Motorne testere

555
Najlepša ikada napravljena Husqvarna narocito "ristajling" model
I meni se mnogo svidja skupa u pm a ne spada u profi masine, ergonomija vrhunska.

Svaka cast za ovaj posao, rekao bih da je lipa u pitanju...
Meni bi verovatno bilo zao da je mucim u tolikom drvetu pa ili ne bih sekao ili bih uzeo vecu testeru za taj posao.
Zbog toga i imam dve razlicite kategorije, naravno uvek se manja vise koristi.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
Ne Orah je u pitanju....
Na prvoj fotografiji...
Na drugoj je vrba...
Samo oštar lanac pravilno naoštren, i ide odlično...

Poslednja izmena:
Вилиџер са новим ланцем. И пањ сам понео да се не баци. Суво као барут.
f508fe59d85d4557b195787a1410f871.jpg

Svaka cast za ovaj posao, rekao bih da je lipa u pitanju...
Meni bi verovatno bilo zao da je mucim u tolikom drvetu pa ili ne bih sekao ili bih uzeo vecu testeru za taj posao.
Zbog toga i imam dve razlicite kategorije, naravno uvek se manja vise koristi.

Dok smo aktivno radili sumu imali smo 4 testere,onda sam sve rasprodao i ostavio samo 180ku.Ove godine opet u sumu i 180ki dusi vadio i završila junački posao.A cena ove godine za 4m kupiš novu :D Ide dosta sporije ali se sve završilo i ove istorijske sezone otplatila sebe 20 puta :D

Ko radi sumu sad je vreme za zamenu ili kupovinu testera, za par metara se moze uzeti odlicna masina
I meni je husqa iz te neke srednje klase brutalna ma da bih rado pazario 572 samo da je malo povoljnija

Ko radi sumu sad je vreme za zamenu ili kupovinu testera, za par metara se moze uzeti odlicna masina
I meni je husqa iz te neke srednje klase brutalna ma da bih rado pazario 572 samo da je malo povoljnija

Komisiji sam doneo Dolmar neki matori 40€ bio,nema sta joj ne radi i ne zali se.

Po meni samo dobro naostren lanac i malo mozga u glavi i zavrsi se posao.

Moram da nadjem slike koliki sam orah sekao sa električnom Black and Decker,komsiluk neki nakrivo nasadjen kod drugara.Zale se na taj orah ali se naravno zale i na buku od motorke :D trajalo je dobrih 8 sati ali na kraju ostao samo stub.

Meni se ovaj autotune nikako nije gotivan.Nit znam kako se to popravlja ako pocne da zezez niti koliko kosta zamena takvog karburatora.

Nemam pojma i ja sam o tome razmisljao, verovatno su delovi kao za boing kad se pokvari.
Mada drugar ima dve 562, radi profi sumu, kaze druze ni sam ne verujem, isekla svaka po 3000m² sem lanca i maca nista pipano, i dalje rade kao singerice.

Jel ima neko od kolega na forumu da koristi testeru sa autotune, da da neki širi info kako to radi i da li je zadovoljan...?

Konkretno ovo što sam napisao. Da li je autotune, iz ugla korisnika, dobar ili ne?
Da li korisnik ima mogućnosti/potrebe za dodatnim podešavanjem ili je to moguće samo u servisu?
Da li često brlja ili radi kako treba ?.....

Ja imam Husq. 555 prošle god odradila 50ak m3 ove oko 200m3 i to brutalno debelih neki bagremi i trešnje preko 80 - 90 cm promjera nije ni štucnula nema gušenja ili uberturaže kolko joj treba ona si da sama . Zadovoljstvo za radit . Jede drvo bez je......
Od održavanja ispuho filter (iako ni to nisam morao jer je odlično odrađena zaštita od piljevine i filter bio skoro potpuno čist) i obavezno oštar lanac i zaboravi sranja i samo reži...
Normalno pravilna mješavina sa husq uljem i pravi lancol za lanac( razne marke nebitno samo ne neko rabljeno ulje !! ).
Nije to nešto puno nisam profesionalac u šumi ali 20 ak god iskustva za osobne potrebe i s boljom nisam radio po mom iskustvu autotune za sad odličan ako se sje.. vidit će mo..

Koliko je komplikovano promeniti crevo za rezervoar ulja sto podmazuje lanac ?
Dakle ono crevo sto je u rezervoaru koje vuce ulje do uljne pumpe...
Jel mora citava testera da se rastura ili je lakse dostupno.. ?

Zato sto sam ga zeznuo, ali sam na kraju uz pola sata muke uspeo da napravim.
Naime otkinuo mi se onaj unutrasnji plasticni deo sto drzi cep, i bili smo u sumi i ja sam na brzinu ( preko punog rezervoara ) i na slepo pokusao da ga izvadim spic klestima, ali sam kreten umesto toga uspeo da zeznem crevo i da mi spadne filter..
Kada sam dosao kuci video sam da je skoro 1 cm od creva rascepljeno i da je spao filter..
Tako da sam morao da isecem taj 1 cm rascepljenog dela i onda nikako nisam mogao da nabijem filter na to, jer je kao sto se vidi na slici rupa jako uska tako da ne mozes da udjes prstima unutra da radis, a crevo jedva da viri iz rupe.. Pa sam morao na kraju da je grejem i pridrzavam unutra spic klestima i jedva sam namestio, sta glupost moze da ti napravi..

u9QuGjQ.jpg

Nazad
Vrh