Motorne testere

Korak je 3/8 1,5 debljina vođice, a broj zuba 32 (u 99% slučajeva). najbolje uzmi Oregon i lanac i zvezdu (lančanik), imaš u Čačku na više mesta. Malo skuplje - ali kvalitetnije, moja preporuka ::super::

@Quercus: samo držalje za grabulje sam pazarila, sve je ostalo bofl. Možda su i ove rdžalje, ali bar nisu kineski bofl :pcelac::
Ipak je korak 325 a broj zuba je 36

@vasovac:18" se vodi kao 45cm (mada je 45,72) , ali korak je ipak .325! retko, ali postoji. to je onaj 1% (bila sam sigurna 99%). eto, snašao si se i sam ::svaka cast::

- - - - - - - - - -

@markokg 1982: ima delova, nađe se ... a polovne potražite po servisima, dešava se da ostave ljudi, ako im se ne isplati popravka.

Jos ranije , kad sam primetio da ima vise oblika boca Stihl ulja na trzistu sam slao mail direktno u Stihl DE.
Nije na svim bocama Stihl falcifikat ulja ona mrlja na slici. Mislim da je stariji izgled bio sa crvenom kapi. Takva ulja jos mogu da se nadju u prodaji. Inace odgovor koji sam dobio od proizvodjaca je da original uvozno pakovanje od 100 ml je zavareno, mora da se slomi vrh, nema klasican zatvarac. Ovo sto ima narandzasati zatvarac svi preprodavci Stihl opreme imaju pravo da kupe od generalnog predstavnika Stihl za Srbiju i prazne bocice i ulje u buretu. Pa sami toce. Zato sam i u ranijoj poruci nagovestio da u bocici 100 ml ima oko 90ml ulja.
A evo i slika, original sa kapi i sa zavarenim vrhom.
0781-319-841.jpg

Stara motorka,zavrsila svoj vek,nema joj spasa,a ja skupio neke pare pa ocu novu da kupim,pa bi mi trebala pomoc oko odabira.
Nemam ja mnogo posla sa testerom,drva kupujemo,trebami kad padne neko drvo u mojoj sumi,negde jos koje da osecem i malo posla oko kuce,to svakako nije vise od5m drva godisnje,a ni tolko(imam jos i elektricnu i onu malu jednorucnu),ja mislio polovnu al otac bi novu da uzmemo,do jedno 30 000 bi dao.
Nebi kinesku,ja bi najradije stil il husqvarnu,dvoumim se izmedju husqvarne 135 http://www.husqvarna.com/rs/products/chainsaws/135/
i stilovke ms180 i ms211 http://www.stihl.rs/motorne-testere.aspx ,sve 3 su tu negde u rangu sa cenom a i snagom,al nemogu da se odlucim koju bi,pa bi mi svaki savet dobro doso

Stara motorka,zavrsila svoj vek,nema joj spasa,a ja skupio neke pare pa ocu novu da kupim,pa bi mi trebala pomoc oko odabira.
Nemam ja mnogo posla sa testerom,drva kupujemo,trebami kad padne neko drvo u mojoj sumi,negde jos koje da osecem i malo posla oko kuce,to svakako nije vise od5m drva godisnje,a ni tolko(imam jos i elektricnu i onu malu jednorucnu),ja mislio polovnu al otac bi novu da uzmemo,do jedno 30 000 bi dao.
Nebi kinesku,ja bi najradije stil il husqvarnu,dvoumim se izmedju husqvarne 135 http://www.husqvarna.com/rs/products/chainsaws/135/
i stilovke ms180 i ms211 http://www.stihl.rs/motorne-testere.aspx ,sve 3 su tu negde u rangu sa cenom a i snagom,al nemogu da se odlucim koju bi,pa bi mi svaki savet dobro doso
Najveca prednost ms 211 je snaga ,kod husqvarne 135 mi se svidja brza demontaza filtera za vazduh i poklopac cilindra sa zabicama nema srafova.
Koju god uzmes od ove dve neces pogresiti obe su kvalitet razlike su male.

Meni smeta sto kod novih serija Stihl 211,231,251 (naslednice 210,230,250 ili starije 021,023,025) imaju jedan brezon koji steze deklu maca.Tebi zavrsava posao i ms 180

I H135 ima jedan brezon i meni takodje to smeta.Mada opet kad razmislim za koje poslove i obim posla je namenjena pa trebalo bi to da traje i traje.

Ja se bio odlucio za stilovku,al u medjuvremenu sam cuo pricu da se stilovke rade u turskoj i da nisu bas nekog kvaliteta ove nove,dok se husqvarne idalje rade u svedskoj,tako da bi ipak mozda pre husqvarnu
Rzmisljo sam i polovnu,gedo sam po palanci na vaseru i po oglasima ili su lose ili malo jeftinije od novih,a dosad sam kupovo vec3 polovne,i nisam bas zadovoljan bio ni sa jednom
Svako misljenje mi je dobrodoslo

ja glasam za MS180, lakše je za delove nego za husqvarnu, imaš ih original ali i ostale.
za MS 211 je drugačija svećica, pa filter za vazduh ...

Koliko vidim ovde je na ms 180 3 godine garancija, plus što je testera rasprostranjena pa nebi trebalo biti problema za delove. Pre 3, 4 godine sam bio isto u dilemi za malo veću testeru i izabrao Husqvarnu. Ovde bih pre uzeo 180-tku. Mada šta god da uzmete, nećete pogrešiti. :ppozdrav:

Nazad
Vrh