Motorne testere

Jeftino rješenje koje drži taman toliko da ne pravi problem prilikom sledećeg odvrtanja je lak za nokte. Kad podesiš sve naneseš lak oko šarafića i nakon sušenja od par minuta spremno je probu. Ako je bilo do odvrtanja znaćeš odmah na čemu si, a nećeš ništa upropastiti.
Pokusat cu i s lakom za nokte. Ustelujem i puca od snage, prima gas u svakom momentu. Prereze par trupaca i pocne da se gusi, oce da se ugasi na dodavanje gasa.

Poslano sa mog i6 koristeći Tapatalk

Nije komplikovano ali je pitanje dali si napravio ostecenja takvim koriscenjem testere, jer kako kazes pregreje se a to nije dobro da se dogodi jednom a ne vise puta. Znaci prvo semerinzi pa onda dalje ali najbolje bi bilo ispitati sve to pre bilo kakvog ulaganja. Postoje sprave za ispitivanje kod ozbiljnih servisera pa cete odmah znati na cemu ste.Ovako bez alata mozes da menjas i dobre delove i da opet budes na pocetku .....

Nije komplikovano ali je pitanje dali si napravio ostecenja takvim koriscenjem testere, jer kako kazes pregreje se a to nije dobro da se dogodi jednom a ne vise puta. Znaci prvo semerinzi pa onda dalje ali najbolje bi bilo ispitati sve to pre bilo kakvog ulaganja. Postoje sprave za ispitivanje kod ozbiljnih servisera pa cete odmah znati na cemu ste.Ovako bez alata mozes da menjas i dobre delove i da opet budes na pocetku .....
Nisam kazao da se pregrije, jednostavno pocela me zezati, pukne klackalica u karbu. Izmijenim sve, ustelujem evo prije 20 minuta, tanki kabal kao sto kolaega predlozi stavim na sarafice.. Ma puca od snage. Na leru ekstra radi. Krenem rezati, ide ko u maslo, bez greske. Posle trece metrice vidim ler pojacava. Lanac ne staje kada je spustim. Uzmem je u ruke, neravnomjerno radi, reze i kroz par minuta se gusi i gasi. Upali odmah, ali pod cokom. Nece gas da primi.

Pazi ovako, moze biti i da su semerinzi i jos koje sta,ali ovako se ponasa masina kojoj nije dobro ustelovana dizna L.Dakle, steluje se kad je motor zagrejan (bas tih 10min),mesavina pravilna i sveza,filter vazduha cist.Steluje se tako da joj se nadje najveci obrtaj,pa lagano ka manjem,ali tako da motor radi ravnomerno u svim polozajima,obicno se lanac pomalo okrece,ali tu se vrsi korekcija sa T srafom.Opet ponavljam,kada je sve drugo u redu,ako sumnas da se dizna sama okrene u toku rada, obelezi je nekom farbom pa prati...o preradjenom ulju za lanac ne bih, bilo je dosta reci o tome ovde.

Pazi ovako, moze biti i da su semerinzi i jos koje sta,ali ovako se ponasa masina kojoj nije dobro ustelovana dizna L.Dakle, steluje se kad je motor zagrejan (bas tih 10min),mesavina pravilna i sveza,filter vazduha cist.Steluje se tako da joj se nadje najveci obrtaj,pa lagano ka manjem,ali tako da motor radi ravnomerno u svim polozajima,obicno se lanac pomalo okrece,ali tu se vrsi korekcija sa T srafom.Opet ponavljam,kada je sve drugo u redu,ako sumnas da se dizna sama okrene u toku rada, obelezi je nekom farbom pa prati...o preradjenom ulju za lanac ne bih, bilo je dosta reci o tome ovde.
Gusi se i ne moze se podesiti L dizna kada se ovo pocne desavati.. Prima gas na snimku, nanesem je na drvo i gusi se, ili ode u turazu na sekund i ugasi se. Sto se tice ulja, skoro litar potrosi za 30 minuta rada, stoga koristim preradjeno.

kako se zove deo koji zateze lanac na motorki ,mehanizam sa srafom koji se odvija i zavija kako bi se opustio i zategao lanac ? ,otisao mi je na husqvarni 359

Juce uzmem da sipam benzin u testeru( rezervoar je bio prazan nesto vise od mjesec dana_nije koristena) i kako testera lezi na boku da bi cep bio gore ispod nje se ukaza barica od goriva. Znaci na desnom boku je pocelo da curi i to poprilicno, pa me zanima zna li neko sta je tu crklo? Testera je Husq.61.

kako se zove deo koji zateze lanac na motorki ,mehanizam sa srafom koji se odvija i zavija kako bi se opustio i zategao lanac ? ,otisao mi je na husqvarni 359
Kataloski se zove "Zatezac lanca",majstorski "španer",manji i stariji modeli nemaju bocni,na H359 je bocni,to je bitno da se napomene

Juce uzmem da sipam benzin u testeru( rezervoar je bio prazan nesto vise od mjesec dana_nije koristena) i kako testera lezi na boku da bi cep bio gore ispod nje se ukaza barica od goriva. Znaci na desnom boku je pocelo da curi i to poprilicno, pa me zanima zna li neko sta je tu crklo? Testera je Husq.61.
Odusak od benzinskog rezervoara ::namigivanje:: Proveri videces i sam ili je se izvukao ili je zaglavio. veoma zeznuta stvarcica....:riba:

Moja 61 sinoc otisla kod majstora.Razloga je vise a glavni su kad se ugreje,ugasi se i nemoguce ju je upaliti (mislim da je elektronika).amortizeri svi menjani u prolece ove godine opet popucali....

Moja opet kada se ugrije poblesavi. Mozes je upaliti ali jel na drvo, ona se gusi. Kada drzim kabal svjecice i verglam, struja strese ruku, jel treba tako?

Kupio sam pre neki dan husqvarnu 135, i odmah problem. Gasi se na leru a nema T šraf za podešavanje. Serviser iz Pančeva je na odmoru do iduće nedelje ... možda treba da se razradi ...

Poslato iz mog šešira

Izgleda ovako a nalazi se sa suprotne strane cepa gde sipas gorivo. Tj tuda se ubacuje i ide celom duzinom rezervoara do cepa iznutra. Pogledaj dali curi tu. Ako nije tu onda pogledaj da nije neko crevo. Ja mislim da je odusak.
images
257_tank_vent.JPG

Nazad
Vrh