Stigli su mi delovi za dolmar 115 tj stiglo je elektronsko paljenje, pogonski zupcanik, lanac i mac. Vide se oznake i na lancu, i na macu, pa ajd ja cu probati sam da ih rastumacim, a vi pomozite oko nekih stvari za koje nisam siguran. Koga zanimacu cene, evo i njih: elektrosko paljenje 2000 din, original made in Canada, Pogonski zupcanik u odlicnom stanju, oregon, 500 din, lanac i mac zajedno 500 din. Lanac je super, a mac cu da ispoliram i nista ni njemu ne fali.
Evo prvo slika, pa onda sledi provera..
Na lancu ova oznaka H1 bi trebalo da znaci semi skip, special tie strap i pojma nemam sta ovo znaci.
Lanac je marke Stihl, a ova oznaka broj 5 oznacava debljinu donjeg zuba tj 5 =.058 inca a to je = 1,5mm debljine sto znaci da je za Dolmar, Huqvarnu itd. (Stihl koristi 1,6mm)
Mala oznaka C na zubu nemam pojma sta oznacava
Razdaljina izmedju tri nitne je 1,9mm i to nam govori da je korak 3/8
---- 3/8 * 2,54 = 0.95cm x 2 = 1,9mm
Mac nam govori da je broj clanaka 64, a to znaci da je za lanac od 32 zuba. Takodje, pise da je debljina vodjice 1,5mm sto smo gore dokazali.
Ovih 47mm pojma nemam sta znace.
Nemam sada moju testeru ovde, ali dolazim do zakljucka da ja bez ikakvih problema mogu da koristim ovaj mac i lanac na mojoj H266. Ukoliko se ispostavi da je kod mene debljina donjeg zuba 1,3mm, to znaci da ne bih mogao da koristim ovaj lanac na mom macu, vec bih morao da menjam seo set.
I treba mi jedan savet - sta biste vi uradili.. posto je kod mene mac 45cm sa 34 zuba u dobrom stanju, trebalo bi da je pametnije da dodam dva zuba na ovaj lanac od 32 zuba koji sam upravo kupio (ako je na mom macu vodjica 1,5mm), umesto da skratim moj lanac i da pocnem da koristim ovaj ovako ruzan mac, doduse sa 32 zuba (malo veca snaga).