Dao bi onaj koji nema sta da krije.. Ne meni, ja to ne znam, odnesemo zajedno kod majstora da pogleda sto je po meni normalno i ljudi kada kupuju kola koji se ne razumeju oteraju kod mehanicara da ispregleda i isproverava.. vecina kupuje ovako misle da su strucnjaci pa kada kupi kola posle mesec dana odmah ulaze par stotina evra jer fali ovo i fali ono i to u najboljem slucaju. Da se razumemo te neke testere za sitnu lovu pa ajde i ok, ali nesto skuplje da uzmem bez provere, nema sanse, reda 250 evra ili vise, neka hvala.
Preko 10 godina trgujem, ne znam sta je tu cudno i to da sam dobijao ocene od svih imao bih sigurno oko 3000.. Ne radim sa motornim testerama i nisam preprodavac, kako sam rekao uzimam za sebe testeru zato pazim i gledam sta da uzmem. Dolmar je bio ovde kod mene, rekao je covek da nosim i da majstor pogleda nije problem, kada sam doneo kako sam napisao majstor je rekao da ne bi uzeo da mu je daju za dzabe a ja ako uzmem nece raditi nikakvo servisiranje oko nje, za mene kraj price, kako sam napisao sinoc, vidim da ljudi cene tu testeru i po 170e e pa sad neko je tu lud, ne znam ko..
Imam dosta iskustva sa alatima, oko racunara i opreme, elektronike, baterija, lovacke opreme ( cime se uglavnom i bavim ), retki su slucajevi bili da sam kupio alat da je sve bilo kako treba, kupuju ljudi od preko na kombi i slicno, dodje usteka u struju raspali po prekidacu vidi da radi i to je to, klasifikuje kao ispravna bez mane i bez greske.. Dodje slajferica, stvarno radi, cim stavis smirglu i opteretis je krenes da radis, ona proklizava, zupcanik otisao i od silnog akanja tako ( udaraj ljudi da radi dok moze ) otisli i lezajevi i sve u p m, popravka neisplativa. Da ne davim mogu romane da napisem, uglavnom tu je mnogo uvaljivaca i preprodavaca koji veze sa mozgom nemaju, ne kazem moze i normalno da se kupi, ali covek mora da bude jako oprezan i da istrazuje kako kazes.
Elem da ne davimo ljude sa onim sto nije predmet ove teme.
Zato bih i gledao da izbegnem ove Husvarne i Stilove, prvo sto ima mali milion kopija samim tim i rezervnih delova pa ko zna sta je tu sve ko karabudzio, akao i kako. Uzeo bih neku testeru dobru a nije u tim brendovima jer je dosta manja mogucnost da podvale nesto.
Recimo gledao sam ovaj Partner 500 evo ima na ovom video snimku na 2:30 ona po meni radi fantasticno za ono sto bi meni trebalo, ima ih na oglasima.
Ili ovaj Oleo Mac 956.
Ja sam otvoren za svaku sugestiju, kritiku ili savet, ali opet ne bih uzimao na slepo nista sto je skuplje iz ogromnog licnog iskustva, mahom sto se ne razumem dovoljno dobro mahom sto su danas ljudi davno prodali obraz pa cak i lazu i sakrivaju pravo stanje stvari sve da bi dosli do nekog finansijskog cara ili vajde.