Motorne testere

Rešen problem zamenjene membrane i iglaca u karbu i motorka radi ko singerica, usput zamenjen i filter goriva

Nema tako,kod nje je drugacije reseno,ima prekidac za gasenje,sto je kod stihl-a polozaj 1 i 2 (recimo),ima polugu sauga,s´tim sto kad se poluga gasa vrati (kad se javi),karb.ne ostaje u leru,vec je pod gasom i kad se doda gas,onda se vrati u ler,sto je kod stihl-a polozaj 3 i 4.Neke Husqvarne imaju tzv.kontrolu polozaja dugmeta za gasenje,pa tako i ako je ostala u polozaju za gasenje (iz nekog razloga,zaborav...),izvlacenjem sauga prekidac se automatski prebacuje na paljenje,naravno pricamo o prvom (hladnom) startu jer se tad saug i koristi.

Ma najbolje je resena ona stara tomoska.Ima na jednom prekidacu radni polozaj i gasenje i ovamo saug kao stara kola i to je to.I sto mi se kod nje svidja ona proradi pod sauh i tek onda vratis,a recimo 290-ka se nekad jedva primetno javi pa nisam ni siguran,a ako ne vratim tad saug ona odma presisa.Samo su ga zakomplikovali i nista vise.

Za 113,116 i 120 ima,jer su se one ugradjivale u nove modele ps 6000 i ps 6800,za 122 jedino po servisima da je neka rashodovana testera,a na njoj ispravna pumpa

Ovoliko polozaja kod husqvarne 340 nema. Samo se povuce sauk da vrati prekidac za gasenje i to je to. Ako uputstvo ne laze. Tako je otac i ja palimo evo jos malo 9 godina u nista joj ne fali.

Eto zato i ja koristim Husqu, lako poli. Namerno nedam kontak da pesisa, posle kontakta vise puta potegnem i upali i to H365 Car, 445 mlada pod garancijom.
Pre njih sam imao nemacki brend kupljena nova, preisa ako je mrko pogledas, podata setno pod garancijom.

Ja sinoc slucajno naletim na knjizicu za moju tomosku i nadjem zanimljiv podatak da su jos tad preporucivali mesavinu sa 2% ulja.Lepo pise da se mesavina pravi sa 4% ulja,ali ako se koristi kvalitetno ulje kao na primer Husqvarna Twostroke onda se pravi mesavina u odnosu 1:50(2%).Ona je kupljena '84. godine pa tako ispada da je taj trend mesavine sa 2% ulja star vec vise od 30 godina,a ja sam mislio da je to poceleo zadnjih godina,a zapazio sam i da je ovde na forumu takvo misljenje pa reko da podelim to sa vama.

Ja sinoc slucajno naletim na knjizicu za moju tomosku i nadjem zanimljiv podatak da su jos tad preporucivali mesavinu sa 2% ulja.Lepo pise da se mesavina pravi sa 4% ulja,ali ako se koristi kvalitetno ulje kao na primer Husqvarna Twostroke onda se pravi mesavina u odnosu 1:50(2%).Ona je kupljena '84. godine pa tako ispada da je taj trend mesavine sa 2% ulja star vec vise od 30 godina,a ja sam mislio da je to poceleo zadnjih godina,a zapazio sam i da je ovde na forumu takvo misljenje pa reko da podelim to sa vama.

Upravo tako , to piše i u Stihl-ovim uputstvima od pre 30 god , ako se koristi njihovo kvalitetno ulje mešavina 2% a ako se koriste druga ulja onda i do 4 % , ali niko ne čita uputstva . Ja odštampao uputstvo i dao komšiji koji ima 064 i on to pročita , pogleda me i opet pravi mešavinu 4% , šta reći.

Nazad
Vrh