Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
izgleda da je i jedno i drugo.Nesto najmekse sto sam obarao(pored kiselog drveta) bile su topole,e sad ako iskljucivo seces na mestima racvanja(cvorove) lanac se brze tupi,ali sigurno ne posle svakog tanka.Po meni tup lanac i los mac je kao da motor ne pali,ili da kao da i nemam testeru...u prevodu lanac mora biti ostar,tup lanac:Ja sam se sa mojom danas namučio... Ko nije upoznat, imam Stihl ms210, i danas sam sekao kolegi neke čunjeve, topola, ali sve su bili neki komadi račvanja stabla, lanac sam morao da oštrim maltene posle svakog tankovanja.... ili ja neznam da naoštrim lanac ili su čvorovi u topoli toliko kobni po oštricu lanca....
@mityoo
Pa verovatno nije dobro naostreno,nije topola neko specijalno tvrdo drvo,probaj masinom da naostris.
Ja imam jedno dve-turpije,probali smo i cale i ja da ostrimo,na sve moguce nacine,ali je to uvek bilo kratkog daha.
Skupljai ja imam problem na husgvarni h 359,nebaca ulje opste,moram da je nosim kod majstora,imam stila 026 i neku Slavko rodic bugojno kome treba za delove nek pise na pp,pozz
pa nema bas vecina taj sraf,stelujucu pumpu imaju ozbiljniji modeli...e sad ako "uvek preteknu delovi"pravac majstor i ako te mnogo ne rebne,ti je sacuvaj pa sa tom dolmarkom dopunjuj posaoPomislo sam na slobodan pad jer nema cak ni za stelovanje kolicine ulja koje ide prema macu a vecina ima taj strafcic.Cista je bila kao suza svi delovi sam ocisti i rezervar za ulje ispraznio i izduvao ali opet nista.Ne otvaram ja to jer sam slab majstor(uvek preteknu delovi),ici ce to kod majstora pa sta bude.Zagrejao sam se za Dolmerku i moguce da cu za sledecu godinu kupiti neku amatersku za 2-3 prikolice drva.
Hvala druže.Samo vezba, i praksa i nista drugo. Cistaci treba da su nizi od zuba od 0,65 do 0,75mmi oni nema potrebe da se cesto skidaju .
Kad pocnes da seces treba da izbija strugotina u krupnijim parcicima, ako izlazi "prasina" nisi dobro naostrio.
Evo jedan video za pocetak
Ljudi sta recite sve sto znate od stihl 041av jel vredi 200e izgleda kao nova nigde nije izgrebana jos joj je originalni mac.