Motorne testere

To sam i ja pitao, al mi rekose da je bio taj zimski popust i valjda prosao :)

Ne znam kako to da saznam.. sutra cu da okrenem par brojeva pa mozda nesto i saznam. Danas mi je radnik u radnji rekao da su imali zimski popust i da je prosao, ali po logici, testera se najvise zimi koristi a manje na prolece i leto, pa bi tada trebalo popust dati.

Po meni je mozda i bolje da uzmes sa macem 30cm i piko mikro lanac,narocito jer imas i veliku testeru pa ti ne treba jos jedna sa vecim macem.Bice bolje valjda za raskresivanje.

Bravo za link :)
Koliko vidim, ode cena ponovo na 23000 din a pise da ide sa macem od 30cm i piko mikro lancem?

Jesi li opet u dilemi? Oni tebi to bre namerno rade. :osmeh:
Da, i ja sam video to ali ne mora da znači. Imam stari flajer od jesenje akcije (od 15. avgusta do 31. oktobra) i tu piše da je mač 35cm a lanac 3/8P. Ista cena, 23310.

ali po logici, testera se najvise zimi koristi a manje na prolece i leto, pa bi tada trebalo popust dati.

Gde baš zimi, zar nije logičnije da se tada manje koristi (januar-februar). Mislim da je Dejan napisao, ako se dobro sećam, da se trimeri kupuju na proleće a testere u jesen. Tada su najpovoljniji.

Ja sam kupio tu verziju MS180 na popustu za 23310, mac 30cm sa zljebom 1,3mm. To sam i pikirao jer mac Rolomatic 30cm sa zljebom 1,3mm ima prednji lezaj (zvezdu) sa 4 nitne, jaci je strukturno, na njega moze i lanac Duro ako bas zatreba. Verzija maca od 35 cm je (po meni) mnogo za 32ccm motor i na drugim testerama mi duzina maceva cesto smeta, a zljeb od 1,1mm jeste jos manjeg otpora ali je prednja zvezda sa jednom (centralnom) nitnom. Ceo mac je slabiji i nemoze Duro lanac na njega. Te male glodarske testere koristim nekad za okresivanje i komadanje, a nekad i za secenje korenskih grana u rupama kada iskopavam panjeve. Onda je svaki santimetar viska vrlo nepovoljan. Inace sam veoma zadovoljan malom Husqvarna 236 testerom, ali samo zato sto ima mac od 35-38cm a nema manjeg za nju, kupio sam i Stilovku 180 za rad u tesnom. Da su davali na popustu verziju 35 i 1,1 dokupio bih 30/1,3. Ovako sam dobio bas ono sto sam hteo. Za jace poslove tu su testere od 50 i 70 kubika sa adekvatnim macevima i snagama.

Poslednja izmena:
Jesi li opet u dilemi? Oni tebi to bre namerno rade. :osmeh:
Da, i ja sam video to ali ne mora da znači. Imam stari flajer od jesenje akcije (od 15. avgusta do 31. oktobra) i tu piše da je mač 35cm a lanac 3/8P. Ista cena, 23310.

Nema nikakve dileme.
Najvise sam se dvoumio izmedju 30cm i 1,3 i 35cm i 1,3 ali vidim da i 1.1 ne bi bila nikakva greska.

mislim da je sad sve rešeno, samo da se ujutru otvori prodavnica :)
Akcija krece od 15og marta, pa mora jos malo da se saceka ;-)

Opusteno ljudi, te dve-tri hiljade popijete u kafani pa vam posle nije zao. To su samo pare..
Upravo tako. Ode par hiljada na svakodnevne gluposti a stihl mi je upravo "poklonio" jos jedan set za ovu malu ms 180. Ja ne dramim oko para ni najmanje, nego sam, ponekada na moju zalost, sitnicar, pa volim da napravim pravi potez ako vec mogu da biram.
Pomenuo si da nosis 2-3 lanca u rad. To je odlicno i ja to radim isto jer kuci to lepo natenane naostrim i bolje nego sto bi u radu, i posle u radu ne gubim vreme na ostrenje 34 zuba. Mac 30cm i 1.1 lanac za 30ak evra nije mnogo.

Ja sam kupio tu verziju MS180 na popustu za 23310, mac 30cm sa zljebom 1,3mm. Verzija maca od 35 cm je (po meni) mnogo za 32ccm motor i na drugim testerama mi duzina maceva cesto smeta, a zljeb od 1,1mm jeste jos manjeg otpora ali je prednja zvezda sa jednom (centralnom) nitnom. Ceo mac je slabiji i nemoze Duro lanac na njega. kupio sam i Stilovku 180 za rad u tesnom. Da su davali na popustu verziju 35 i 1,1 dokupio bih 30/1,3. Ovako sam dobio bas ono sto sam hteo.

Ako budem mogao da biram, gledajuci moja drva koja obaram po medjama, uz veliku testeru koju imam, 30cm i 1,3 je ipak pravi izbor.
Evo drva koja uglavnom rusim i dovlacim kuci.

Naravno, uvek tu bude i vecih drva tj zavisi gde i sta secem

image free hosting

print screen windows xp
hosting images

Dejane, glavni razlog zasto kupujem drugu testeru jeste upravo taj sto cu cuvati kicmu dok sam ziv. Kada kazem to - dok sam ziv, mislim bukvalno, jer sada koristim testeru koja je stara preko 20-25 godina, i sluzice me jos dugo uz redovno odrzavanje.
Tako da sam shvatio jednu jako prostu stvar = 200e je bukvalno nista, ako ce sluziti godinama, cuvati kicmu i olaksavati mi rad, pa makar sekao svega 15ak metara godisnje, a pogotovo vise.
Ova moja H266 je teska 8,4kg sa punim rezervoarom goriva i ulja.

Tako je,ali mnogi to ne shvataju,uvek ces ti kupiti nju,a nikad ona tebe,tj.zdravlje.a opet niko ne kuca ekserice cekicem od 2kg ili eksere (20cm) cekicem od 500 gr.Uz odgovarajuci alat i njegov kvalitet,posao napreduje i sto je najvaznije nije skup,jer traje i cuva ono najskuplje,a to je zdravlje !

Kada vec spominjete zdravlje, skoro sam gledao da uzmem par kubika bukovine od nekog, i raspricali se pa mi pokazuje na jednu sumu dao za 4,5 hektara sa sve zemljom 25.000e , paradoks je sto i dalje rucno tovari drva, do duse placa i radnike, ali opet uloziti toliko para, a za nekih 2000e moze da namontira utovarnu ruku na prikolicu :sjasi:...i pusi 2-3 pakle dnevno itd :haha:...

Mislim da je Dejan napisao, ako se dobro sećam, da se trimeri kupuju na proleće a testere u jesen. Tada su najpovoljniji.
Tako je,evo citirracu svoj post od 30.okttobra prosle godine u temi "Trimeri"
Juce sam isao sa prijateljem (covek se ne razume bas u trimere) u ovlasceni servis Oleo- Mac i za 42100,00 din.pazarili model 380 t (1,8 ks),prijatno iznenadjen i cenom i naravno kvalitetom,malo ga probao i imam samo pohvale za italijane.Da,pored standardne opreme,kao poklon dobio je 50m strune i radno odelo
Primera radi, taj trimer je u rangu Stihl FS 120 koji sad na akciji kosta 49 400,00,treba biti strpljiv i birati za svoje pare

Poslednja izmena:
Postavio sam pitanje stihl-u preko maila i dobio odgovor od njih.

Pitanje:
Postovani,
Video sam na Vasem sajtu ovu prolecnu akciju koju planiram da iskoristim
http://www.stihl.rs/motorne-testere.aspx

Kupujem motornu testeru stihl ms 180 pa htedoh da Vas pitam da li sam dobro razumeo ovaj link..
Da li ide u kombinaciji sa:

1. macem od 30cm i lancem pico micro 1.1
2. macem od 30cm i lancem pico 1.3
3. macem od 35cm i lancem pico 1.3

ili mozemo sami da napravimo kombinaciju koju zelimo?

Hvala Vam unapred na odgovoru,

I stize odgovor:

Dobar dan,
Na akciji je garnitura sa macem od 35cm i lancem pico 1.3 I samo kao takva potpada pod garanciju.

Sledi moje novo pitanje:

Postovani,

Hvala Vam na odgovoru.
Ako sam razumeo, mozemo napraviti drugaciju kombinaciju, ali u tom slucaju nemamo garanciju koju propisujete? Ili nikako necemo biti u prilici da promenimo pocetnu kombinaciju?

Hvala Vam,

I stize i odgovor:

Da,
Možete zameniti garniture vodilica/lanac ali u tom slučaju gubite garanciju na taj uređaj.

Ili 35 sa garancijom, ili 30 bez garancije :sjasi:

Ma Marko uzmi sa 35cm,99,9 % (nisam siguran za ovih 0,1%) ljudi imaju tu kombinaciju,testera je osica i sa tom kombinacijom,pogotovo jer kod tebe nece raditi debelo (do 25cm),Vec sam pisao o tome da je Stihl mnogo rigorozniji po pitanju duzine maca od bilo koga,kod njih je preporucena duzina uvek manja,tako da budi bez brige

Nazad
Vrh