Motorne testere

najefikasnija duzina maca je 35cm. a max. do 40cm,a sto se tice ovih kineskih prevaranata,ako nisi siguran povedi nekog ko se bolje razume u testere,mada nije tesko prepoznati original

original
2r7x3ls.jpg

kinesko smece

21lpvr6.jpg

testera echo

Imam motornu testeru Echo 550 evl kupili smo je novu devedesetih.Samo smo je cisto za nas koristili.Interesuje me dali ima servis da je popravi u srbiji nesto me struja zeza nebaca varnica na svecici i treba izgleda membranice na karburatoru da se zamene.Jedan me napada da mu je prodam sad neznam dali ima svrhe popravljati je ili ne ili da je utopim.
Pozdrav Stevo,pošto i ja imam istu testeru echo 550 evl ali je na njoj polomljena drska i donji deklovi zanima me da li bi prodao tu tvoju i koja bi cena bila za nju.puno pozdrava.

Kod nas u RS trenutno je na akciji motorna testera STIHL 029 i sa popustom od 25% košta oko 750KM, (330EUR).
Mislim da je za vlastite potrebe sigurno dovoljna. Da li je tačno da su kao STIHL sa parnim brojevima profesionalne a sa neparnim nisu?
Interesuje me kako su se pokazale te motorke?
Da li imaju nekih "mana" itd?

sto se tice parnih oznaka,moze se reci da je tako dok su bile stare oznake(oxx)i to pocevsi od 026(koja je bila i njihov najbolji model),sad to nije slucaj(primer je ms 341),sto se tice modela ms 290,to nije profesionalni model,ali zato ima dosta snage(4,1ks)i dosta ljudi sa njom rade profesionalno

ova drva je donela velika voda Tamisa prosle zime,i sve je to izvukao ovaj moj drugar a ja mu malo pomagao da isece,ja sa Stihl 041,a on sa Husqvarnom 359.URL=http://imageshack.us/photo/my-images/62/secenjedrvakodie.jpg/]
secenjedrvakodie.jpg
[/URL]

Uploaded with [URL=http://images

E ovako posto sam novi na forumu da vas sve pozdravim prvo, imam jedno pitanje, naime kod nas su se pojavile u radnjama motorne marke Alpina i prilicno su jeftine, ako ima neko iskustvo sa ovom markom nek kaze sta misli o njoj :) i da ne zaboravim prije neki dan sam bio kod drugara i u podrumu njegovog oca koji se prije smrti bavio servisom raznih motornih testera nasli smo puno rezervnih djelova za malo starije modele Sthila, Dolmara, pratnerki, husqvarna itd itd, kao i neke neispravne modele Sthil 051, ima i neki Dolmar i partner isto neispravan, pa bih vas pitao ima li trzista za te djelove jer bi on to da sve proda....

sto se tice parnih oznaka,moze se reci da je tako dok su bile stare oznake(oxx)i to pocevsi od 026(koja je bila i njihov najbolji model),sad to nije slucaj(primer je ms 341),sto se tice modela ms 290,to nije profesionalni model,ali zato ima dosta snage(4,1ks)i dosta ljudi sa njom rade profesionalno
Ja vec sest godina imam stihl MS 341 i nema nikakvih problema.Isekla je preko 1000 metara i jos uvek je kao nova.Juce sam rasklapao jednu od prijatelja iz 2005 model bez dekompresora i elastostarta koja je isekla preko 5000 metara i cilindar je jos uvek kao nov.Covek je profesionalac i koristi iskljucivo Stihl testere zamenio sam mu karike lezajeve i semeringe iako je komrpesija bila 10.8 bara a kod mene je 11.4. Ali kad sam je vec rasklopio u sastavne delove reko daj da sve izmenjam i evo sastavio sam je i radi kao sat.
Ja u moju sipam od prvog dana sintetiku i to rejsing dok je ova sto sam je rasklapao koristila stihlovo ulje koje je mineralno.

ne znam da li si dobro shvatio,ja sam i napisao da je MS 341 profesionalna masina,a uzeo sam za primer bas nju zbog neparnog broja :ppozdrav:

Narode, imam priliku da jaaako jeftino uzmem Jonsered 49sp,(cena je tajna), i interesuje me sta mislite o ovom modelu?

---------- Poruka napisana u 12:37 ---------- Prethodna poruka je at 12:30 ----------

evo to je ta:

Jonsered su dosta dobre testere samo ta tvoja je malo stariji model ali se po njoj vidi da ima dosta snage, poslužiće ona tebe dobro

cena mora da je mnogo niska jer ova masina(pod uslovom da je ispravna 100%)jeste dobra,ali zato ima preko 30god.i ne znam kao bi se snasao za delove,sto se tice snage tacno ne znam,procena 3-3,5ks

---------- Poruka napisana 05-11-11 u 11:14 ---------- Prethodna poruka je 04-11-11 at 12:55 ----------

kao sto sam i napisao,malo sam googlao i taj tip se proizvodio od `76.do`82.snaga je 3ks

http://www.acresinternet.com/cscc.n...084bb064dcc6912b88256b69007e2ffa?OpenDocument

ms 260 ili stara oznaka 026 su po meni najbolje profi testere u toj klasi,pricam ovo iz iskustva jer sam imao 026-icu 10 godina.Sad za nove modele ne znam,jer se javljaju sporadicno po meni trivijalni problemi koji znaju da nerviraju kao na pr.kvalitet plastike,startnog uzeta,matica...ali u sustini to su mocne i izdrzljive masine

ms260 i 026 zmija od testere,profesionalna testera od 3,5KS nasecices se ti sa njom drva i drva.

treba mi za 044 mac 45cm u servisu u stilu mi nude oregon kazu da su dobri jel ima neko iskustvo sa tim

Nazad
Vrh