Dovoljno je samo malo da se doda gas i ona sama vrati saug, nema potrebe ručno da se vraća taj prekidač.
Na to sam i mislio, možda se nisam dobro izrazio, bit je to da ne radi pod punim saugom, jer onda presisa....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Dovoljno je samo malo da se doda gas i ona sama vrati saug, nema potrebe ručno da se vraća taj prekidač.
Ja bih zamolio nekoga da skicira jarac kako bih mogao da ga napravim, imam neku viziju ali opet zelim ,da cujem iskusnije ,da mogu seci, recimo kubik iz dva, puta ili tri puta,da nemoram stavljati drvo po drvo.
i koliko da zatezujem lanac recimo kada ga zategnem, koliko milimetara treba da ima odstupa od maca.
i jos jedno pitanje da li da ostrim lanac rucno ,ili da kupim onu masinu ,ovo pitam zato sto sam nacuo da masina jako skida,materijal,pa recimo umesto 15 ostrenja bude recimo 3 i moras uzeti nov lanac unapred zahvaljujem
Na to sam i mislio, možda se nisam dobro izrazio, bit je to da ne radi pod punim saugom, jer onda presisa....
U svakom slučaju,lanac treba da bude otkočen.
Vidim,mada ja od kada radim motornim testerama,a to je 25 godina,palim sa otkočenim lancem.
cesce se spanuje nov lanac,jer se jos nije "razradio",stari lanci po potrebi,tj.ako se vise struze na guranje ili gornom stranom maca(obicno kod kresanja grana u sumi) dolazi do postepenog opustanja.Sto se tice cene obaranja ili rada u sumi,praktikujem naplatu po rezervoaru,kod mene je od 1000-1200din.ljudi hvala vam na savetima ,danas sam isprobao motorku prvi kubik je pao ,sunce ti kalaisano pa ta brije,dobro si rekao,Dejane ala od testere.e sada imam jos jedno pitanje ,koliko cesto se spanuje lanac,i od cega to zavisi,i jos jedno pitanje treba da rusim jedno drvo,cenu za secenje za ogrev znam ,da li neko zna koliko je cena obaranja drveta ,i po cemu se odredjuje cena,unapred zahvaljujem
tu ima posla i to majstorskog,pa prema tome tako i naplati...majstorska dnevnica je tu oko 50e,pa sad ako si radio npr. pola dnevnice toliko i uzmi.E sad,ne znam koliko je sve to bezbedno i po tebe i po imovinu i te kablove,to sam proceni,jer nikakva naplata ne moze da se meri sa stetom koja moze da nastane.Prosle godine komsija je zvao privatnu firmu(kamion sa dizalicom i korpom),dakle 3 coveka,dvoje u korpi i kranistu,da mu obore jedan orah u dvoristu koji je imao jedno 80cm u precniku slicne probleme oko strujnih kablova i komsijskih kuca,i za tu uslugu mu naplatili 30 000 din.
moj zet je za jedno drvo (topola)naplatio 600e samo secu.ogromno drvo prica se da su to drvo zasadili jos turci kolko je tacno neznam kolko se secam gruba procena je bila oko 70m3Ih dejane sada si mi zbrzeljao,prvo nisam ja u sumi nego u gradu,i nemoguce je da se stablo recimo precnika 30 sece za iste pare kao i stablo recimo 60 precnika,ovo je naravno moja predpostavka ,logicna naravno,znas kako je u gradu,kablovi od struje na levoj strani,na desnoj strani recimo kuca,sa cela nesto trece,znaci treba se popeti saseci recimo grane koje idu preko kuce ,koje ce kaciti recimo zice itd,itd,na to sam mislio dejane recimo sa svim ovim uslovima rada i recimo stablo od 60 precnika koliko da naplatim