Motorne testere

Није клип стигао свећицу него сам загребао са шрафцигером. Дебео слој џађи, свећица исто катастрофа. Не знам како је радио. Сутра ћу да отворим други да видим да ли је и тамо овакав.

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Ta garež mu ne smeta baš toliko za rad,problem je kada se izduv zapuši od gareži a to može da bude zbog lošeg sagorevanja ne verujem da je problem do ulja jer ja sam pravio mešavinu i sa sae30 kad nisam imao dvotaktol pa nije bilo problema

Наравно да смета, полу-синтетичко уље треба скоро сво да сагори. А да је сагоревање лоше једва би палио и не би имао снаге. Овај вуче 500+ кг без проблема.

Koliko se ja u te drvenarije razumem ulje koje je predviđeno za pravljenje mešavine uopšte ne sagoreva već se takvo kakvo je posle odrađenog takta izbacuje na auspuh i da sa njim kada se napravi i jača mešavina motor uopšte ne treba da dimi a ako motor dimi kad je malo jača mešavina to ulje ne valja i nije za mešavinu

mislim da nisi u pravu , nema tog ulja koje moze da ne sagoreva jer prilikom paljenja smese temp. je i do 1500 stepeni , a to sto izlazi na auspuh ulje je deo nove smese koja potiskuje sagorelu i jedan deo uvek izadje.

Ne mogu bas da tvrdim ali mislim da sam jednom negde pročitao da ona ne sagorevaju i da im je to glavna karakteristika za tu upotrebu baš zbog toga da ne bi se stvarala čađ i garež

Poslednja izmena:
Nebih rekao da je do ulja...cak i obicna mineralka bi dobro radila iako bi nesto malo vise dimila pri radu i malo veci talog ostavila naspram polu-sintetike koje su prakticno bez dima napravljene da rade i da cisto sagore cak i pri manjim temperaturama,jaso fd sertifikovana ulja bas prolaze kroz rigorozna testiranja-ima da se nadje na netu tacna procedura testiranja.Potpuno sinteticka ulja na ester bazi koja kostaju kao da imaju i suze jednoroga u njima ako nisam pobrkao loncice ona sagorevaju na dosta vecim temperaturama verovatno u cilju zastite i mnogo su gusca ,prvenstveno se koriste za trke ali tipa stihl hp ultra je sigurno optimizovano za datu namenu...cak bi trebalo da pored sto uvek ostavljaju tanak uljni sloj na delove tj lepe se za metal da cak i ciste garez.

Gledam neke sablone za ostrenje lanca testere, koji od ova 2 je bolji? Koristim testeru za kucno secenje drva, nista prenaglaseno, ms 180 stil je u pitanju

Zaribala mi ms 170
Kupljena nova potrošila 3l lancola
Benzina neznam tačno, upalio sekao neku fosnu i pufff zariba
Odem u servis gde je kupljena da im je slupam od glavu!! Gazda me zna i zna koliko je koristim kad me video besnog sa još svom farbom na maču odma pita šta je reko evo ti ovo govno!!
Dao mi drugu novu sa police kaže jbg dešava se i produžio mi garanciju kao da je sad kupljena
Ostao sam dok je otvorio kad ispao seger iz klipa i zakovao
Dešava se svašta!!
Al baš sam popizdeo!!

Poslato čelo bašče uz pomoć 'levatora

Ko i ne bi. Kupis novu stvar, proverenog renomiranog proizvodjaca, nista manje no zakuje nova
Bilo kako bilo ja sam vise za husqvarnu pa da gu j.bem...

Послато са SM-G965U помоћу Тапатока

Па ти си супер прошао. А бензина си можда потрошио који литар више.

Pa i oni bolje da napisali miki maus na nju nego stihl,stihl je bar nekad ako nije i sad na profi modelima bio mercedes po radu i kvalitetu.

Da nisu mozda kopije turske proizvodnje?
Bas neki dan gledam neki video gde lik poredi kopiju sa originalnom ms180 ama skoro ista motorka, baš moraš biti stručnjak iz Stihl-a da bi prepoznao razliku.
Prvo to drugo svaka mašina ima svoju namenu, rečeno 100 puta.
Ne možeš sa 180-170 seći ceo dan i pun gas non stop. A nekad se može i da desi katambol kao kod kolege.

Прошло је време квалитета, сви су освојили технологију и производњу само је питање квалитета материјала који се користи. Моји су узели хускварну 45 дал '93 или '94 па то је израђено до крајњих граница. Још стављали већи мач од долмара и партнера, бушили мач да има подмазивање. И сад ради али нажалост већ 2 "нова" квачила су се распала кажу нисте добро намонтирали. Тачно те тера да купиш нову.

Е да случајно смо сконтали да од мањих стиловки паше оригинал мач и ланац све рупе се поклапају. Од осталих не.

Ја сам узео 2017год. олеа гс 440 и за сада није се показала лоше.Узео сам краћи мач и скратио ланац на 33 зуба јер са оним од 36 смо се патили и ја и она.

Nazad
Vrh