MTZ Belarus

Rusic zavrsava posao, ali kvalitet komponenti koji se ugradjuju sada je los. Sa pojedinim clanovima foruma sam sto preko facebooka, sto preko telefona se cuo kojima imaju Rusice godinama. I sam cu kupiti Breznjeva kada bude momenat, ali najpre sto ga necu ja terati i sto sta god crkne na njemu opravi se u 24h i traktor je opet u pogonu.

kod nas se prodaje jedan za oko 6000€, prvi vlasnik, 1993 ili 1994 godina, prednje gume nove, zadnje nikad mjenjane, oko 3000 sati rada.....dosta dobro izgleda, al kada ga se bojim uzeti......imao ga davne 2012.....

@ichbinmilan
Imt je odlican kod malih traktorica. Kod ovih 5106 i 5136 nekako se jezim sta bi bilo kad bi bilo. Onaj 5106 mi je kao omanji tenk:haha:

@Matic
Kabiolet ce ostati, setvospremanje sa njim je zadovoljstvo. :ppozdrav:

Možemo mi pljuvati po njima koliko hoćeš ali su mnogima zaradili kapitale i nove zapadnjake i još zarađuju, ali no, netreba biti nezahvalan.

@mucobieno,ovo kad sam procitao odmah mi je pao na pamet jedan vlasnik tri komada samo tri sela od mene
samo treba biti realan......
imam tri komada i nije mi crno ispod noktiju......i nemam cetvrti za delove

Ali i nerade isti broj sati kao nasi. I nemas traktoriste u sezoni. I kod nas se sad prepolovilo sarafanje. Da se nelazemo. Ali rusi nerade nista tesko. Setva prskanje i bacanje djubra u jesen transport repe. Tu im se mast vadi.

Послато са LG-H440n уз помоћ Тапатока

Ali i nerade isti broj sati kao nasi. I nemas traktoriste u sezoni. I kod nas se sad prepolovilo sarafanje. Da se nelazemo. Ali rusi nerade nista tesko. Setva prskanje i bacanje djubra u jesen transport repe. Tu im se mast vadi.

Послато са LG-H440n уз помоћ Тапатока

isti broj sati nerade ali imam dvojicu traktorista,jedan u spremiranju plus ja i dvojica u transportu koji trce zamnom za kombajem,u proseku 82ke po 400 sati godisnje svaki(dve zamene ulja) i oko 450-500 sati 1221 za godinu dana

Pre ruseva sam imao 2 imt 560 (stari tip) i jedne jeseni sam sa jednim za 2 meseca stuko 600mč (pisao sam o tome) tako da mi je tad kad sam uzeo polovnog 820 (2007-e) svanulo ( iako nevolim ruseve), svi mi znamo šta je dobro ali ako ja moram da budem doživotni rob (nekoj skupoj mašini, da se razumemo izgurao sam tri kredita, dva za traktore i jedan za kupovinu zemlje) je..š ti taj život, prođe život u gvožđu (gvozdeni zavisnici), ima i prečih stvari u životu a kapital (zdrav) se stiče generacijama, porade i rusi i drugi ko i zapadnjaci ali no.Sreća je što ova naša država (zasad) još toleriše muljažu u poljoprivredi a kad bi se sve oporezovalo po PS-u nebi ni rusa vozili.

Sve je tako, ali budimo realni. Svako od nas bi voleo sesti u novog John Deera, Claasa. Jesta da je skupo i da odrzavanje kosta, ali pruza ti licno zadovoljstvo. Kupuju ljudi i Dacia Sandro i Mercedes GL, razlika u ceni je 10x i sa oba se prevez od tacke A do tacke B.

Ja ne mogu da razumem kad ljudi kazu Taj traktor ti je zaradio veci!Pa nije!Gazda,vlasnik ili kako vec je zaradio ne ide traktor sam.U zapadnom traktoru ce vozac uraditi vise za jedan dan samo zato sto je udobniji,tisi pregledniji itd..Da izvinete **greška ja to kad mu izremontujem menjac on krci kao krunjac,novo kuciste lezaj landara u njemu,kupis novi deo pa brusi prerezuj ili sta vec da bi doslo na mesto.I pored toga ne traje nikoliko.Da ne daljim vozim ga jer nemam pare za bolje a dosta sam ulozio da bi posyao traktor da ga dam u bescenje.Inace poredjenja radi ja sam par god radio sa Rakovicom 65 40 h.Oranje,setvospremanje i tanjiranje.Od kvarova je bila samo probusena guma i navojne sipke ma poteznicama.Nisam znao za kvar,dok nisam kupio rusa...

Nazad
Vrh