Motorne testere

Posle natezanja sa majstorom ,danas cu sutra cu ...resim da uzmem testeru od njega i sam potrazim kvar ,ako se secate testera je trokirala pri punom gasu i vracala benzin u karburator ,kvar je u ovome klip je pukao..ovog dela nigde nema...hilzna klipnjaca ko nova..uzmem klip karike i bolcni zamenim i evo je dolmar radi ko nov...
74577a4e86d297503b43125056bbc19c.jpg
4223819ea3901d4b22f5ef516adec702.jpg

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

Stric ima tu agm, to je dosta ustrojeno da bi bio duzi zivotni vek.
U radu mi se ne svidja, + teska za tu snagu, kome zavrsava posao, pozdravljam.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

DIY.
Najbolje. Izgleda.

PS
Gužva im je sada. Svi kojima trebaju drva su u šumi. A oni koji nisu - oni su u servisu.
Pa kad su ljudi čudni. Ajde kome sad crkne to je razumljivo. Nego mnogi od tih su znali za kvar i čekali celo leto da bi se sad kad im je zatrebala setili da im motorka ne valja.

Ko moj komšija kad upali motorku tek kad baš stvarno za zimi i to obavezno kad se već smrači. A celo leto ladi m. Sad je još ne pali tako da znam znači da nije ozbiljno zahladnelo. On sa motorkom mi dođe kao vesnik zime. :ROFLMAO:

I ima smisla.
U selu su neki koji su kupovali Womax testere kada su se pojavile ovde u prodaji masovno - postojeće zamenili sa kraćim mačevima.
Kažu da sada bolje seku.

Duzina maca je data da se zna koji je kapacitet uljne pumpe tj proizvodjac garantuje da ce biti optimalno podmazivanje lanca na datim duzinama maca.Na brzinu samog lanca moze da utice prsten lancanika npr. sa 325-7,staviti prsten lancanika 325-8 ili 325-9.Pre ce biti da one nemaju dovoljno snage za mac od 45cm duzine.

Za secu je vaznije debljina drveta koje se sece i koliko se pritiska nego duzina maca,moze imati mac 45cm i da sece drvo debljine 20cm a moze imati mac 40cm a da sece drvo debljine 30cm

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

Slažem se. Duljina mača utječe zanemarivo na silu rezanja. Debljina drveta i oštrina lanca najviše utječu. Oštri lanac ne zahtjeva jaki pritisak, a tupi zahtjeva.

Nazad
Vrh