Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja sam bezuspesno u nekoliko navrata rekao da je 3% minimalna kolicina ulja potrebna za podmazivanje, i uvek su se javljali dezurni poznavaoci da je 2% propisala fabrika i da tako optimalno sagoreva i da visak pravi naslage i ovo i ono, kao da su radili u triboloskom(tribologija-nauka o trenju i trosenju) odelenju razvoju Stihl-a i Husq.
Stare testere su celo vreme radile sa 4-5% obicnog dvotaktola po 30-40 godina, i nikada se tada nije mogao videti cilindar kao iz goreprilozenih Brkinovih slika.
Izgleda da je bas tih preporucenih 2% magicna brojka, koja omogucava rad i tacno kontrolisano habanje, tako da masina sigurno otkazuje u predvidjenom vremenu, i naravno, tada fabrika prodaje novu masinu..
Najsmesniji su mi ovi sto tvrde da masina strada od 3 ili 4 % mesavine(0.5% vise od 'propisanog'..
Nije 0,5 % nego 20 % više.Ja sam bezuspesno u nekoliko navrata rekao da je 3% minimalna kolicina ulja potrebna za podmazivanje, i uvek su se javljali dezurni poznavaoci da je 2% propisala fabrika i da tako optimalno sagoreva i da visak pravi naslage i ovo i ono, kao da su radili u triboloskom(tribologija-nauka o trenju i trosenju) odelenju razvoju Stihl-a i Husq.
Stare testere su celo vreme radile sa 4-5% obicnog dvotaktola po 30-40 godina, i nikada se tada nije mogao videti cilindar kao iz goreprilozenih Brkinovih slika.
Izgleda da je bas tih preporucenih 2% magicna brojka, koja omogucava rad i tacno kontrolisano habanje, tako da masina sigurno otkazuje u predvidjenom vremenu, i naravno, tada fabrika prodaje novu masinu..
Najsmesniji su mi ovi sto tvrde da masina strada od 3 ili 4 % mesavine(0.5% vise od 'propisanog'..
Nije 0,5 % nego 20 % više.
Bio je na velikom odmoru kad se matematika ucila ali je jos gore sto nista nije naucio.Nema nikakve ustede ako ti masina zariba, dakle bolje je uloziti procenat vise u ulje i da te ne boli glava nego sparati pa na kraju stetovati.Ja u svoje masine sipam 3 i 4 % i to samo najkvalitenije potpuno sinteticko ulje od Motula Mobila i Stihla i evo sve do jedne rade besprekorno nisu otvarane a vecina poznanika koja je sparala na ulju i sprdala se na to sto ja navodno novce bacam i trazila neku ustedu na ulju i kineskim krsevima posaranjivala je svoje masine i sad nemaju nista .Uzgred, voleo bih da nam objasnis kako se potrosnja ulja povecava za 20%, ako dignemo procenat ulja u benzinu za 1%.
Sta si ti imao iz matematike?
Uh, što ne volim ove zavrzlame, pogotovo još kad nisu u temi,ali 'ajde možda nekom zatreba...Uzmimo tih 2 % ulja, pa kad neko sipa 2,5% to je povećanje od 25 % u potrošnji tog ulja,ili ako se stavlja 3%, potrošna ulja raste na 50% i tako dalje.Nije 0,5 % nego 20 % više.