulosci dizni na 82.1 koliko imaje rupica 4 ili 5 ili koji su original.Hvala unapred

U klubu MTZ dobijamo jos jednog clana (nadam se da ces ostati i ukljuciti se u diskusije) , pre nego sto budes pisao bilo sta zamolio bih te da se predstavis u temi Caffe Novi clanovi .

Ugodan boravak na forumu Poljoinfo.com , pozdrav od uredjivackog tima :cao: .

@gorane dobro dosao,uzmi uloske sa 5 rupa AZPI sa prefiksom 145-.......
nebi nikog da kritikujem al bi trebalo malo da se obrati paznja prema novim clanovima,postoji i mnogo lepsi nacin da se nekom objasni ko je prvi put na forumu da treba da se predstavi i gde,a ne odmah napasti coveka da mu se smuci i sto se registrovao uopste,stavimo sebe na njegovo mesto pa procitajmo dobrodoslicu :sta:

Kad novom clanu napisete PREDSTAVI SE.nemoze to tako s neba pa u rebra
to je kao da kazete:,,Jeli ti mali kako se to ponasas,kuci polazi".
Mnogo je lepse reci kao sto kaze uredjivacki tim.
Zemljace slobodno pitaj i komentarisi uvek ces dobiti dobronameran odgovor ili komentar. :ppozdrav:
Odoh u off al sve pohvale za forum. :D

Za cega postoji tema Caffe Novi clanovi?a i red je sam da se predstavi malo opsirnije takav je red kad se dodje kod nekog prvi put u kucu!Naravno da ce dobiti sve informacije koje su ovde dostupne,i pomoc od clanova ovog foruma.

Ljudi, zar mislite da ima toliko poljoprivrednika koji prate razne forume pa znaju da je red da se prvo predstave u temi Novi clanovi?
Svaki paor cim vidi temu traktor ili kombajn odmah automatski ulazi u nju da vidi sta se tu zbiva i kada postavi komentar odmah frka panika! Uputite one koji ne znaju sta treba da urade jer pobogu, ljudi smo a ljudi su gresni!!! Sorry za off! :ppozdrav:

Citao sam malo prethodne postove i ako mi nista nije promaklo-vidim da niko nije pisao o verziji pred-menjaca ili kako god to hocete da zovete samo da nije multi power, koji nema kornjacu-zec na rucici namenjenoj za to vec menjanje smera kretanja traktora napred-nazad? Menjac je sa strane klasican 9/2! Kod mene u selu ima jedan takav traktor, u pitanju je 82.1 '98. godiste kupljen nov ali nije kao ovi ostali sto su stizali tih godina! Razlika je jos i u prednjim felnama i gumama-znam da ne nosi gume 11.2x20 vec neke manje a zadnje su standardne 15.5x38. Kada budem sa vlasnikom gledacu da uslikam ili jos bolje da snimim pa ce te videti o cemu je rec..

Rale 83 je napisao(la):
@ mucobieno
Jel treba neka adaptracija dan bise felne okrenule tako kaokod tebe
netreba nista, samo leve tockove prebacis desno, a desne levo... i to je to, u stvari nije, treba i prednji trap razvuci za koji cm, i poprecnu sponu prosiriti na navoju... :cao:

Pazi ovako...ravan mos je konstruisan za jace modele BELARUSA 1025 i na vise....a na manjim modelima 820,892,952 itd je estecki nadogradjen s pokusajem da se dobije bolje iskoriscenje snage al je propalo.... Znaci modeli sa ravnim mostom i vecim pneumaticima kad se opterete guse motor jer ne mogu da prokliznu i u tim habaju taj isti i zato su motori na tim modelima kraceg vradnog veka..... I zato se drzite standardnih modela jer sa njima nema greske ama nikakve..... to je dokazano vec 30 godina od kad je prvi 82.1 ili popularno RUS 82 izasao ...... VERUJTE MI NEMA BOLJIH
Post je spojen: [time]1267965057[/time]
A za menjace i ostalo ja vam garantujem da ostanete na standarnim modelima 18/4... Dakle da ne kombinujete sa sinhronim menjacima jedino na 1221 nema greske on je neunistiv.....a ostali su svi uglavnom do 2000 sati minimum 1 velik kvar menjaca al ja mislim i vise..... npr.....Komsije su imale do pre pola godine imali 1025-ravan most i imao je oko 5 godina i oko 1500 sati ..... u to vreme je jednom raspao ceo menjac, jednom je raspao ceo diferencijal, jednom pokidao srafove na zamajcu drzao se na jednom.....i sad kad je otisao kod drugog gazde je o5 raspao diferencijal....tako da nemam reci ..... i dalje tvrdim da su 82.1 i 820 naj bolji i naj isplativiji i naj istrajniji.......a od vecih koliko ja znam 1221 je najdobar,kod mene u selu ima jedan samo i kazu da njega nisu imali ne bih ni izorali u roku..... toliko od mene...... :D
Post je spojen: [time]1267993964[/time]

Pa bar Rus ima brzina koliko hoces...I kad pocne da ga gusi u jednoj,samo ga pustis u nizu,neznam zasto bi tu bio problem :sta: Prednost ravnog mosta je u boljem gripu,vecoj stabilnosti traktora,vecoj izdrzljivosti(poluravnog) mosta i ruku na srce estetski,mnogo je lepsi. :cao: A jel taj tvoj komsija ima noge ili stule pa da sa njima pusta kvacilo :sta: Kada je tako uspeo da pokida srafove tvrdoce 8 ili 10,koje tu vec stavljaju,nadam se da nije fabrika bas u taj model stavila srafove one sa najlon pijace,najgrdje i najlosije tvrdoce ::lose:: Kakvo to siljenje traktora treba da bude pa da bi se tako poraspadao do 1500 sati :udri:I onda ga kao jos i popravis i stavis nove srafove i ponovo ih iskidas :zli: :nono: Sa punim pravom tvrdim da je to los,nestrucan i nemarljiv vozac prema masini i njega kao takvog nece zadovoljiti ni jedan traktor na svetu a ne RUS ::lose::

Zeko hajde se i nama prvo predstavi ovde http://poljoinfo.com/caffe/za-nove-clanove-da-se-predstave/2085/ .
Kako objasnjavas da 1221 ima duplu vucnu lamelu,tj zadnji deo kao i 1025 a onda je ta ista bolja,po meni nema logike...
Ako ne nosi traktor nista tesko na hidrauliku moze da skine prednje tegove pa ce i ravnjak moci da proklizne.
Muccobieno je poorao 250kj u roku sa 1025. ::namigivanje::

Nazad
Vrh