Motorne testere

Molim vas kazite mi kako da odvijem svecicu na motornoj testeri ovi su je fabricki zavili pa kao da su je navarili na motorku zamalo kljuc nisam iskrivio...

Ja hteo cisto onako....inace ona radi sve je okej nista to ne smeta samo me strah da ne zakove posle zato reko da je odvijem pa da zavijem malo manje da ne stezem kao oni...ali brate ni da mrdne....

Prvo:
To malo curenje na radu u prazno je normalno, onog trenutka kada budeš sekao sitna piljevina to pokupi, pa kada je čistiš, očistiš i to malo ulja (nisi smeo da smanjuješ protok ulja...svaki položaj na šrafu odgovara dužini mača).
Drugo: Ne znam zašto skidaš svećicu, ali ako većto radiš, mora se malo i pažljivo udariti ključ (sve ide sa iskustvom)
Treće:Možda i najbitnije, ta marka (koju si napisao) , ne budem lenj i pogledam na guglu, nisam nikad čuo,pa da vidim.To je klasičan kinez i ne očekuj mnogo od nje...da ne pišem poznate stvari ovde o tim testerema sa širokom lepezom imena, u biti to je jevtina kineska mašina.
Bilo kako bilo, neka te dugo služi, pozdrav.

Prvo:
To malo curenje na radu u prazno je normalno, onog trenutka kada budeš sekao sitna piljevina to pokupi, pa kada je čistiš, očistiš i to malo ulja (nisi smeo da smanjuješ protok ulja...svaki položaj na šrafu odgovara dužini mača).
Drugo: Ne znam zašto skidaš svećicu, ali ako većto radiš, mora se malo i pažljivo udariti ključ (sve ide sa iskustvom)
Treće:Možda i najbitnije, ta marka (koju si napisao) , ne budem lenj i pogledam na guglu, nisam nikad čuo,pa da vidim.To je klasičan kinez i ne očekuj mnogo od nje...da ne pišem poznate stvari ovde o tim testerema sa širokom lepezom imena, u biti to je jevtina kineska mašina.
Bilo kako bilo, neka te dugo služi, pozdrav.
Protok ulja je bio na maksimum i ulje je baš kapljalo nije curelo ali je pravilo solidnu baricu...
Znam da je kinez raspitao sam se i ja razmisaljao se i odlucio da ga uzmem na kraju krajeva ako se pokvari pokvarilo se videćemo...
U svakom slucaju puno mi znaci i vase i bilo cije misljenje komentar ili kritika naravno jer sam ja u svemu tome jos zelen i imam jos mnogo toga da ucim.....Hvala...

Pitanje za brku sonta. Imam štil ms 230, posle ovih praznika krećem sa krčenjem 1h voćnjaka. Koji amaterski oštrač lanca da kupim i koju debljinu kamena da tražim za odgovarajući lanac, na čega da obratim pažnju. Može i link na pp. :ppozdrav:

Sto se amaterskih ostraca tice stvarno nisam upoznat sta se nudi trenutno....pogledacu

mityoo-nitro razredjivac...sona kiselina(drzati minut u cistoj kiselini i odmah pranje pod vodom) ako to ne uspe nda drugi karburator...koja je testera u pitanju?

marko69-sve zavisi sta je stavljano od zamenskih delova... uglavnom su cilindri dobri,a klipovi losi...e sad ima i sklopova koji su odlicni a zamenski...

Majstore desava mi se na husqvarni 346 kad je sa secenja debla spustam na ler-gas da se ugasi.
Posle toga upali nekad na prvo potezanje nekad na 2-3 ,malo je isturiram i opet sece normalo neko vreme pa se ugasi.

Ma daaaa. Sa sve markom i adresom proizvodjaca G.M.B.H. a karburator walbro made in china

Milan971-
Husqvarne serije 3 imaju u 90posto slucajeva problem sa oduskom u rezervoaru...te kod duzih secenja karburator vise vuce nego sto odusak rezervoara moze da propusti vazduha...
a moze biti i do losih membrana tj otvrdnule...

Djole97-
sraf za stelovanje vrati na maksimum....imaces problem u secenju nazovi stabla preko 20cm...lanac ce ostajati suv
predlazem ti reznu garnituru od 32 zuba/40cm njena originalna je 36zuba/45cm i naravno socijali lanac...ta 45 garnitura unistava testeru

mityoo-
ako ti nije problem slikaj karburator...jer novi karburatori za takve kikiriki testeru su oko 1000dinara... pa da uporedim
mislim da se ne isplati zezati pola dana sa ciscenjem karburatora za takvu testeru...

Milan971-
Husqvarne serije 3 imaju u 90posto slucajeva problem sa oduskom u rezervoaru...te kod duzih secenja karburator vise vuce nego sto odusak rezervoara moze da propusti vazduha...
a moze biti i do losih membrana tj otvrdnule...

Djole97-
sraf za stelovanje vrati na maksimum....imaces problem u secenju nazovi stabla preko 20cm...lanac ce ostajati suv
predlazem ti reznu garnituru od 32 zuba/40cm njena originalna je 36zuba/45cm i naravno socijali lanac...ta 45 garnitura unistava testeru

mityoo-
ako ti nije problem slikaj karburator...jer novi karburatori za takve kikiriki testeru su oko 1000dinara... pa da uporedim
mislim da se ne isplati zezati pola dana sa ciscenjem karburatora za takvu testeru...
Ok znaci 32 zuba/40cm....vazi se zamenicu tako kako kazes.....

@dejan 351 -Ja rešio problem sa svećicom...
Zapravo fabricki ključ za odvijanje je mnogo slab i vrlo malo mesa ima na sebi lako se krivi....Ja danas se vraćao s posla prolazio pored gvožđare i kupio jedan...kada sam stigao kući bez problema razvio svećicu.....Neverovatno je koliko je velika raazlika između ključa koji sam dobio i ključa koji sam kupio.....

Ne znam za šta si namenio tu testeru,ali nemoj je mnogo opterećivati...sa češćim pauzama možda bolje završiš taj posao, anjoj produžiš vek.

Ne znam za šta si namenio tu testeru,ali nemoj je mnogo opterećivati...sa češćim pauzama možda bolje završiš taj posao, anjoj produžiš vek.
Nju sam kupio jer trenutno nemam ni jednu.....u planu mi je sledeće godine kupiti neku husqvarnu jer je moj deda ima i vrlo je zadovoljan njome....ova testera je vise za poseći koji metar kuci i to je to tako da neće ova preterano seći.....ona je vise da se poslužim dok ne kupim jacu i bolju....

Sam si video koliko je kljuc kvalitetan I testera je tu negde po kvalitetu

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока

Nazad
Vrh