Motorne testere

Da nisu mozda kopije turske proizvodnje?
Bas neki dan gledam neki video gde lik poredi kopiju sa originalnom ms180 ama skoro ista motorka, baš moraš biti stručnjak iz Stihl-a da bi prepoznao razliku.
Prvo to drugo svaka mašina ima svoju namenu, rečeno 100 puta.
Ne možeš sa 180-170 seći ceo dan i pun gas non stop. A nekad se može i da desi katambol kao kod kolege.

Orginal, uzeto kod zvanicnog prodavca.
 
Ma treba i dobra polovna da se nadje...obicno sve izlizane do panja-imam jednu staru 015av nisam ni znao za nju, pretpostavljam da cale je kupio ranije ima kompresiju drzi se na kanap uopste se ne smice...ali ima neke sitnice za koje nemam kad vremena da popravljam.
 
Orginal, uzeto kod zvanicnog prodavca.
Jeste sve tako ali je i bio fer zna koliko je koristim rasturio je predamnom klip još nije jako crn na čelu
Prvi problem sam imao pre 6 meseci nije htela da se ugasi , ja je upaljenu stavio u auto i odneo u servis uneo u radnju upaljenu i to su rešili za 1 minut iskrivio se neki lim opruga od dugmeta
Sad zaribotka i to su rešili lanac je još bio nov 2 puta oštren rukom samo malko liznut
Stvarno slabo koristim motorku ali toliko mi treba
Gazda servisa me poznaje i dolazi kod mene u kuću upućen je u korišćenje smejao se čovek kaže znam ljude što siluju ms170 ali tebi da zariba to je čudo!!
Jbg to se dešava
Evo onaj trimer Demon radi godinu ipo bez greške a njega baš krljam ko neprijatelja motorku upalim ostavim minut na leru pa tek onda sečem i to letve daske palete ili stubove od ograde nikad nešto što nije za nju sve 10_20cm prečnik
I uvek bacim staro gorivo i naspem novo
Što reče jedam moj dobar kolega trebalo je okaliti sad sam ovu novu dao njemu da iseče 20m3 bagrema da je okali bez razradjivanja i čuda samo vatra!!!!


Poslato čelo bašče uz pomoć 'levatora
 
Ma desi ss uvek neki false primerak. Tebi se eto zalomio jedan.
Kod mene 180 je isekla drva ne daj boze za svoju veličinu, obarao sam drbva prečnika do 50 cm. Ali treba i paziti np kod nje je najveća mana filter vazduha, koji je jadno urađen kao i da ga nema.
 
Zbilja i ja sam amater ali nebi mi nikad palo na pamet sa vrhom nesto da secem gde samo cekas povratni udar po sred face...
 
Secem sa vrhom mnogo puta,ali nikad mi mac nije u pravcu glave,to je glupost ,a ne gde seces.Takodje secem puno puta od gore na macu ,gde testera gura lanac u drvo a ne dole ispod maca da ga vuce kroz isto ,i ja nikad problema nemam.Mac nema sta da radi u pravcu glave,uvek levo ili desno drzim testeru.
 
Исти проблем је и код мене ,али кад ради под оптерећењем. Нпр.сече дебљи комад и чим исече ако не дам гас угаси се.Мислим да је потребан штимунг карбуратора.
 
3\8 5.2mm-13\64'',3\16"-4.8mm ako je 0.325 korak,0.404 7.32"-5.5mm...ako je 3\8 niski profil ili 1\4 onda 4mm-5.32".Verovatno ima neki lanci 3\8 koji preporucuju 5.5mm ali ``oko`` sto hvata ce dosta da mu skine...bar ja uvek 5.2mm koristim.
 
Ljudi, treba mi jedan savet. Sestrić zapeo da kupi testeru a ne zna sta da kupi. Takoreći, troumi se. Da li uzeti pijačarsku tipa Demon i sl. (Možda Vilager?) Ili Oleo Mac gsh51 a u igri je i Huska 120 ll. Nadam se da sam dobro zapamtio oznake... Provericu. Inace testera bi se koristila isključivo u hobi svrhe.
Ili možda da uzme neku polovnu?
 
On najbolje zna sta mu treba I do koliko para, te pijacarke su jeftine ali nepouzdane mogu I dosta posluziti a mogu i vrisnuti na brzinu cista lutrija,Oleo Mac su dobre testere ja sam vise za nju ili neku polovnu stilku do 150e ima lepa masina da se uzme

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока
 
Ms170 ova nova sad radi ko VEŠTICA!!!
Ne treba maziti mašinu samo vatra

Poslato čelo bašče uz pomoć 'levatora
 
Nazad
Vrh