Motorne testere

Zanimljiva stvarčica. Da li je proba neko nešto slično? Verovatno je kvalitet upitan i ove turpije neće trajati dugo, ali mi se sviđa sistem. Pogotovo ako se umesto ručice koristi šrafilica.
Da li je neko proba nešto slično?

Sve je manje ljudi koji uopšte znaju kakva turpija "ide" za oštrenje lanca njihove sopstvene motorne testere, a da ni ne započinjemo priču o samom oštrenju lanca...
Mogu bar pola sata pripovedati moje "doživljaje" po tom pitanju...😃
Da krenem od Zeta ? 😂
Neću, bolje da ćutim... 😶

XD,koristicu navodnike sledeci put .....
@dobrodol Oh da braso,koristim jeb.. brusilicu.Vidi,u redu je da vam bude krivo ,jer opet,nije svako sposoban da radi neki tako fin posao,kao sto je ostrenje tog malog noza na lancu,skidanje dela metala,pod idealnim uglom,sa tako grubom masinom.Ej,pa pola vas se plasi da vam brusilica ne iskoci iz ruku ako nema soft jeb.. start za devojcice,a kamoli da koristite tu masinu za nesto sto ,po mnogima ,nije namenjena :D.Turpiija ili kamen na brusilici,za mene je skroz isto,oba skidaju metal,samo je pitanje jel mozes ili ne mozes.Ne zaista,nemojte biti ljuti na sebe ;),neko mora i turpijati.

Dobro je. Nadao sam se da ćeš postaviti sliku zubarske mašine.
Te dijamantne šajbe su dobre. Koristim neke sitne granulacije za oštrenje svrdla, noževa za strug ali i običnih noževa.
Sve što je tvrdo a nema potrebe za skidanjem previše materijala.
Nisam probavao lanac motorke ali vjerujem da bi dobro naoštrio reznu ivicu. Za donji dio nedostaje radius.

Ja bih svakako preporucio ms260, 3,5ks, tezina bez rezne opreme na njihovom sajtu je 4,9kg sto je po meni u toj klasi savrseno...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh