Motorne testere

Ne moram da razumem madjarski da bi ti rekao da je po ovoj semi NEMOGUCE oboriti stablo precnika 1m sa macem od 35cm.Moze,ali vadjenjem velikog ivera tako da u njega stane ceo motor,pa nekako i da se obori,ali ne vidim nacin kako dalje rezati na trupce,ali necu u dalju raspravu,svako dobro.

To je kljucni pojam. Mora se "izvaditi" poprilicno velik klinast deo, pa tako.
Kod nas obicno se ne sece ne metar ta velika stabla - radujemo da nije neko dotle ukrao, a ne da ih secemo za ogrev. I naravno da je donji deo najdeblji, pa tako sve tanji, pa dalje nije problem.

Naravno da necemo u raspravu, kolege smo, tu smo da pitamo, i da iznosimo iskustvo i misljenje u raznoraznim temama. :ppozdrav:

Evo, nasao sam slike od najveceg drveta koje sam ja do sada isekao u svom zivotu. Pogledajte kako moja testera sa macem od 45cm izgleda smesno pored stabla u precniku od 1m.
Možda smješno izgleda, ali koliko vidim uspješno je obavila posao. Evo da se i ja malo pohvalim. Danas bila kupovina, kupljena nova Husqvarna 365.

Teško će ona da zaradi samu sebe, a kamoli i novu. Kupljena je prvenstveno za vlastite potrebe. Uz pravilno održavanje može da me služi dugo, dugo. A kod nas košta 640€. Akcijska cijena uz još par sitnih poklona od prodavača.

U čemu je tačno razlika između Stihl 026 i Stihl 260 ?

Razlike su sledece:
026 260
Motor: klip 44 klip 44.7(postoje i varijante sa 44)
Startne dekle razlicite(ali su zamenljive)
Vazdusni filter(nisu zamenljivi)
Hauba motora i hauba filtera
Uljna pumpa: na ms260 je podesljiva, na 026 samo PRO modeli

Ako te nesto interesuje pitaj, jer tu testeru poznajem do kraja..

Hvala Mirosti , znači 260 je možda zanimljivija zbog štelujuće uljne pumpe i ne ide ulje na leru a kod 026 ide ulje i na leru ?

Ma to sto ide ulje na leru nije problem, jer testera nikad ne radi jako puno naleru, i to ulje nema gde otici nego na lanac.
Po meni je veci problem sto te nepodesljive pumpe obicno ne isporucuju dovoljno ulja, narocito za maceve od 40 i duze.
U osnovi, to su identicne testere i najbitnije je gledati da su u dobrom stanju. Daju se jako dobro servisirati, tako da im je radni vek po meni skoro neogranicen.
Pandam joj je Husqvarna 346, ali je ona skuplja za servisiranje i nije toliko zastupljena, pa je do delova nesto teze doci..

Stihl 026/260 koristi 0325 / 1.6.
Za Vilager neznam ali mislim da koristi isto 325 ali je 'pattern' kao kod Husqvarne, tako da mislim da nemoze na stihl.

Nazad
Vrh