Ove vodilice to jest macevi sa kosom rupicom za ulje su uzas..
Ajde sto je neki strucnjak proracunao kao da je bolje kada je ukoso, nego sto je rupica mnogo mala.
Muku sam mucio desavalo mi se da zakuca zvezda ne mogu da je odglavim nema sanse dok sve ne skinem.. podmazivanje ocajno, sto se mnogo vise videlo kada su u pitanju suvlja i prljavija drva kao i drva veceg precnika, na manjim debljinama i na sirovim drvima to nije bilo strasno ostane malo po zubima ostataka od drveta itd..
Medjutim kada su drva debela i kada su suvlja i imaju po malo zemlje u kori onda je katastrofa, lanac izgleda ovako :
Mac je Oregonov, debeli zidovi, masivan, tezak, sa izmenjivim vrhom, bas odaje utisak kvalitetnog maca a i skup je.. Medjutim rupica izgleda ovako :
To je bas malo i ide ukoso, dosao sam do zakljucka da je to problem loseg podmazivanja, jer je uljna pumpa odvrnuta do kraja.. Izmerio sam na nekom macu gde je rupca okrugla i dobio 4.7mm precnik otvora sto je daleko vece od ovog malog cuda koje su oni projektovali da je dovoljno.. Uzeo sam burgiju od 5mm i prosirio tu rupu..
Sad podmazuje mnogo bolje, ulje ide kao blesavo kako i treba da ide na maksimalno odvrnutoj pumpi i moze da podmazuje i mac od 60 cm a ne od 45.. Tako da ako neko ima slican problem a ovakav tip maca sa kosom malom rupicom moze ga resiti na ovaj nacin, ako i nesto zeznete mada ne vidim sta, opet ostaje fabricka rupica sa kontra strane...