Motorne testere

Nemogu nigde da nadjem kandzu to jest one zube sto idu na deklu kod lanca sto drzi prevac pri secenje za dolmar 116 gde bi to mogao nabaviti,ili dali pase od neke druge masine

Uzmi karton, skalper, makaze, šubler i napravi odgovarajući šablon da se uklopi na testeri. Zube odokativno napraviš, otprilike kao na originalu (nađeš slike kako izgleda).

Potom kad vidiš da je sve kako treba precrtaš šablon na lim 2 mm i brusilicom ugrubo obradiš. Ako imaš tocilo polako dovodiš na mjeru da upašeš bez lufta, ako ne poslužiće i obična brusilica u mirnoj ruci spretnog majstora. :osmeh:

Izbušiš rupe sve namontiraš i reži. :osmeh:

Pa i ja ,sad kad sam prespavao isto mislim. Pozdrav.

- - - - - - - - - -

"Potom kad vidiš da je sve kako treba precrtaš šablon na lim 2 mm" ili na izradjeni tj. stari list od kruzne testere.:osmeh:

Pozdrav, da li smem na novoj 180 da nabacim kandzu sam ili ću morati da je nosim u servis da to oni.odrade...

Послато са LT22i уз помоћ Тапатока

Kupio sam je pre 20-tak dana pisao sam već :)... Juče sam poručio delove za staru i ubacio sam i kandžu za ovu malu. Malo je glupo što nije fabrički stavljena. Oni plastični zubi se već počeli savijati.
A nije ni 200 din...
Druže klip za 29 original košta 5500 din ali od 46 mm, ja se obradovao kad mi reče da ima al' šipak samo od 46 mm.

Sa tog sajta sam i poručio sve da ne bih plaćao dve prostrane. Još sam uzeo set za reparacija karb semeringe, kandzu itd...

Na ms 180 obavezno metalna kandza ,i ja sam je kupio posle isecenih 10m ,zubi sa kucista su se dosta sjeli ,kandza je 250 din. i 2 srafa neverovatnih 100din po kom. ,mora se gledati duzina jer ako dole ode dublje neki duzi sraf pocepa rezervoar ulja , moze se staviti i drugi neki ali nisam hteo da rizikujem i da lutam po gradu ,iz iskustva znam da ta 2 srafa ne vrede ni 20din. ....

Ja sam platio 198 din bez srafova, sutra ću namestiti, dok sklopim ovu staru.

Pozdrav svim forumasima.
Potrebna mi je pomoc oko odabira testere. Ja se dvoumim izmedju oleomac gs650 i stihl ms290!
Ima li neko iskustva sa oleomac-om i sta vi savetujete?

img0806.jpg

- - - - - - - - - -

img0808.jpg

- - - - - - - - - -

img0809.jpg

Stigla i nova radna snaga,dugo sam se dvoumio i najzad resio.

Neka te dugo sluzi...koliko je zadovoljstvo kostalo ?

- - - - - - - - - -

Pozdrav svim forumasima.
Potrebna mi je pomoc oko odabira testere. Ja se dvoumim izmedju oleomac gs650 i stihl ms290!
Ima li neko iskustva sa oleomac-om i sta vi savetujete?
Odgovor na prvu, Oleo - Mac naravno,ali da znaš da te dve testere nisu ni blizu jedna drugoj,njena klasa su profi stihl ms 361 (360) ili prevedeno na švedski H365 ili Jonsered 2165

Nazad
Vrh