Motorne testere

Proveri karburator i membrane u njemu, možda i očistiti auspuh.
Pregrijava mi se motorka, klip nema riseva, kao ni cilindar. Podigne pilu konop, i polagano spada pila. Prepili deset debelih metrica i ugrije i pocne gusiti i davati gas sama i ugasi. Upali pod cokom,vratim cok i gasi se.... Baciti je ili?

Poslano sa mog i6 koristeći Tapatalk

Već sam postavljao pitanje u vezi Villager VGS 30S motorne testere.
Kompresija je oslabila..guši se, gasi se..neko je rekao da mi ne treba nikakav alat,da samo sa jednim šrafcigerom mogu da odšrafin ona 4 šrafa u cilindru.
Villager-u mora da se skine karburator,auspuh,sa strane, da se odšrafi gde je ventilacija..plus ta 4 šrafa što drže cilindar.

Pošto je sva prilika da nisu u pitanju karike, vec će morati da se menja komplet sve..klip+karike+cilindar..interesuje me da li postoji nešto kvalitetnije na tržišu,a da paše za ovaj moj Villager VGS 30S model?
Svi prodavci ,na internetu, tvrde da su njihovi delovi original,a tudji bofl ;)
Jasno.
Mene interesuje da li postoji klip+karike+cilindar, recimo od Stihl-a, da paše na ovo njesra od Villager-a?
Znam da je cena puno veća..ali čisto pitam koliko se isplati tako menjati na svake godinu-dve,ako se kupe 'original villager' delovi ;)

Razmisljam o kupovini nove testere....sta biste vi izabrali,sve 3 su Husqvarna samo pitanje koji model?
555
353
365? sve su u slicnom cenovnom rangu.

Već sam postavljao pitanje u vezi Villager VGS 30S motorne testere.
Kompresija je oslabila..guši se, gasi se..neko je rekao da mi ne treba nikakav alat,da samo sa jednim šrafcigerom mogu da odšrafin ona 4 šrafa u cilindru.
Villager-u mora da se skine karburator,auspuh,sa strane, da se odšrafi gde je ventilacija..plus ta 4 šrafa što drže cilindar.

Pošto je sva prilika da nisu u pitanju karike, vec će morati da se menja komplet sve..klip+karike+cilindar..interesuje me da li postoji nešto kvalitetnije na tržišu,a da paše za ovaj moj Villager VGS 30S model?

Svi prodavci ,na internetu, tvrde da su njihovi delovi original,a tudji bofl ;)
Jasno.
Mene interesuje da li postoji klip+karike+cilindar, recimo od Stihl-a, da paše na ovo njesra od Villager-a?
Znam da je cena puno veća..ali čisto pitam koliko se isplati tako menjati na svake godinu-dve,ako se kupe 'original villager' delovi ;)

Za kinesku testeru (a to je tvoja), postoje samo original kineski delovi. Od Stihla ništa ne paše. Mahle nije pravio ništa za te testere. Cena je (klip+karike+cilindar) oko 3.500,00 realna.

- - - - - - - - - -

Pregrijava mi se motorka, klip nema riseva, kao ni cilindar. Podigne pilu konop, i polagano spada pila. Prepili deset debelih metrica i ugrije i pocne gusiti i davati gas sama i ugasi. Upali pod cokom,vratim cok i gasi se.... Baciti je ili?

Poslano sa mog i6 koristeći Tapatalk

Proveri moguće razloge, a treba uzeti u obzir i da je leto i temperatura vazduha je visoka, pa je hlađenje otežano i onemogućeno.

Prošle godine sam odustao od kupovine polovne motorne testere. Odlučeno je da se kupi nova testera (hobi varijanta). Da li izabrati Stihl ms 180 ili Husquarnu 236? Razlika u ceni je nekih 4000 dinara što nije presudno. Sa kojom se lakše radi i koja je kvalitetnija? Za koju se delovi lakše nabavljaju? Laik sam za testere pa molim za dobronamerne savete.

Ovde na forumu niko nije imao zamerke ha stihl ms 180. Nekoliko clanova je ima, pa i ja sam. Kupio sam je pre par meseci i prezadovoljan sam. Milina je raditi sa njom. Takodje je jedna od najlaksih testera.
Glavno pitanje je za sta tebi ova testera treba? Ako mislis da spremas deblja drva, onda ti treba neka jaca. Ja ovu koristim kao drugu testeru.

Prvo što će raditi je krčenje voćnjaka (breskve i jabuke), ne planiram deblja drva da spremam. Najviše 10 metara drva u toku godine bi sekla.

Da li je neko od vas isprobavao neke drugacije tehnike za obaranje drveta, od klasicnog nacina?
Gledam po youtube, i nekom prilikom cu i ovo da isprobam. A bilo je kacenja u ovoj temi kako sa malom testerom iseci veliko drvo. Ako neko zna ovako iz glave kako se klip zove, neka okaci (ilustracija je bila u pitanju koliko se secam).

Evo par sa neta

Drugari da li ima heko iskustva sa husqvarnom 135 pitam to jer sam je dobio na poklon od strica,on je doneo iz Italije,pa me interesuje kakva je to masina i da li bih mogao da secem sa njom do 30 metara drva za svoje potrebe.Unapred zahvalan:ppozdrav:

Cim si dobio na poklon, bice dobra...salim se,to su male Husqe i ako je ne pritiskas,lepo raspodelis posao,uzimas dobra ulja,poseci ce ona to.

Imao,tu u selu, covjek neki mali McCulloch imala je problem sa dijelovima, bar ovdje u Bijeljini.
Istina trebalo mu je dosta vremena da je sahrani, uprkos idiotskoj exploataciji i istom takvom odrzavanju.

http://www.willhaben.at/iad/kaufen-und-verkaufen/heimwerken-garten/mcculloch-610-mac-131674789/ Шта мислите о овој моторки,тј о марки и моделу,како се показала код нас?захвљаујем унапред.
Ovo je stariji model 1985-1994 ,u to vreme McCulloch je pravio motorke za profesionalnu upotrebu.Izuzetan kvalitet, jedina mana svih starih McCullocha je ta sto je delove nemoguce naci.2001 Husqvarna je kupila firmu i od tada rade samo hobi program i dalje je solidan kvalitet ali samo za sitne poslove.
Link sa podacima o testeri http://www.acresinternet.com/cscc.n...564ff25e56449e8c88256c2f001cd723?OpenDocument

Nazad
Vrh