MTZ Belarus

Poslace nam posle praznika,kazu da ima preko 300 komada. Iskreno ja sam mom stavio termostate na 70 i zadihtovao bolje haubu i nemam problema.

- - - - - - - - - -

I opet imaju obicne 1221 na prodaju,samo sto je drugj maska i hladnjak od 1523.3
Kucajte na Google,1221 tropic

A zato 1221 oru u decembru, ako oru u septembru onda se pregrevaju pa posle 2 kruga na ovratinama 5min hladjenje.:osmeh:

Nije bas tako,problem bude kad je napolju sparina i 35 stepeni a hoces da ores za uljanu repicu na 30cm dubine,medjutim sve me je to smirilo kad je prosle godine kad se oralo za repicu u isto vreme kad sam dizao plug oko 13h da idem kuci zato sto mu je vrucina dizali su plugove i plavi i zeleni traktori cuvenih brendova bez mana i to iz istog razloga,e ako mogu oni da idu kuci moze i ruja........a prolecne pripreme i jesenja oranja i tanjiranja nije problem

Vidim da je to i jedan kod nas uradio, zamenuo ventilator
Kaze da se grejao, pa je stavio sa vise pera. Medjutim sad, kaze, ima problem kad ore kukuruziste jer mu lepi ljustiku na haubu pa mora da staje da skida.

Nije bas tako,problem bude kad je napolju sparina i 35 stepeni a hoces da ores za uljanu repicu na 30cm dubine,medjutim sve me je to smirilo kad je prosle godine kad se oralo za repicu u isto vreme kad sam dizao plug oko 13h da idem kuci zato sto mu je vrucina dizali su plugove i plavi i zeleni traktori cuvenih brendova bez mana i to iz istog razloga,e ako mogu oni da idu kuci moze i ruja........a prolecne pripreme i jesenja oranja i tanjiranja nije problem

I meni u tanjiranje.kultiviranje,jesenje oranje,podrivanje. Ne prelazi 80C,posle 2-3 dana,pocne da penje,onda izduvam hladnjak i miran 2,3 dana.

Svi smo mi pristrasni prema traktoru koji posedujemo bar malo, ti 1221 su napravili kod lokalnog tajkuna po 15-20 hiljada sati (nema sta im nije remontovano, ali idu i dalje sada samo u prevoz). Cinjenica je da imaju losije reseno hladjenje, a da 1221.3 ima to otklonjeno. Sa 4 brazde obrtacem kada je maksimalno opterecen greje se i greje i kada napolju nije 30 stepeni. U novembru 2015 smo orali komsija i ja, on sa 1221.2 sa Kuhnom 4 brazde na 36cm po brazdi (nista duboko, 25-27 za kukuruze) i grejao se. Sa druge strane 1221.3 jedini u selu koji ima, ore sa 4 brazde pun gas i u septembru i oktobru i ne igra mu ulogu grejanje.

Clan Rile ima oba, pa moze da potvrdi ovo.

Svi smo mi pristrasni prema traktoru koji posedujemo bar malo, ti 1221 su napravili kod lokalnog tajkuna po 15-20 hiljada sati (nema sta im nije remontovano, ali idu i dalje sada samo u prevoz). Cinjenica je da imaju losije reseno hladjenje, a da 1221.3 ima to otklonjeno. Sa 4 brazde obrtacem kada je maksimalno opterecen greje se i greje i kada napolju nije 30 stepeni. U novembru 2015 smo orali komsija i ja, on sa 1221.2 sa Kuhnom 4 brazde na 36cm po brazdi (nista duboko, 25-27 za kukuruze) i grejao se. Sa druge strane 1221.3 jedini u selu koji ima, ore sa 4 brazde pun gas i u septembru i oktobru i ne igra mu ulogu grejanje.

Bojčetiću a jel počne da pari i duva na iber kad se tako tera?

pa normalno kada 1221.3 ima isti hladnjak i ventilator kao 1523.3......
kod mene je problem samo kada je napolju preko 30 stepeni i kad je sparina i tek oko 13 casova kad upekne.......ispod toga na nekih 28 stepeni sa 3x45 vogelom moze da ore bez stajanja koliko ti volja i da nepredje 80 stepeni a termostati mu otvaraju na 80

Kad termostati na 1221 otvore full onda oni donji diskovi(termostat) zatvaraju "mali krug" i otvara se 100% cirkulacija kroz hladnjak (gornji disk) ("veliki krug"), ako imas odgovarajuce termostate, ne mislim na temperaturu vec konstrukcijski koji su predvidjeni za njega. Tek preko 80C hladnjak radi u fulu, ako su original termostati(82-84) a na 70 pocinje otvaranje kod tih . Sa termostatima treba da ima bolje hladjenje jer onda pumpa max iskoristava hladnjak.

Na 130-ki kod drugara taj problem je bio rešen sa dodatim ventilatorom ispred hladnjaka koji je on uključivao sam iz kabine na taster kad se počeo grejati,i par puta sedeo snjime u traktor i spustio mu lepo uvek temperaturu motora kad je uključio.:ppozdrav:

Ajde Iostra javi se pa napiši kako si ti rešio problem! Jedino još hidraulika ostaje da se reši da se ne greje,zar ne?

Na cepu id gore kod rucice menjaca se sipa ulje i ima kontrolni cepic sa strane na menjacu kroz koje ulje procuri kad se naspe dovoljno..kao recimo kad se sipa u bocne reduktore prednje vuce ili medjuoslonac kardana..ako sam razumljivo napisao..

Nazad
Vrh