Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja bih ti preporucio da pravis mesavinu onako kako je proizvodjac testere preporucio jer i ja tako radim u vecini slucajeva. Medjutim posto kazes da si vec tri svecice "spalio" bolje bi bilo da smanjis mesavinu. Ja cak verujem da su ti svecice dobre samo su zalepile od ulja. Imao sam taj slucaj sa APN 6 kad sam mu pravio mesavinu sa 3 litra benzina i 100 ml ulja. Samo svecica otkaze i ja je bacim i stavim novu. Kad sam mu smanjio mesavinu sve je bilo u redu. Verovatno je tako i kod tebe. Probaj da pravis mesavinu sa recimo 4 l benzina i 100 ml ulja pa prati sta se desava. Od par rezervoara nece nista da hvali masini, a znaces kako stvari stoje.
Ti si prvi od koga sam čuo da je steel 4500 sasekla 65 kubika, dobar posao.Sasekla oko 50 kubika sa stihl lancem koji je ostren bezbroj puta, pre toga sa njenim prvobitnim mozda 10-15 dok se nije raspukao mac.
Nista te ne kosta da probas sa slabijom mesavinom. Recimo sa 2,5% jer to ipak nije slaba mesavina. Kad probas tako onda prati kako radi i da li se greje. Ako se ne greje, mislim vise nego sto bi trebalo onda joj nista ne hvali.Mozes mislit kako je kod mene kad ide 1:25 a to je 4% mesavina a to opet znaci da na 2,5 l benzina ide 100 ml ulja,siguran sam da ce to resit problem samo me brine sta ce biti sa motorom jer to onda nije po preporuci proizvodjaca
Ponovo(jos samo sad) cu ja da pitam mozda jos nekom pomogne,na upustvu od moje motorke lepo pise da se mesa ulje i gorivo u srazmeri 1:25 i to sam pravilno odradio medjutim imam osecaj da mi puno cadi-dimi kao da je previse ulja u gorivu te pitam da li treba praviti mesvinu onako kako je proizvodjac motora preporucio ili ipak onako kako pise na bocici ulja tj. 1:50?
Koristio sam ulje "stihl" na kome pise da je njemackog proizvodjaca u sto i neverujem ali isto takodje pise "mesavina se priprema sa 2% ulja" nema na bocici nikakve oznake tipa hp,hp ultra,hp super i sl. znaci nikakve oznake takog tipa.
Edititam iz razloga sto sam za kratko vreme spalio-pregorele vec tri svecice pa mozda je i zbog jake smese[/QUOTE
Slobodno sipaj 2,5% mesavinu i neboj se jer cim previse cadi ona se i gusi i nema snage dovoljno a uz to i problemi sa svecicom su prisutni sigurno. Samo za stare tipove testera i mineralna ulja se preporucivalo4-5 % mesvina ali to je vec i konstrukciono drugacija masina
Mozes mislit kako je kod mene kad ide 1:25 a to je 4% mesavina a to opet znaci da na 2,5 l benzina ide 100 ml ulja,siguran sam da ce to resit problem samo me brine sta ce biti sa motorom jer to onda nije po preporuci proizvodjaca
Imate neku preporuku za novu testeru? Ne idem u šumu. Neka husquarna ili stihl? Ili nešto treće?
Ako ti ne treba testera za deblja drva, onda cemo ti svi ovde toplo preporuciti stihl ms 180. Ima dosta nas koji koristimo ovu testeru i prezadovoljni smo. Odlicna je cena, a odlicno se pokazao i kvalitet.
Ja sam je kupio sa macem od 30cm i 3/8 pico lancem (22 zuba) i sirinom vodjice na lancu od 1,3. Kada raskresujem oboreno drvo, pomislio bi covek kako mi je ovo jedini posao kojim se bavim jer grane u sekundi samo padaju obzirom da je lagana u ruci a opet brza sa uskim lancem pa samo prolazi kroz grane.
Kakva su vam iskustva sa testerom Partner 371, koliko tacno ima ona ks i koja je okvirna cena? Koristio bih je za lakse poslove.
30eura i prevozio 80km a klip je plačen 8 eura.Sve skupa mislim da je dobra cena za takvu testericu.Za koji dan očekujem da če doč klip pa da sastavim jer ostalo je sve u odličnom stanju.Koliko $?....