MTZ Belarus

A kakva teorije, svaka cast. Pa taj tvoj kako proklizava otice do Kine. Sta se desava sa onim tockom sto je u brazdi?
Taj je onda otisao jos dublje.

A u ljudi do koje granice preciznosti vi odoste... Kao da ne sme odstupanje u dubini biti vise od 1mm...? A sta cemo ako traktor pocne da proklizava i pored toga sto ima pojacivac i finu hidrauliku? Sto se i desava i na imt-ovim traktorima koji imaju najfiniju hidrauliku! I kako su belarusovi traktori orali od postojanja pa do 1997-1998 god dok nije bio ni izmisljen taj pojacivac i "pokusaj finog hidraulika za oranje"? Sad tu neko pravi neku filozofiju kako je taj pojacivac super resenje i mnogo dobra stvar,a za mene i svakog ko je izbacio to,nije super stvar... 50-60 godina su proizvodjeni bez toga,i orali su bez poblema,cak i evo danas ljudi pokusavaju da vrate na stari sistem hidraulika,jer taj stari sistem je radio i radi besprekorno,a ovaj novi uvek neki problem,ili curi,ili nece da podize,ili popusta,a u 99% slucajeva se sve ovo navedeno desava u isto vreme...!

A recite vi meni kako su ljudi 30 i kusur god orali sa rusvajima sa ovakvim sistemom hidraulika?Čak moze dubina da se regulise i cimanjem poluge malo cimnes on popliči ili kontra a srž svega je da neće da popusti kao sa regulatorom ispod sedista,a da vidim ko je sa trobraznim plugom orao bez tocka sa Ruskom finom hidraulikom?Kad se plug pusti u zemlju i polaga se gurne u krajnji gornji polozaj tada su poluge slobodnje tj ne guraju ni gore ni dole!Kad je poluga u prvom polozaju tada poluge stoje kao zavarene na koju dubinu ti odredis...

Sto se tice prigusnice imam jednu udeju pa da je podelim sa vama...sta mislite dali bi radio posao onaj ventil od beraca 222 ispod bunkera koji sluzi kad se rucnom pompom podigne bunker tu se odvije sraf i bunker se spusti?Valda sam se dobro izrazio...

A u ljudi do koje granice preciznosti vi odoste... Kao da ne sme odstupanje u dubini biti vise od 1mm...? A sta cemo ako traktor pocne da proklizava i pored toga sto ima pojacivac i finu hidrauliku? Sto se i desava i na imt-ovim traktorima koji imaju najfiniju hidrauliku! I kako su belarusovi traktori orali od postojanja pa do 1997-1998 god dok nije bio ni izmisljen taj pojacivac i "pokusaj finog hidraulika za oranje"? Sad tu neko pravi neku filozofiju kako je taj pojacivac super resenje i mnogo dobra stvar,a za mene i svakog ko je izbacio to,nije super stvar... 50-60 godina su proizvodjeni bez toga,i orali su bez poblema,cak i evo danas ljudi pokusavaju da vrate na stari sistem hidraulika,jer taj stari sistem je radio i radi besprekorno,a ovaj novi uvek neki problem,ili curi,ili nece da podize,ili popusta,a u 99% slucajeva se sve ovo navedeno desava u isto vreme...!
Ja koliko znam pojacivac je nesto sasvim drugo i sluzi za (kobojagi) finu regulaciju dibine bez kopirnog tocka ,imam ti na starom rusu iz 84-god. ima neku tubu pored tocka i taj ventil ispod sedista isti kao na novijem.

Naravno da postoji,kao i sve sto se prodaje,zuti imaju kopiju... Ja imam na imt-u ovakvog istog samo ove linije na njemu su mnogo jasnije i slova fino istampana,i pise "sdelano v sssr",ćale ga kupio pre 12 godina,i radi kao da je juce stavljen...

alternatir_1-3ad182.jpg
alternator2-8bb9aa.jpg
[/URL][/IMG]Konacno reseno punjenjenja alternator od pasata cini mi se b4...nema puno prepravke malo se telo alternatora obrusi da bi leglo u nosac od originalnog alternatora malo podloski i to je to.

Dali ovo moze da posluzi kao prigusnica???
prigusnica-79f40c.jpg
[/URL][/IMG]Sto se tice alternatora malo je iskosa slikano,da bega malo treba samo podbaciti jednu podlosku pod remenicu i to je to,kasno smo sinoc zavrsili pa je to ostalo za danas kao i kablovi da se izoluju od auspuha.

Poslednja izmena:
.Svaki savet je dobrodosao!Nisam ga ja farbao takvog sam ga dobio valda je nesto farbano u njegovoj blizini.A za pravac sam objasnio morate pratiti malo...Mada mislim da remenicu necu dirati nego ceo nosac pomeriti ka hladnjaku podbaciti podloske distance i to je to.

Poslednja izmena:
Meni je na tom njegovom originalnom alternatoru pukao nosac,sto je citajuci ovde kao neka mana ,tj desava se dosta.Otkad je puklo pre 5 godina,i dan danas tako ide,drzi se na samo jednom nosacu,podbacio sam gumu na mestu gde je pukao,da ne bi lupao od manjih vibracija metal od metal,i to je to.

Možeš samo sa ovim će ti isto i dizati i spuštati na koliko podesiš a imaš prigušnice da možeš brzo dizat a polako spušta

Možeš samo sa ovim će ti isto i dizati i spuštati na koliko podesiš a imaš prigušnice da možeš brzo dizat a polako spušta

Da,samim tim taj ventil ce samo doprineti brzem crkavanju pumpe hidraulika zbog nepottrebnog zagrevanja ulja prilikom svakog dizanja koje ce biti produzeno zbog prigusivanja protoka ulja

- - - - - - - - - -

evo kako izgleda taj ventil.......
3345hs9.jpg

Ja bi je koristio samo u slucajevima kad su priključci teži?Prigusnicu sam kupio kod Mačara pa korak navoja nije bio isti na obe strane pa sam kod strugara pravio sa rupom od 3mm ali malo brže spušta teže prikljucke bojim se ako stavim sa manjim promerom rupe da ce sporo spustati lake prikljucke?

Nazad
Vrh