Motorne testere

Znam da su unistili 3 komada nas otiso na vinklovanje pitaj boga sta su radili nisam bio tamo.

Ili slab vrabac sto cisto sumnjam, ili su dizali previse tereta pod parolom trpaj ko ga sissa nije moje.
sa svime sto se radi treba imati malo osecaja bez obzira kojoj kategoroji alata to pripada profi ili nekoj drugoj

evo i ya nas koji volimo modernije masine :) Homelite xl12 Automatic
20210202-233416.jpg

Husqvarna 40 neće da upali, neće ni da se javi uopšte. Svećica je čista i baca struju(probao i sa novom), filter za vazduh čist(probao i bez filtera), kompresija bi trebalo da je dobra, ogromna je razlika u otporu pri potezanju kad se skine svećica i kad se stavi.
Jako malo je radila u poslednjih 10ak godina, bukvalno ništa.
Šta da pokušam da radim sa njom dalje?

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

Poslednja izmena:
Da li je svećica "vlažna"? Očito da nema goriva do nje...Kreneš redom...sveža i pravilna mešavina u rezev., filter goriva i crevo rezerv., creva od rez. do karb., krimer, membrane i izduvan karb.

Tako je, suva je svećica.
Mislim da je filter za gorivo u redu. Rezervoar sam ispao čistim benzinom i nasuo mešavinu. Karburator sam skinuo, i on je skroz suv, kao i crevce za povrat goriva.
Barbula, koliko malo? Recimo pola kubika, kubik?

Poslednja izmena:
Tako bih i ja uradio tj sipao malo goriva diretno u grlo. Kubik je mnogo goriva da sipa direktno u karburator. Ali ako baca struju, morace da se javi obavezno. I ako se javi, a javice se, ponovi tu operaciju jos jednom, dva puta. Zatim drzi jednom rukom pun gas, a drugom rukom vuci da upali. Na taj nacin ima dovoljno vazduha i ako dodje njeno gorivo do cilindra, krenuce da radi.

Ako to nece, taj filter koji kazes da je cist, skini/svuci sa creva da budes siguran da nije do njega. Zatim pogledaj crevo. Posto kazes da je vrlo malo radila, postoji mogucnost da je ono samo po sebi propalo. Kao zvaka se razvlaci i zapusilo je protok negde.
Ako i tada nece, definitivno karburator.

Hvala svima, posebno Marku. Danas smo se čuli. Testera je nakon sipanja goriva u grlo odmah upalila ali je kratko radila, ponovio sam stvar i posle malo njakanja, gašenja, paljenja proradila je.
Bila je katastrofalno prljava, ali stvarno katastrofalno. Izvadio sam iz nje sa raznih mesta sigurno za kilogram masne i spekle piljevine. Ler sam lako sam naštelovao, međutim šrafiće za dizne mi je Marko objasnio kako da podesim i zaista je testerica kao mala osica.
6c8839f810225d28d573866805497478.jpg
616faf099342aac94b8474876df9001a.jpg
fc8852fa8848811f9b48d746d2ae0be1.jpg
0555296df6f35dfc3ab67ec85889f9b3.jpg

Ne znam gde si je našao za 450e? Njena cena je uvek bila između 570 i 600e...MS 260 (stara 026) je gotovo nepromenjena (jako malo izmena na njoj je rađeno) skoro 30 godina...Dakle provereni kvalitet u svakom smislu i jedna od najboljih u svojoj klasi i malo van nje.MS 261 je naslednica gde su vidljive promene...STIHL je mnogim svojim modelima (ne svim) odustao od prepoznatljive "pukotine" kod profi mašina u delu između haube motora i poklopca filtera vazduha...Sada je to kompaktna celina sa nešto izmenjenim amortizerima.Motor su još nešto pojačali tako da MS 260 je imala 3,5ks, dok MS 261 ima 4,1ks i 200gr je teža.To su osnovne razlike...na zapadu stare ms 260 odavno nema, ovo kod nas su ostaci zaliha.Ako je imaš na 450e, uzimaj odmah i proveri da nije neki falsifikat.

Ovlascena prodavnica za stihl, jeste da je u Pristini i trenutno je na akciji sa 500€ na 450€. Inace garancija 1 god. Idem danas da je pokupim onda dok nije kasno

U Austriji i Nemačkoj (dobro, tamo su cene uvek jače zbog veće platežne moći) MS 261 je 1020 evra.

Nisam ekonomista, samo sam svedok iz "prve ruke"...Model MS 231 na kome jasno piše Made in PRC", iako se radi o orginal STIHL mašini,a ne azijskom klonu, u Austriji košta 499e na akciji.U Srbiji ms 230 nude za 40 000 dinara.

• Like
Reagovanja: gm
Ovde je ms 230 -350€, ms 250-380€, ms 290-500€ . Bilo je i drugih modela ali me nije interesovalo pa nisam ni gledao cene. Znam da je kod nas 70000din gledao sam. Hvala Deki care

Nazad
Vrh