Motorne testere

kod mene na husqvarni ventil se stisne ka telu testere,tj ne izvlaci se :osmeh:

Имам Соло647 вие од 20 година, 47цм3 3,2КС мач 46цм. Исекао сам са њом преко 400 метара дрва, заменио сам јој оба семеринга радилице, електроник и опругу паљења.
2d9bpk2.jpg
21wvmc.jpg
Али без оштре секире не идем у шуму.
2rwm5h4.jpg

Kupio sam polovnu husqvarnu 254xp i imama problem hladana upali normalno a kad je ugasim i odstoji desetak minuta tesko pali, na leru kad pustim da malo odradi ispocetka radi dobro posle pocne da gubi obrtaje i ugasi se, dali neko zna sta o ovom problemu ako sam dobro objasnio

prvo zameni svecicu,pa posle redom...mozda je popustila kompresija,pa zeza kad se zagreje,jel mnogo radila kod predhodnog vlasnika?

provjerio dovod goriva je dobar,membrana je dobra,e svjecica vidi se nova ali nisam je mjenjo kompresija po mojoj procjeni nije losa mozda grijesim
izgleda da je prilicni radila kod predhodnog vlasnika pokusacu sa podesavanjem
na rebrima cilindra i na plasticnim dijelovima je nalijepljena neka prasina sagorela pa se spekla nemoze da se ocisti izgleda da je slabo odrzavana
uvazana je iz svicarske

provjeri iskru na svjecici kad je hladna i kad se ugrije, mozda je bobina pri kraju.

riješio sam problem.Dihtung na cilindru nije bio originalan,bio je samo okružen sa unutrašnje strane,a treba da ima oblik kao i cilindar,sa jedne da je malo urezan,kao mali ugao.Stavio sam drugi duhtung i sad je dobro

evo moje stihl 041 farm bos,kod mene je isekla sigurno preko 200 kubika drva,samo jednom zamenjena platinska dugmad,i ociscena uljna pumpa za podmazivanje lanca,pali i radi odlicno i hladna i ugrejana i zimi i leti.

Uploaded with ImageShack.us

Prije par dana saznao sam da komšija prodaje Dolmar motornu testeru donijetu osamdeset i neke iz Njemačke i sa njom je izrezao samo 6 m3 drav. Testera je veličine Stil 018 s tim da je mač duži za oko 5cm. Inače čovjek je vrlo precizan i uredan i mašina je u besprekornom staanju. Ja je nisam ni vidio a i ne razumijem se u motorne testere.
Cijena bi bila oko 350KM jer je u plaćena 400DM. Interesuje me da li se isplati kupovati nešto takvo i da li za to ima dijelova?

za delove ne znam,ali je cena prevelika za takvu testeru,kazes kao stihl 018,a to znaci da je snage izmedju 2 - 2,2ks i takav novi dolmar (ps 45) kosta oko 200 eura

Dejane, koju bi mi motornu testeru predlažio ovako za sopstvene potrebe, a možda i za koji metar više hajde recimo 30m3 godišnje. Stil 018 mi se čini kao mala pošto imam i malo većih stabala (uglavnom hrast i cer), a ne treba mi ni neka profi jer nemam kad da se bavim nekom velikom sječom?

sto se tice Stihl testera za tebe bi bila dovoljna ms 230 (2,7 ks),nova je oko 350 eura,ili Husqvarna 142 (2,6 ks),nova je oko 300 eura,ili njihove polovne varijante ali ne slabije od 2,5 ks :ppozdrav:

Hvala puno. To je stvarno područije u koje se ne razumijem ama baš nimalo.
Pri kupovini polovnih testera da li ima nešto na šta posebno treba obratiti pažnju?
Koja dužina mača je najbolja u kombinaciji sa ovim testerama?
Kako znati da je Stihl a da nije neka kinesko-turska kopija?

Nazad
Vrh