Danas sam prisustvovao jednoj nesvakidasnjoj situaciji..
Isao sam sa komsijom da mu doteramo turu drva i posao njegov kolega sa motorkom, jer je imalo jos oko pola neistrugano..
U sustini posle nekih 10-15 min rezanja kaze covek nece u drvo, nece nikako, mada se meni cini da ide lepo...
Seo on na trupac da ostri motorku i sada ovaj seo nasuprot njemu i drzi mu vrh maca da bi ovaj mogao da ostri.. a lanac je zategao toliko da kada hoce da predje na sledeci zub uzme onaj kljuc i upre kao bik u njega da bi ga pomerio par santima.. Gledam sta radi covek ne verujem, ok je da lanac treba biti malo zategnutiji kada se ostri ali ne toliko..
Nista naostri on to, upali i krenu da radi... nije radio 5 minuta kad se cu nesto puce i motorka stade..
Ja pridjem kad na gornjoj strani vodilice u drugom delu ka zvezdi lanac komplet iskocio iz vodilice i stoji zabijen neki metalni deo u lanac..
Pridjem malo bolje kad vidim pukao prsten lancanika i komad se zabio u lanac i tako ispalo sve iz vodilice na vrhu i stoji..
Na zalost telefon mi je ostalo u kamionu pa nisam mogao da slikam, ali ne znam ni da li bi smeo od njega jer je bio ljut kao ris, mada ne vidim iz kog razloga jer je ostavio onako divljacki pretegnut lanac.. ja mu kazem znas sto ti je to puklo i objasnim mu, kaze on nema to veze..
Posle kada sam ostao sam sa komsijom pitam ga zna li on uopste da radi sa motorkom, kaze radi 20 godina, radi sa drvima.. Prosto ne mogu da verujem kako ljudi rade tolike godine a pojma nemaju o osnovnim stvarima, lancanik zove ''ova vodilica'', epilog je da mu je na MS 440 pukao prsten lancanika i iskrivio se lanac, sada da li je napravio neku vecu stetu na radilici pojma nemam..