mirosti
Član
Verovatno znas da 038 ima tri varijante: klip 48-Obicna, 50-Super, 52-Magnum(I i II).Mirosti jedno pitanje odnosno vise pitanja
Da li neki drugi cilindar pase na stihl 038
i da li mogu cilindar i klip fi 52 staviti na 038 av super posto je njoj fabricki fi 50 mislim hoce li ta dva mm imati uticaja na klipnjacu
Ti mozes bez problema postaviti klip i cilindar od Magnima na tvoju Superku. Klipnjaca je ista-imam negde iglicasti lezaj od nje, kuciste isto na sva tri modela.
Ne odgovara ni od jedne druge testere klip i cilindar, cak to nemozes ni nabudziti, jer se kasnije preslo na sasvim drugu kombinaciju kucista i hodova na radilicama.
Inace, rekoh gore da je klip od 038 najbolji za friziranje 046/ms460, jer je milimetar visi od osovinice nagore, pa se tako moze napraviti nos na njemu koji povecava kompresiju i do 200 psi.
038 je jedna od najbolje projektovanih testera, jer su u Stihl-u te godine dobavili inzenjera iz Volkswagena i on je dizajnirao liniju testera 028, 038, 048 koje su bile izuzetno uspesne i odlicno projektovane.
Kasnije su te testere dodatno optimizirane/olaksane i nastala je linija: 024/26, 036, 044/46, 064/066, 084/086.
Ta linija je definitivno najuspesnija Stihl inkarnacija i povratila je ugled firme koji je bio poljuljan Husq naprednijim modelima.
Taj cilindar koji ti nude je verovatno brazilski, jer jos samo tamo se radi i ta testera(ms380).
Postoji cak i kit cilindar/klip u precniku 54, ali neverujem da ga ovde mozes nabaviti.
Ja bih na tvom mestu ipak rasprodao tu testeru u delovima(dobices najvise tako), i kupio 044/046/066.
Ako te interesuje odlicna 066, javi mi na PP..