Motorne testere

И боље гори од букве и најлепше се цепа док је сиров. Једино што га црв воли па ако остане преко године у кори избуши га као швајцарски сир.

Davno sam gledao neke vojne tablice kalorijske vrednosti i secam se bas da je Jasen bio u vrhu, kao i Bukva, tu je to bilo bas identicno.
Prvo mesto je zauzimao Bagrem, e sada i to je pitanje jer Bagrema ove stari ljudi kazu ima dve vrste, jedan je dobar za kolje i direke jer ne truli lako u zemlji a drugi je po tom pitanju jako los, kao i Jasen sto rece neko, verovatno da ima bolji i losiji.
Inace porodica Hrastova broji preko 300 vrsta, tako i ostalo drvece sigurno da ih ima pun djavo, treba biti bas potkovan da prepoznas i znas sta je sta.

To je Jasen. Od cera sigurno nije tezi.

Druze ne znam da li je tezi ili nije, ali je tesko drvo kao crna zemlja, kada uzmes oblicu ovoga i oblicu cera ili bukve istih dimenzija to je to po tezini, sad da li je neka kilo gore dole, nebitno je totalno. Uglavnom nije Topola ili Jasika po tezini.

Ne bih rekao da je ovo jasen,vise mi lici na grab i po boji kore i po samoj tezini koju spominjes.Jasen ima malo tamniju koru i sama sara na kori je malo drugacija.Inace grab voli da raste u zajednici sa bukvom te ga dosta ima po bukovoj sumi,sto za jasen nije karakteristicno.Ako si ti sekao drva,pretrazi po net-u,oba pojma pa ces ih prepoznati po listu.

Kakav crni grab, znas li ti uopste kako izgleda grab ? Grab je najslicniji bukvi.. A ovo pre moze da lici na hrast nego na grab jer mu je kora slicnija.

Ja od ovog mog napravio sedište za oklicu. Drvo (koje je već u pitanju) je pored težine izuzetno tvrdo i zahvalno za mašinsku obradu.

E sad problem je što se ta hoklica koristi više za stajanje nego za sedenje pa mi nije baš prijatno kad je premeštam stalno sa tom teškom pločom i već teškim metalnim nogarima. :ROFLMAO:

Nazad
Vrh