Motorne testere

I ja se,danas,malo ponovio:

P1120845_zpszxogcsou.jpg
[/URL][/IMG]
Odlicna testera. Neka je sa srecom kupovina...

Querqus, neka te dugo i uspesno sluzi.
Da znas samo ta mala ulja sto si dobio na poklon nemaju bas 100ml. Pa ako sipas na 5l ne dobijes 2% mesavinu.

drzac za testeru ,ostalo je da ga ofarbam i da se montira ili na traktor ili cu na vitlo videcu,na vitlu imam original nosac ali je metalan i nije mi bas praktican

Da li može da se koristi motorno ulje SAE 30 za podmazivanje lanca motorne testere? Ili da koristim samo testerol i lancol?

Može ako nema nikakvog drugog, ali nije ekonomski opravdano niti ekološki.
Uzmi u obzir koliko se zagađuje tlo i voda prosipanjem tog ulja, testerol/lancol su ipak pravljeni kao brzo razgradiva ulja koja manje štete okolini.

Koliko otrova bacimo svake godine, nekada bi trebali povesti računa o tome.

Da li može da se koristi motorno ulje SAE 30 za podmazivanje lanca motorne testere? Ili da koristim samo testerol i lancol?
Moze,Philby je u pravu sto se ekologije tice,ako imas neki motor koji ti troskara ulje,mozes tako da malo ustedis,jer lancol ne moze u motor,ali sae 30 moze u testeru.Kod mene su cene otprilike iste,1l nekog jevtinijeg sae 30 je kao 1l lancola,ako nemas potrebu za dolivanjem ulja u neke druge motore,onda uzimaj lancol.

Imate li iskutva sa Carlton lancima?. Danas kupio Carlton lanac 34 zuba , 3/8 -10€ . Oregon iste veličine košta 15€.

drzac za testeru ,ostalo je da ga ofarbam i da se montira ili na traktor ili cu na vitlo videcu,na vitlu imam original nosac ali je metalan i nije mi bas praktican
Svak cast Zubo.Bas si ga dobro odradio.Video si mozda da sam i ja pravio na tu foru nosac za testeru,ali ga jos uvek nisam montirao.Zanima me posto kazes da vec imas na vitlu kako se pokazao u praksi,da ne rastrese testeru?

ja sam ranije koristio nove lance huskvarna i oregon,znaci nov lanac stavis ,seces pa onda ostrenje i skidanje izvlakaca,a sada nov lanac stavim i odmah ostrenje i skidanje izvlakaca i obavezno jedan zub ko da je dijamantski turpija samo svira.Moje iskustvo,inace 34 zuba teram turpijom 5mm od pocetka do kraja

Ja sam do sada uvijek kupovao oregon. Danas ajde rekoh da vidim kakvi su ovi. Inače neki dan rezao sam 15 m debele prljave bukve. dok sam je izrezao u ćutke, osatlo mi je manje od pola lanca gotovo novog. Tako da sam odlučio da uzmem ovaj jeftini za prljava drva. Inče u ovoj firmi gdje samkupovao lanac rasprodaju dolamar. pile. npr. Dolamar 6400 dođe im 450€

Sto se tice orginalnog nosaca za testeru na vitlu jedino je dobar u transportu da ne muvas testeru po kabini i moras da ga privezes da ne mrda,inace u toku rada je sranje,siroko je pa moram da stavim plasticnu futrolu u njega ali drugi je problem posto testera treba vise puta u toku rada plastiku pojede lanac i naleze na gvozdje i tupi se tako da je metalni nosac cist promasaj.

- - - - - - - - - -

Ja sam do sada uvijek kupovao oregon. Danas ajde rekoh da vidim kakvi su ovi. Inače neki dan rezao sam 15 m debele prljave bukve. dok sam je izrezao u ćutke, osatlo mi je manje od pola lanca gotovo novog. Tako da sam odlučio da uzmem ovaj jeftini za prljava drva. Inče u ovoj firmi gdje samkupovao lanac rasprodaju dolamar. pile. npr. Dolamar 6400 dođe im 450€

probaj da kada seces takva drva da ti prljava strana drveta uvek bude prema testeri to jest prema tebi tada lanac sa piljevinom baci i blato ,a kada je sa druge strane prljavo onda lanac vuce blato u sek i tada ga najvise tupi.

Nazad
Vrh