Motorne testere

Membrane su ti od 400 do preko 1000 za originalne stihl-ove .
Zamena nije komplikovana jedino pratis polugicu koja podiže iglicu. Ona bi trebala da je u ravni sa kućištem karburatora.

Opasno me zeza karburator na stihl 026. Gledam oglase od 22e kineski, preko američkih i irskih 45e do nemačkih 100e.
Ima li neka preporuka a da nije nemački?

operi ga u ultrzvunoj kadi , zameni membrane. nema tu sta da zeza , jedino ako je mehanicki ostecen

Pustolov-kod stihl 017/018/ms170/ms180 zna da se desi da leptir sauha ne zatvara dobro i nece da upali kad je hladna.....vremenom se izlize polugica na karbu i ne zatvori leptir do kraja
set membrana za taj karburator je 360din

Spomenuo je vujke polugicu/podizac iglicastog ventila....po fabrickim merama mora da je ravna...ali kad je malko podizac gore/iznad odlivka testera bolje pali hladna.....napravicu vam tutorijal o remontu karburatora...

brka45- kako opasno zeza karburator? sta se desava
kroz svoje 15to godisnje servisiranje testera samo sam jednom zamenuo arburator na 024/026 zbog filickog ostecenja gde su zalomili L sraf za regulaciju.....dali bio walbro ili tilloston moze s remontovati da bude fabrika...
pisao sam vam vec o zameni karburatora i zasto NE kineski...ali ponovicu..
velika potrosnja goriva
rasteluje se sam od vibracija
srafici svi se odvrcu bez reda i redosleda
testera NE moze da se namesti da radi kako je fabrika propisala ili je zeza minimum ili maksimum
karburator ko kupuje novi uvek walbro,tilloston,bing,zama sve ostalo je bacanje para...ta 4 proizvodjaca fabricka ugradnja i nema greske...

dane-pranje u kadi ne uspeva svaki put...mora karburator da se razcepuje i fizicki se ociste kanali sa kalibrisanim sajlama....te ponovo blombira

brka45- kako opasno zeza karburator? sta se desava
Počne da povećava ler gas a kad se zabode u drvo i da gas gubi snagu i krene da se davi.

Ili posle čišćenja i štelovanja na pola ili malo više gasa odmah se ugasi, al na pun gas seče i čim pustim gas na prazno ugasi se. I posle drndam nekoliko puta da je upalim opet i tako dok je lepo ne pregrejem.

Membrane zamenjene.

Karburator je bar lako popraviti, prekjuče sam ga otvarao 5 puta i opet ne radi. imam testeru solo 647staru 30 g. upalim je naštelujem po upustvu, radi prima gas ugasim , upalim i tako x puta. odnesm da presečem drvo seče 3 cm i gubi snagu i greje se nenormalno. karburator je walbro wt108 dali bi joj zamena membrana i iglice/polugice komplet rešio problem. POLUGICU SAM LIČNO podešavao šafcigerom i verovatno više ne valja. ne bih se tim bavio ali odnesem je kod majstora bude kod njega 20 dana , odem u šumu osečem 7 drveta i gotovo neće više.

Stara Husqvarna 242g.
Komšija naleti i kupi ovu motorku preko oglasa. Kad je stigla u kutiji ono propast.
Onako ljut hteo da je baci i ja je uzmem meni da je sredim nekako.
Prvi problem je bilo crevo za gorivo. Nije ga bilo već samo neko bezveze. To sam sredio sa neki crevom od kineske i uklopio se odlično.
Drugi problem je karburator.
Jednostavno neće da radi. Očišćen karb u nitru i benzinu, zamenjen set membrana sa polugicom i iglicom. Dva puta podešavanja visina polugicu i opet isti problem.
Testera upali, radi par sekundi i ugasi se. Posle neće nikako dok se svećica ne skine i osuši jer bude sva mokra od benzina.
Svatam da karb prepunja i tupujem na ležište ulice ali nisam siguran. Još neki savet.

postovanje ,ajde jedno pitanje za majstore,servisere i sve koji znaju.
naime imam stihl 026 1989god.kupio sam je sa novim cilindrom,klip karike ,nisam je mnogo koristio svega 10-15kubika drva godisnje u poslednje 3-4 godine ni toliko ali kad duze stoji tesko pali treba joj bar 15 poteza startera da se javi,a onda kad se zagreja opet tesko pali mora na onaj saug sto joj daje gas,jak ler gas nemoze da se nastel;uje .elem
odnesem je u servis i danas radosna vest otislo kuciste,semerinzi,lezajevi ,vuce fals vazduh itd.itd
majstor kaze novo kuciste original stilovo oko 17oooldin plus semerinzi,ruke itd. kaze oko 22000 din.ce izaci
pa je pitanje za vas dali se uopste isplati to raditi i dati tolike pare za popravku ili ima neko jeftinije a dobro resenje,..ili jos malo dodati i uzeti drugu slicnu testeru
pozdrav i hvala.

neznam tacno ,kaze otislo kuciste ,mora novo.da nelupim sad nesto al ako sam dobro razumeo kao lezajevi se okrecu u kucistu verovatno je to sve istroseno ili sta vec

evo sad nasao u bg u servisu kuciste za 10000 novo original,,+lezajevi,semerinzi,dihtunzi mozda i da je uradim pa sam miran ,pitanje je

I mi malo da radimo....
b0c1ee2ffab3347485652977b6d5cf4b.jpg
b5ecd4ff29f1f7f57764e23ab8790916.jpg

Послато са Moto C помоћу Тапатока

U B Palanci ima prodaja DAEWOO alata
Izmedju ostalog imaju i motorke
1,7kw oko 120e
Jel imao neko susreta sa njima?

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Kakvih pacijenata ima, to nije realno. Brata zove jedan školski drug, kaže kupio testeru, nije je palio neko vrijeme, probao pa neće, moli brata da mu pojasni i pomogne jer kao "ima više iskustva". A najjače od svega dečko živi u stanu, grije se na struju, nema svoju šumu ni imanje, nikakvu potrebu za njom nema i kupuje je i to još kinesku! Znajući ga kako je trapav i smotan dobro je ako nije sipao dizel u nju ili čisti benzin. A moguće je da je ne može upaliti jer prekidač stoji u poziciji "0". Da dečko ima potrebu pa da ga i shvatim, ovako će se, ne daj Bože, nagrditi, povrijediti... Kad bi takvi shvatali da nije sve za svakoga bilo bi manje nesreća.
Brat još nije bio kod njega, kad ode moram da pitam šta se desilo.

Trebala bi mi pomoć. Da li sme da se stavi mač sa širom vođicom nego što je bila u originalu. Bila je 1,3 a povećao bih je na 1,5? Ili mora da se menja nešto i na kvačilu? Lanac je isti 0.325

Misliš na širinu kanala kuda ide vodilica lanca? Ako staviš mač sa širim kanalom, lanac će moći da se klima lijevo-desno, imat ćeš kriv i preširok rez, zapinjaće ti rub mača za drvo...

Nazad
Vrh